Οι 17 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 30 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 25 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.
Από τις 72 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στις 9 και σε 8 από αυτές, έγινε χρήση του On Field Review.
H παρέμβαση του VAR για on field review αφορούσε τέσσερις περιπτώσεις πέναλτι για χέρι, μια ακύρωση πέναλτι για θέατρο του επιτιθέμενου, μια ακύρωση κόκκινης κάρτας για στέρηση καθαρής ευκαιρίας επίτευξης τέρματος και μια κόκκινη κάρτα για σοβαρό παραβατικό παιχνίδι.
Σε όλες τις περιπτώσεις που έγινε χρήση του On Field Review, οι διαιτητές ακολούθησαν την υπόδειξη του VAR.
Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 70 δευτερόλεπτα.
Η μια φάση που έγινε παρέμβαση του VAR χωρίς On Field Review αφορούσαν κατακύρωση τέρματος αφού δεν υπήρχε offsite. Η φάση αυτή εξετάστηκε σε 60 δευτερόλεπτα.
Η Επιτροπή διαιτησίας της ΚΟΠ, στους υπό αναφορά δεκατέσσερις αγώνες, διαπίστωσε πως σε δύο περιπτώσεις που λήφθηκαν λάθος αποφάσεις από διαιτητές, λανθασμένα το VAR δεν έκανε παρέμβαση για να διορθώσει τα λάθη.
Οι περιπτώσεις αυτές αφορούσαν πέναλτι που δεν δόθηκε στον αγώνα Νέα Σαλαμίνα - Άρης στην 11η αγωνιστική (58ο λεπτό) και σε πέναλτι που δόθηκε στον αγώνα Ακρίτας - Ε.Ν.Π. στη 12η αγωνιστική (12ο λεπτό).
Από τους 14 αγώνες, στους 13 οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στον ένα αγώνα ήταν ξένος.