Την Τετάρτη (28/12) στον Βόλο, η ΑΕΚ δίνει το τελευταίο παιχνίδι του έτους με πολλές απουσίες και χλιαρές επιστροφές, όμως με το 2023 έρχεται και η πληρότητα, στο μέτρο του δυνατού.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Από το πρώτο ματς του νέου έτους, αυτό στις 3 του Γενάρη στα Ιωάννινα κόντρα στον ΠΑΣ, ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει περισσότερους ποδοσφαιριστές από αυτούς που τώρα είναι διαθέσιμοι.

Ασφαλώς μεσολαβεί το δύσκολο παιχνίδι στον Βόλο την Τετάρτη (28/12), όπου ήδη θα μπορεί να υπολογίζει στους Τσούμπερ και Άμραμπατ οι οποίοι θα ενσωματωθούν στην αποστολή που θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Ακόμα και οι συγκεκριμένοι δύο, ωστόσο, προερχόμενοι από τραυματισμούς και εγχειρήσεις δίχως αγωνιστικό ρυθμό εδώ και δύο μήνες, δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που θα είναι σε μια εβδομάδα από σήμερα.

 
 

Γι' αυτό και το παιχνίδι με τον ΠΑΣ έχει σημαδευτεί από τον προπονητή ως αυτό που η ΑΕΚ θα έχει αποκτήσει ένα καλό εύρος επιλογών, καθώς ενεργός αναμένεται να είναι επίσης ο Μάνταλος, ενώ ο Βίντα είναι απόλυτα υγιής και έτοιμος, ενδεχομένως και για αύριο στον Βόλο.

Ο ποδοσφαιριστής, όμως, που αναμένεται να φέρει την κανονικότητα στην ενδεκάδα και στο σχηματισμό που ο Αλμέιδα έχει παγιώσει, είναι ο Πάολο Φερνάντες.

Ο Ισπανός προπονείται με την ομάδα από τις 27 Νοεμβρίου, έχει παίξει σε δύο φιλικά ματς και απλά περιμένει να αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στα επίσημα παιχνίδια της ΑΕΚ από την 1η του 2023.

Στις θέσεις που τους ταιριάζουν και με σοβαρές λύσεις στον πάγκο

Με τον πρώην παίκτη του Βόλου στην ενδεκάδα, σε θέση έξω δεξιά, ο Γκαρσία θα επιστρέψει στην κορυφή της επίθεσης, ο Πινέδα στον κεντρικό άξονα -και όχι αριστερά όπως με τη Λαμία, ενδεχομένως και αύριο-, ο Τσούμπερ θα πάει αριστερά κι ένας εκ των Σιμάνσκι ή Γιόνσον σε θέση "6".

Έτσι, η ΑΕΚ θα ''μπαλώσει'' πιο λογικά τις μακρόχρονες απουσίες των Γκατσίνοβιτς και Ελίασον, επιχειρώντας να διατηρήσει τη συνέπεια του τακτικού πλάνου της δίχως άλλους πειραματισμούς.

Παράλληλα, στον πάγκο θα υπάρχουν ξανά δυνατές επιλογές για τον προπονητή, καθώς σε αυτόν θα βρίσκονται ως εναλλακτικές λύσεις οι Γιόνσον (ή Σιμάνσκι), Άμραμπατ, Φαν Βέερτ, Μάνταλος, Μήτογλου, Σιντιμπέ και Γαλανόπουλος.

Εννοείται δε ότι στο διάστημα αυτό, ο προπονητής και το αρμόδιο επιτελείο θα προχωρούν παράλληλα τις μεταγραφικές υποθέσεις που θα αποσκοπούν σε περαιτέρω ποιοτική ενίσχυση.

Ο Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς παραμένει ο Νο1 -αν όχι και ο μοναδικός αυτή την περίοδο- στόχος για τις πτέρυγες της επίθεσης, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία ενίσχυσης με έναν κεντρικό αμυντικό (ιδανικά αριστεροπόδαρο) κι έναν πλάγιο μπακ για την αριστερή πλευρά, ώστε να καλυφθεί η απώλεια του Μοχαμάντι που επίσης θα μείνει για καιρό εκτός δράσης.

sport24.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προτάθηκε και εξετάζεται ο Βράνιες-ThemaSports
07/06 @ 20:22

Προτάθηκε και εξετάζεται ο Βράνιες

Στα υπόψιν των νεοφώτιστων της Stoiximan Super League τέθηκε ο Βόσνιος στόπερ.

Μία ανάσα από την Σάλτσμπουργκ ο Κωνσταντέλιας – Στα 17.5 εκατομμύρια το deal με τον ΠΑΟΚ!-ThemaSports
07/06 @ 13:26

Μία ανάσα από την Σάλτσμπουργκ ο Κωνσταντέλιας – Στα 17.5 εκατομμύρια το deal με τον ΠΑΟΚ!

Όπως όλα δείχνουν ο Κωνσταντέλιας δεν θα φοράει και τη νέα σεζόν την φανέλα του ΠΑΟΚ, με την Σάλτσμπουργκ να προσφέρει 17.5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει!

Θρυλική περιοδεία των ευρωπαϊκών τροπαίων-ThemaSports
07/06 @ 12:46

Θρυλική περιοδεία των ευρωπαϊκών τροπαίων

Οι «ερυθρόλευκες» κούπες του UEFA Europa Conference League και του UEFA Youth League σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη.

Το νέο logo του Ολυμπιακού με πέμπτο αστέρι!-ThemaSports
07/06 @ 11:26

Το νέο logo του Ολυμπιακού με πέμπτο αστέρι!

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε νέο logo με πέμπτο αστέρι.

Γερμανία-Ελλάδα: Ζόρικη φιλική δοκιμασία  -ThemaSports
07/06 @ 09:17

Γερμανία-Ελλάδα: Ζόρικη φιλική δοκιμασία

Η Ελλάδα δοκιμάζεται στο Γκλάντμπαχ κόντρα στη διοργανώτρια του Euro, Γερμανία, σε ένα απαιτητικό φιλικό με τον Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο.

ΠΑΟΚ, μεταγραφές: Παιχνίδι υπομονής η υπόθεση Καμαρά - Η οικονομική διαφορά και τα δεδομένα της υπόθεσης-ThemaSports
07/06 @ 06:33

ΠΑΟΚ, μεταγραφές: Παιχνίδι υπομονής η υπόθεση Καμαρά - Η οικονομική διαφορά και τα δεδομένα της υπόθεσης

Ο ΠΑΟΚ θέλει να κλείσει όσο γίνεται πιο σύντομα την υπόθεση του Μαντί Καμαρά με την οικονομική διαφορά στις διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών να παραμένει αλλά να μην είναι απαγορευτική.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ