Σάββας Νεοκλέους

Σίγουρα δεν ήταν και οι καλύτερες καιρικές συνθήκες την Παρασκευή (25/11/2022) για να γίνουν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου Λεμεσού. Αυτό στην περιοχή Κολοσσίου όπου η πρώτη του ονομασία είναι «Άλφα Μέγα Stadium».

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αν και… βιάστηκαν κάπως για τα εγκαίνια για να γίνουν αυτή τη μέρα, μιας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν στη Λεμεσό από το πρωί κάνοντας «σεργιάνι» εγκαίνια χώρους, έργα στην αγαπημένη του πόλη ολημερίς, σίγουρα δεν θα ήταν και όλα τέλεια στο νέο στολίδι της συμπρωτεύουσας.

Η βροχή κάπως χάλασε τα σχέδια και τον γενικό προγραμματισμό των εγκαινίων του νέου γηπέδου της Λεμεσού, μιας και ακόμη στη σκηνή που στήθηκε για το… τελετουργικό δεν υπήρξε και κάποιο στέγαστρο, κάτι στεγασμένο να μην χρειάζονται ομπρέλες ακόμη και την ώρα του αγιασμού από τον Μητροπολίτη Λεμεσού.

Βέβαια, τις στιγμές που έβρεχε είδαμε και κόσμο που ήταν στη δυτική κερκίδα του γηπέδου, προσκεκλημένοι που έπεφταν τα νερά πάνω τους, να ανεβαίνουν σκαλιά και να πηγαίνουν σε μέρος για να καλυφθούν που ήταν το σκέπαστρο.

Το πιο… τραγελαφικό ήταν αυτό που παραδέχθηκε και σήμερα ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) και με ανακοίνωση απολογήθηκε για το λάθος.  Αντί στη σκηνή να τοποθετηθεί το έμβλημα του σωματείου του Απόλλωνα του 1954, τοποθετήθηκε αυτό της Απόλλων Ladies του 2007.  Όσο να ‘ναι ήταν μία μεγάλη… γκάφα αυτή για τον ΚΟΑ, που συζητιόταν κατά τη διάρκεια και με το πέρας του όλου τελετουργικού εκεί στη δεξίωση που ακολούθησε.

Φυσικά, ως… αρνητική εντύπωση, με το που έφθανε κανείς στο νέο γήπεδο της Λεμεσού, κατεβαίνοντας από το όχημα του για να μεταβεί στον εσωτερικό χώρο, η οσμή, μυρωδιά, από την περιοχή δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, μιας και στη γύρω περιοχή υπάρχουν εδώ και καιρό κοπάδια (μάντρες) με ζώα.  Αυτό το σκηνικό είναι και θα είναι… συχνό φαινόμενο στην περιοχή, έτσι δεν μπορούν να κάνουν κάτι περί αυτού ΚΟΑ, ομάδες, κτλ.

Επιπλέον, λίγο πριν την άφιξη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για να ξεκινήσει το όλο τελετουργικό των εγκαινίων του νέου γηπέδου Λεμεσού, σε κάποια στιγμή, ακούστηκε ένας θόρυβος, όπου εκεί στον χώρο των δημοσιογραφικών θεωρείων γυρίζοντας να δούμε τι συνέβη, προσέξαμε προς τη νότια πλευρά να βγαίνουν κάτι ως ατμοί.  Υπήρχε μηχανοστάσιο από κάτω και προέκυψε πρόβλημα και για αυτό οι ατμοί που βλέπετε και πιο κάτω, κάτι, φυσικά, που οι αρμόδιοι του γηπέδου θα έχουν να επιδιορθώσουν.

 

Για τέτοιο γεγονός, πάντως, ε ναι είμαστε της άποψης ότι η παρουσία ατόμων, πολιτικών, αξιωματούχων, κτλ, που δεν είναι ποδοσφαιρόφιλοι, απλά χρησιμοποιούν τέτοια γεγονότα για δικά τους συμφέροντα, θα μπορούσε να μην… έτρεχαν στην πρώτη γραμμή για προβολή και φωτογραφίες, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να φιλοξενούσε τον κόσμο που τρέχει κάθε βδομάδα την ομάδα του από πίσω σε όποιο αγώνα έχει να δώσει.

Διαβάστε: 

Αυτοί που θα χαίρονταν πραγματικά το γήπεδο ήταν απόντες...

Από πλευράς ομάδων είδαμε προπονητή, μέλη τεχνικού επιτελείου και παίκτες του Άρη, μιας και το ντέρμπι κορυφής είναι τη Δευτέρα, αλλά Απόλλωνας που αγωνίζεται σήμερα και ΑΕΛ που έχει αύριο αγωνιστική υποχρέωση, είχαν μονάχα παράγοντες των διοικήσεων τους και μέλη του έμμισθου προσωπικού τους. Μιας και ο λόγος για τις διοικήσεις, δεν πέρασε στο... ντούκου η δήλωση του Προέδρου της ΑΕΛ, Ανδρέα Σοφοκλέους, ότι έχει το παράπονο του για την όλη συμφωνία για το νέο γήπεδο με τον ΚΟΑ και την Πολιτεία.

Διαβάστε: 

ΜΠΗΧΤΕΣ Σοφοκλέους: «Ήρθαμε στο νέο μας σπίτι που θα είμαστε φιλοξενούμενοι»!

Τέλος, δεν πέρασε απαρατήρητη η κίνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη όταν ετοιμαζόταν το κόψιμο της κορδέλας. Αν και υπολογιζόταν πως το κόψιμο της κορδέλας θα γινόταν και θα έβλεπαν τη δυτική κερκίδα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με κίνηση χεριού σα να έλεγε «Ρε παιδιά από την άλλη πλευρά να σταθούμε για το κόψιμο της κορδέλας και να βλέπουμε όλοι προς τα μέσα, τον αγωνιστικό χώρο…»

 

Αυτά πάνω – κάτω σε ότι αφορά… παραλειπόμενα, που μπορεί να υπήρχαν και άλλα που δεν τα προσέξαμε, αλλά όπως και να ‘χει, όπως λέει συνεχώς και ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, να μην βλέπουμε μόνο τα αρνητικά, αλλά να δούμε και τα θετικά και το ότι επιτέλους η Λεμεσός έχει ένα νέο γήπεδο, μία έδρα. Ε και ναι, είναι γηπεδάρα και θα είναι η ΕΔΡΑ για τις τρεις Λεμεσιανές ομάδες.  Να το προσέχουμε λοιπόν όλοι σαν τα μάτια μας!!!

 

Διαβάστε επίσης: 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ μέρα για τη Λεμεσό - Όλα όσα έγιναν στα εγκαίνια του Άλφα Μέγα Stadium! (ΒΙΝΤΕΟ)

Θυμηθείτε την αρθρογραφία μας το καλοκαίρι...

Μακάρι να βγούμε… ΨΕΥΤΕΣ – Θα είναι, όμως, η… ΕΔΡΑ!

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ STADIUM: Τελικά… ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ή ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΣΑΜΕ; Όπως και να ‘χει… ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ να είναι!-ThemaSports
28/12 @ 22:30

ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ STADIUM: Τελικά… ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ή ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΣΑΜΕ; Όπως και να ‘χει… ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ να είναι!

Επιτέλους και… επίσημα άνοιξε τις πύλες του, τις θύρες του (όπως θέλετε πέστε το) το νέο γήπεδο Λεμεσού.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ