Ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, Κίκης Φιλίππου, μίλησε το πρωί της Πέμπτης στον Super Sport FM.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Για το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας: «Δεν είναι τόσο εύκολο, οι συνθήκες και το πρωτάθλημα είναι πολύ διαφορετικά. Δεν μιλάμε για κυπριακό ποδόσφαιρο όταν πρέπει να μιλήσουμε για υποδομές. Το κυπριακό ποδόσφαιρο γενικά έχει κόσμο και στις μικρότερες κατηγορίες και είναι κρίμα που τόσα παιδιά αγωνίζονται σε τέτοιες συνθήκες. Καλές συνθήκες υπάρχουν μόνο στην Α’ Κατηγορία».

Για τα έσοδα που… δεν υπάρχουν στη Β’ Κατηγορία: «Η όλη συνεισφορά των πάντων δεν υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ. Αυτά τα λεφτά δεν αρκούν μόνο για να αγοράσουμε στολές στις Ακαδημίες και στην πρώτη ομάδα. Όλα τα λεφτά για να ζήσει μία ομάδα στις μικρές κατηγορίες, όταν είναι και προσφυγική, προέρχονται από τους ανθρώπους του σωματείου».

Και πρόσθεσε για την ανυπαρξία ενδιαφέροντος από Κράτος και ΚΟΠ: «Για να μπορέσουν στην Ομοσπονδία να αντιληφθούν την κατάσταση πρέπει να κατέβουν από τα γραφεία και να έρχονται στα γήπεδα. Αυτό το πράγμα πρέπει να το αγαπήσεις. Και δεν είναι μόνο η Ομοσπονδία που πρέπει να ενδιαφερθεί. Το Κράτος πρέπει να το κάνει αυτό και να επενδύσει στον Αθλητισμό και στις υποδομές για να… εκκολάπτονται αθλητές αντί παραπτωματίες στην κοινωνία».

Τώρα αρχίσαμε να φέρνουμε επενδυτές στη Β’ Κατηγορία. Δεν θα αντέξουν οι άνθρωποι… Πήγαμε στα Λύμπια. Δουλεύουν οι ΄άνθρωποι εκεί αλλά φύγαμε από το γήπεδο και ήρθαμε σπίτι να κάνουμε ντους. Ούτε εγώ ξέρω πως αντέχει ο Εθνικός. Δεν κοιμάμαι τα βράδια. Κανένα έσοδο και οι τιμωρίες… τιμωρίες. Πρέπει να πληρώνω stewards επειδή θα έρθουν 100-200 οπαδοί κι αν ανάψει μια φωτοβολίδα θα πληρώσω το ίδιο πρόστιμο με μια ομάδα Α’ Κατηγορίας. Κάθε μέρα μετράω τα κουκιά και αγχώνομαι πως θα τα βγάλουμε πέρα».

Για τον Πάμπο Χριστοδούλου: «Άψογη η συνεργασία μας. Όλα κυλάνε άψογα. Έστω κι αργά μετά από προηγούμενες προσπάθειες καταφέραμε να τον έχουμε. Όλοι φταίμε και όλα από λίγο. Ίσως αργήσαμε να αντιληφθούμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Β’ Κατηγορία. Είχαμε κι απώλειες βασικών παικτών στην αρχή. Άλλαξε πολλά ο Πάμπος και θα αλλάξει πολλά ακόμη».

Για την πολυετή παρουσία του στον Εθνικό και αν σκέφτεται κάποια στιγμή να αποχωρήσει: «Τζαι εγώ που σε ακούω λέω πως σε άκουα από τοτε που ήμουν ποδοσφαιριστής και τώρα που σε ακούω είσαι σαν το παλιό καλό κρασί (σ.σ. γέλια). Νιώθω κουρασμένος κάποιες φορές. Δεν πρόκειται ποτέ να φύγω από την ομάδα. Από πρόεδρος κάποια στιγμή ναι, θα φύγω. Είναι από το υστέρημά μας που δίνουμε οι πλείστοι για να κρατήσουμε ζωντανό το σωματείο. Είναι το μοναδικό πράγμα που δεν μας πήραν οι Τούρκοι. Μας πήραν τα πάντα, τους βλέπουμε στα εκατό μέτρα, ξέρετε την περιοχή. Αλλά δεν άγγιξαν τον Εθνικό. Παραβατικότητα μηδέν στην περιοχή εδώ λόγω των γηπέδων. Για αυτό πρέπει το Κράτος να γεμίσει τη χώρα με αθλητικές».

Αν προσέγγισε τον Εθνικό κάποιος επενδυτής: «Μακάρι να έρθει, αλλά δυσκολεύομαι να βρω επενδυτή που αν δεν έχει κέρδος δεν έχετε. Προτιμούν ομάδες από τις οποίες θα έχουν οικονομικό κέρδος. Έχω αλλάξει άποψη, βλέποντας προχτές την Πάφο με τον Άρη, λέω “μα τι ποδόσφαιρο αρχίσαμε να βλέπουμε στην Κύπρο”. Άνθισε το ποδόσφαιρο και βλέπουμε γήπεδα γεμάτα. Μακάρι να έρθει ένας αξιόλογος επενδυτής που να θέλει να αναλάβει, αλλά δεν το βλέπω…».

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακοίνωσε τερματοφύλακα ο Εθνικός-ThemaSports
01/07 @ 13:01

Ανακοίνωσε τερματοφύλακα ο Εθνικός

Ο Εθνικός Άχνας ανακοίνωσε την απόκτηση του τερματοφύλακα Λούκας Φλόρες.

Στον Εθνικό ο Ιωάννου -ThemaSports
26/06 @ 11:50

Στον Εθνικό ο Ιωάννου

Ανακοίνωσε άλλη μια μεταγραφή ο Εθνικός Άχνας

Συναντήθηκε με Κίκη Φιλίππου ο Μάριος Ηλία...-ThemaSports
22/06 @ 10:19

Συναντήθηκε με Κίκη Φιλίππου ο Μάριος Ηλία...

Συνεχίζονται οι επαφές της Πάφος FC με τον Εθνικό για τον Μάριο Ηλία.

Να «αρπάξει» την ευκαιρία!-ThemaSports
15/06 @ 11:00

Να «αρπάξει» την ευκαιρία!

Στον Εθνικό Άχνας ο Κωνσταντίνος Βενιζέλου και τη νέα σεζόν θέλει να «αρπάξει» την ευκαιρία.

Στον Εθνικό ο Βενιζέλου -ThemaSports
14/06 @ 12:45

Στον Εθνικό ο Βενιζέλου

Ενισχύεται με Κυπριακό στοιχείο ο Εθνικός

Καμπρέρα και Μάριος Ηλία... Σημαντικό ΚΕΝΟ!-ThemaSports
16/06 @ 10:54

Καμπρέρα και Μάριος Ηλία... Σημαντικό ΚΕΝΟ!

Ως γνωστόν ο Καμπρέρα δεν συνεχίζει στον Εθνικό και χθες ο τεχνικός διευθυντής των Αχνιωτών είπε, ότι δύσκολα θα συνεχίσει και ο Μάριος Ηλία στην προσφυγική ομάδα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ