Τεράστια νίκη για τον Πανσερραϊκό που πέρασε από τη Λεωφόρο με σκορ 2-1, χάρη στην εκπληκτική έμπνευση του Μπετανκόρ στις καθυστερήσεις που τέζαρε την Athens Kallithea.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Στο μυαλό των κόουτς:
Ο Μάσιμο Ντονάτι επέλεξε το αγαπημένο του 3-5-2 και τον Μπερναμπέ κάτω από τα δοκάρια. Ισιμάτ-Μερέν, Πασαλίδης και Εντιαγέ συνέθεσαν την τριάδα στην άμυνα, με τον Μανθάτη να καλύπτει τη δεξιά πλευρά και τον Καινούργιο την αριστερή. Ματίγια και Μερκάτι το δίδυμο στα χαφ και ο Βασιλόγιαννης πίσω από τους προωθημένους Τζιάνι και Λουκίνα.
Από την άλλη, ο Χουάν Φεράντο παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3. Ο Γκουγκεσασβίλι βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ, με τους Δεληγιαννίδη, Μπέργσκτρομ, Καρασαλίδη και Φαρές να συνθέτουν την τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά στα αριστερά. Ο Ζελέν λειτουργούσε σαν κόφτης, με τους Στάικο και Χατζηστραβό να είναι μπροστά του σε ελεύθερο ρόλο. Αριστερά ο Τομάς, δεξιά ο Ντέλετιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπετανκόρ.
Το ματς:
Ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και μόλις στο 4ο λεπτό έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Χατζηστραβός έπειτα από ωραία κάθετη του Στάικου βρέθηκε απέναντι από τον Μπερναμπέ, αλλά νικήθηκε, με τον Μπετανκόρ στην επαναφορά να αστοχεί από πολύ ευνοϊκή θέση.
Οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα στα πρώτα λεπτά, με την Καλλιθέα να μην μπορεί να βρει αντίδοτο στην πολύ καλή τους κυκλοφορία και το κάθετο παιχνίδι. Χατζηστραβός και Στάικος έκαναν πολύ καλή δουλεία στο να σπάνε το pressing των γηπεδούχων και ο Πανσερραϊκός λειτουργούσε με πλάνο κόντρα στην ασύνδετη Καλλιθέα.
Ωστόσο μετά το 15’ η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι ισορρόπησε και με τον Λουκίνα στο 19’ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.
Αυτή η φάση σαν να… άναψε τα αίματα στον αγώνα, καθώς οι δύο ομάδες έγιναν πολύ πιο επιθετικές στα μαρκαρίσματα, κάτι που αποτυπώνεται και στις 5 κίτρινες που έδειξε ο Ζαμπαλάς στο πρώτο μέρος.
Λίγα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 45’, ο Πανσερραϊκός άνοιξε το σκορ με τον καλύτερο παίκτη του γηπέδου, τον Χατζηστραβό. Ο Έλληνας μέσος κουβάλησε την μπάλα για αρκετά μέτρα και όταν έφτασε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή σούταρε, με τον Μπερναμπέ να φέρει ευθύνη.
Η Athens Kallithea θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια αμέσως μετά τη σέντρα, αλλά ο Τζιάνι έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία. Αρχικά νικήθηκε από τον Γκουγκεσασβίλι σε τετ α τετ και στη συνέχεια το πλασέ του έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Δεληγιαννίδης, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια προηγούμενη.
Ο Μάσιμο Ντονάτι δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από την ομάδα του, για αυτό και στην ανάπαυλα έκανε τρεις αλλαγές. Πιο σημαντική αυτή του Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος ανέλαβε πλήρως την οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του.
Το ματς στο δεύτερο μέρος δεν είχε ρυθμό και οι δύο τερματοφύλακες δεν απειλούνταν. Μέχρι να έρθει η αποβολή του Μότοκ που είχε περάσει στη θέση του Πασαλίδη, να αλλάξει άρδην την εικόνα του αγώνα.
Αν και θα περίμενε κανείς πως με 10 παίκτες και με το σκορ εις βάρος της η Athens Kallithea δεν θα μπορούσε να βρει τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει, η ομάδα του Ντονάτι όχι απλά κατάφερε να ισορροπήσει το ματς, αλλά ισοφάρισε άμεσα. Ο Μανθάτης πάτησε στην περιοχή και σούταρε με τον Γκουγκεσασβίλι να απομακρύνει. Οι αμυντικοί του ωστόσο αδράνησαν, ο Βαλμπουενά το εκμεταλλεύτηκε και από κοντά έκανε το 1-1.
Πηγή: sport-fm.gr
Η ΚΟΠ ανέβασε βίντεο με τα 2 γκολ που πέτυχε η Εθνική μας ομάδα απέναντι στη Βουλγαρία (2-2), με Κούτσακο και Λαϊφη..
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
07/06 @ 08:03
Η Εθνική Ελλάδας επιστρέφει στην Κρήτη, υποδεχόμενη τη Σλοβακία σε φιλική αναμέτρηση.
07/06 @ 01:17
Η OPAP Arena ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο για να τιμήσει τον εμβληματικό ηγέτη της ORIGINAL 21, λίγο πριν την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του στο κοιμητήριο Παπάγου
06/06 @ 20:35
Το σχόλιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τα προσεχή φιλικά της Εθνικής, τον μεγάλο στόχο της επιστροφής σε μεγάλη διοργάνωση και την ανανέωση του συμβολαίου του
06/06 @ 14:41
Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος έφυγε χθες από τη ζωή, αλλά το αποτύπωμα που άφησε στην ΑΕΚ και το οπαδικό κίνημα είναι ανεξίτηλο.
06/06 @ 15:27
Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ο Κροάτης αμυντικός χαφ, Νίκο Χάβελκα, ο οποίος ολοκλήρωσε την περυσινή σεζόν στην Ομόνοια Αρραδίπου βρίσκεται στα ραντάρ ομάδων της Super League.
06/06 @ 15:50
Ναυάγησαν οι συζητήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα με τους νέους επενδυτές και η ομάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.
BEST OF THEMASPORTS