Μήνυμα αντεπίθεσης -σε μια από τις πιο καυτές έδρες της Ευρωλίγκας- έστειλε ο Παναθηναϊκός! Με όργια του Γουίλιαμς, πανηγύρισε 5η σερί νίκη (81-67) και πάει φουριόζος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Τελικά δεν ήταν... πυροτέχνημα!
Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε πως βρίσκεται στην καλύτερη φάση του στη σεζόν, νικώντας 81-67 τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, που μέχρι στιγμής ήταν «απόρθητο»!
Με αυτόν τον τρόπο, οι «πράσινοι» πέτυχαν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στην Ευρωλίγκα, ανεβαίνοντας στο 5-6, και πλέον δεν χρειάζονται... κυάλια για να δουν την οκτάδα.
Όχι μόνο αυτό, αλλά πηγαίνουν στο ΣΕΦ για την αναμέτρηση της ερχόμενης Δευτέρας (5/12, 19:15) εναντίον του Ολυμπιακού για την Basket League, με την ψυχολογία στα ύψη!
Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έπαιξε σε όλο το ματς άμυνα για σεμινάριο, κι έκανε «μαγικό» πρώτο ημίχρονο, όπου βρέθηκε στο +16 (28-44).
Στο δεύτερο μέρος είδε την Ζαλγκίρις να επιστρέφει με αντεπίθεση διαρκείας, όμως τελικά άντεξε και πανηγύρισε την πιο «μεγάλη» νίκη της στη σεζόν, μέχρι την επόμενη!
Κορυφαίος του ματς ήταν και πάλι ο Ντέρικ Γουίλιαμς. Ο Αμερικανός φόργουορντ πέτυχε 25 πόντους, και ήταν ο βασικός λόγους που οι «πράσινοι» άντεξαν στην επιστροφή της Ζαλγκίρις στο δεύτερο ημίχρονο.
Από κοντά και ο Ντουέιν Μπέικον, που είχε μεν κάποιες κακές επιλογές (8/20), οι 19 του πόντοι όμως δεν περνούν σε καμία περίπτωση απαρατήρητοι. Εξαιρετικός κι ο Παπαγιάννης, με 6 πόντους, 13 ριμπάουντ και 3 κοψίματα.
Από την πλευρά των Λιθουανών, τη μεγαλύτερη ζημιά στον Παναθηναϊκό έκανε ο Κίναν Έβανς, που με 18 πόντους κόντεψε να γυρίσει μόνος του το ματς, ενώ σε καλή μέρα ήταν οι Κεβάριους Χέιζ και Εντγκάρας Ουλάνοβας, με 10 πόντους αμφότεροι.
Το ματς
Ο Παναθηναϊκός μετά από ένα αναγνωριστικό ξεκίνημα, πάτησε από νωρίς το «γκάζι», όντας πολύ συγκεντρωμένος στην άμυνα και αποτελεσματικός στην επίθεση. Με τρίποντα από Γουόλτερς και Μπέικον και εξαιρετικούς αιφνιδιασμούς, οι «πράσινοι» πήγαν από νωρίς στο +10 (6-16).
Η Ζάλγκιρις με γκολ φάουλ από Ουλάνοβας και προσπάθεια του Μπουτκεβίτσιους αντέδρασε και μείωσε στους επτά (11-18). Ωστόσο, οι «πράσινοι» απάντησαν και πάλι με Πονίτκα και Γκουντάιτις, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 14 (11-25). Τελικά, η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 13-27.
Το ίδιο σενάριο του πρώτου δεκαλέπτου, συνεχίστηκε και στο δεύτερο. Οι παίκτες του Ράντονιτς ήταν αλάνθαστοι και στις δύο πλευρές, και έφυγαν με «βόμβες» από Λι και Μπέικον στο +18 (16-34)!
Ένα μικρό «νεκρό» διάστημα βοήθησε την Ζάλγκιρις να μειώσει με συνεχόμενους πόντους του Μπραζντέικις τη διαφορά στους 12 (28-40). Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» δεν πανικοβλήθηκαν, συνέχισαν συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους, και έκλεισαν το ημίχρονο με +16 (28-44).
Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε με την ίδια συγκέντρωση και στο δεύτερο μέρος. Δύο χαμένα ριμπάουντ έδωσαν δύο ελεύθερα τρίποντα στον Έβανς, που δεν λάθεψε και μείωσε σε 34-47. Πάλι ωστόσο, οι «πράσινοι» είχαν απάντηση, και ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στους 18 με πρωτοστάτη τον Γουίλιαμς (36-54).
Κάπου εκεί, η Ζαλγκίρις ξεκίνησε μεγάλη αντεπίθεση, με μπροστάρη τον Κίναν Έβανς, που σχεδόν μόνος του έτρεξε ένα σερί 12-0, μειώνοντας στους 6 (48-54).
Ο Γουίλιαμς ήταν ο μόνος που έπαιζε από την ομάδα του Ράντονιτς, ανέβασε τη διαφορά ξανά στους 10 (48-58), και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Ντίμσα για το 53-60.
Η Ζαλγκίρις με την έναρξη της τέταρτης περιόδου μείωσε κι άλλο, στους τέσσερις (58-62), με τον Μπέικον να καρφώνει εντυπωσιακά για το 58-64.
Οι «πράσινοι» κατάφεραν με καλή άμυνα και λύσεις από Γουόλτερς, Γουίλιαμς και Μπέικον, να φέρουν και πάλι το ματς στα «μέτρα» τους, επαναφέροντας τη διαφορά στους δώδεκα (65-77).
Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός έλεγξε το ματς, και σφράγισε ένα σπουδαίο διπλό, με μεγάλη μάλιστα διαφορά (67-81)!
Τα δεκάλεπτα: 13-27, 28-44, 53-60, 67-81.
Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.
Πηγή: sport-fm.gr
Άνοιξε το δρόμο για την δύσκολη νίκη της Πάφου επί της Ομόνοιας Αραδίππου ο Ιβάν Σούνιτς. Εν τέλει οι πρωταθλητές προσγειώθηκαν ομαλά στην κυπριακή πραγματικότητα, ύστερα από την λευκή ισοπαλία που απέσπασαν στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της Ληγκ Φέις του Τσιάμπιονς Ληγκ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
19/09 @ 23:36
Δείτε το σχόλιο του Εβάν Φουρνιέ για τον Μόουζες Ράιτ.
16/09 @ 23:38
Δείτε την ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τον Αλπερέν Σενγκούν.
16/09 @ 11:46
Η Μαράϊα, η σύζυγος του Γιάννη Αντετοκούνμο, έγινε αποδέκτης απειλών από Τούρκο οπαδό μετά το EuroBasket 2025.
16/09 @ 11:53
Το beef Γιάννη Αντετοκούνμπο και Αλπερέν Σενγκούν φαίνεται ότι συνεχίζεται και εκτός Ευρώπης, με το NBA να μπαίνει στη διαμάχη.
16/09 @ 09:08
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πήρε το μικρόφωνο από τον Θοδωρή Φέρρη και… κέντησε με την επιλογή του τραγουδιού που αποφάσισε να πει με αλλαγμένους τους στίχους.
15/09 @ 09:58
Ο σπουδαίος Νίκος Γκάλης, συνεχάρη, μέσω ανάρτησης στα social media, την Εθνική ομάδα, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Eurobasket.
BEST OF THEMASPORTS