Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσιάζει τον απολογισμό της χρήσης του VAR στην 11η και στη 12η αγωνιστική της A’ φάσης του Πρωταθλήματος Cyta.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος  της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, στους 14 αγώνες που διεξήχθησαν, έγινε έλεγχος σε 72 συνολικά φάσεις.

Οι 17 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 30 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 25 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.

Από τις 72 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στις 9 και σε 8 από αυτές, έγινε χρήση του On Field Review.

H παρέμβαση του VAR για on field review αφορούσε τέσσερις περιπτώσεις πέναλτι  για χέρι, μια ακύρωση πέναλτι για θέατρο του επιτιθέμενου, μια ακύρωση κόκκινης κάρτας για στέρηση καθαρής ευκαιρίας επίτευξης τέρματος και μια κόκκινη κάρτα για σοβαρό παραβατικό παιχνίδι.  

Σε όλες τις περιπτώσεις που έγινε χρήση του On Field Review, οι διαιτητές ακολούθησαν την υπόδειξη του VAR. 

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 70 δευτερόλεπτα.

Η μια φάση που έγινε παρέμβαση του VAR χωρίς On Field Review αφορούσαν κατακύρωση τέρματος αφού δεν υπήρχε offsite. Η φάση αυτή εξετάστηκε σε 60 δευτερόλεπτα. 

Η Επιτροπή διαιτησίας της ΚΟΠ, στους υπό αναφορά δεκατέσσερις αγώνες, διαπίστωσε πως σε δύο περιπτώσεις που λήφθηκαν λάθος αποφάσεις από διαιτητές, λανθασμένα το VAR δεν έκανε παρέμβαση για να διορθώσει τα λάθη. 

Οι περιπτώσεις αυτές αφορούσαν πέναλτι που δεν δόθηκε στον αγώνα Νέα Σαλαμίνα - Άρης στην 11η αγωνιστική (58ο λεπτό) και σε πέναλτι που δόθηκε στον αγώνα Ακρίτας - Ε.Ν.Π. στη 12η αγωνιστική (12ο λεπτό). 

Από τους 14 αγώνες, στους 13 οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στον ένα αγώνα ήταν ξένος. 

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών για 9η (Α΄όμιλος) και 12η (Β' όμιλος) αγωνιστική-ThemaSports
03/05 @ 15:14

Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών για 9η (Α΄όμιλος) και 12η (Β' όμιλος) αγωνιστική

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ αναλύει και επεξηγεί φάσεις από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR, της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR. 

Ολυμπιακός: «Χρυσάφι» στα ταμεία από την UEFA - Με τελικό και κούπα παίρνει 5 εκατ.!-ThemaSports
03/05 @ 11:54

Ολυμπιακός: «Χρυσάφι» στα ταμεία από την UEFA - Με τελικό και κούπα παίρνει 5 εκατ.!

Έχοντας εξασφαλισμένα περίπου 11,5 εκατ. ευρώ από τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία, ο Ολυμπιακός προσβλέπει σε πολύ περισσότερα στο φινάλε της σεζόν!

«Πολύ φοβάμαι ότι θα τρέχουμε για να φτιάξουμε την κατάσταση...»-ThemaSports
03/05 @ 10:55

«Πολύ φοβάμαι ότι θα τρέχουμε για να φτιάξουμε την κατάσταση...»

Ανάρτηση του Εκτελεστικού Προέδρου ΠΑ.Σ.Π Σπύρου Νεοφυτίδη σχετικά με το πρωτόκολλο που υπογράφτηκε για τις διευκολύνσεις αθλητών.

Όλα υπέρ του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι-τίτλου, αλλά η ΑΕΚ θα παίξει μια ΖΑΡΙΑ για... όλα ή τίποτα!-ThemaSports
02/05 @ 19:30

Όλα υπέρ του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι-τίτλου, αλλά η ΑΕΚ θα παίξει μια ΖΑΡΙΑ για... όλα ή τίποτα!

Η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη στο ντέρμπι της 11ης Μαΐου κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και εκτός από τους «γαλαζοκίτρινους», θα έχει «αντίπαλο» και την κακή προϊστορία, αφού αγνοεί τη νίκη στο γήπεδο της πρωτεύουσας απέναντι στον ΑΠΟΕΛ εδώ και σχεδόν 8,5 χρόνια!

ΖΩΝΤΑΝΑ και στον ALPHA Κύπρου το σούπερ ντέρμπι ΤΙΤΛΟΥ ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ!-ThemaSports
02/05 @ 17:38

ΖΩΝΤΑΝΑ και στον ALPHA Κύπρου το σούπερ ντέρμπι ΤΙΤΛΟΥ ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Cablenet, ενημερώνει ότι το μεγάλο ντέρμπι της 11η Μαϊου στο ΓΣΠ ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ που θα κρίνει τον πρωταθλητή της σεζόν 2023-2024, θα μεταδοθεί ζωντανά πέραν από το αθλητικό κανάλι της CablenetSports1 και σε ανοικτή ζώνη με παράλληλη σύνδεση μέσω του Άλφα Κύπρου!

Στις 17:00 θα αρχίσει ο αγώνας Δόξα - Εθνικός (10/5)-ThemaSports
02/05 @ 10:25

Στις 17:00 θα αρχίσει ο αγώνας Δόξα - Εθνικός (10/5)

Άλλαξε η ώρα στο παιχνίδι Δόξα - Εθνικός

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ