Σάββας Νεοκλέους

Επιτέλους και… επίσημα άνοιξε τις πύλες του, τις θύρες του (όπως θέλετε πέστε το) το νέο γήπεδο Λεμεσού.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με την πρώτη ονομασία «Άλφα Μέγα Stadium» φιλοξένησε το πρώτο παιχνίδι. Βράδυ Πέμπτης (15/12/2022) ο Απόλλωνας υποδέχθηκε στη νέα του έδρα τη Δόξα Κατωκοπιάς.  Ακολούθως, οι άλλες δύο ομάδες της πόλης, Άρης και ΑΕΛ, μπήκαν και αυτές στο νέο γήπεδο της Λεμεσού ως γηπεδούχες και έδωσαν το πρώτο τους παιχνίδι εκεί.  Ο Άρης την Πέμπτη (22/12/2022) υποδέχθηκε τον ΑΠΟΕΛ, ενώ την επομένη, Παρασκευή (23/12/2022), η ΑΕΛ τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.

Σίγουρα δεν ήταν όλα στην… τελειότητα, αλλά το γήπεδο πλέον είναι και επίσημα έδρα των τριών Λεμεσιανών ομάδων (Απόλλων, ΑΕΛ, Άρη).

Σε ότι αφορά το… ιστορικό της ανέγερσης του νέου γηπέδου Λεμεσού, για να μην γινόμαστε και γραφικοί, ειπώθηκαν πολλά, δόθηκαν ημερομηνίες που δεν τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα, η μία πρόβλεψη διαψευδόταν πίσω από την άλλη, για να φτάσουμε από καλοκαίρι 2022 στον χειμώνα αυτού του έτους που αποχαιρετάμε σε λίγες μέρες για να εγκαινιαστεί αυτό το… στολίδι.

Πιέσεις από πολλούς εξασκήθηκαν για να εγκαινιαστεί αυτό το έργο πριν αποχαιρετήσουμε το 2022.  Τι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τι Πολιτεία, τι ΚΟΑ, τι πρόεδροι και διοικήσεις ομάδων, εξάσκησαν για του δικούς τους λόγους τις πιέσεις, που εάν και εφόσον όλα δεν είναι στην… εντέλεια, το γήπεδο εγκαινιάστηκε, παραδόθηκε και πλέον ΑΕΛ, Απόλλων, Άρης έχουν μία νέα έδρα.

Το «Άλφα Μέγα Stadium» φιλοξένησε ήδη τρία παιχνίδια, ενώ προηγήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΟΑ και το «Welcome Party» του Απόλλωνα.  Τόσο στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου, όσο και έξω από αυτό (γύρω περιοχή, κτλ), υπάρχουν ακόμη μικρά – μικρά που πρέπει να γίνουν για να πάρει την ολοκληρωμένη όμορφη του μορφή το νέο γήπεδο της Λεμεσού.  Οι δεσμεύσεις είναι ότι σιγά – σιγά όλα θα γίνουν. Είτε οδικό δίκτυο, είτε όσα χρειάζονται για ανάγκες φιλάθλων, δημοσιογράφων και ότι χρειάζεται να γίνει σε κερκίδες και όχι μόνο…

Εδώ, ας θυμίσουμε, πάντως, και το τι γράφαμε το περασμένο καλοκαίρι σε μία επίσκεψη μας για να δούμε το πως συνεχίζονταν τα έργα στο νέο γήπεδο.

Διαβάστε:

Μακάρι να βγούμε… ΨΕΥΤΕΣ – Θα είναι, όμως, η… ΕΔΡΑ!

Τελικά, το ερώτημα που έχουμε προς όλους αυτούς που τότε μας έλεγαν πως όσο καταλάβουμε, ή πως κινδυνολογούμε, ή πως τα… βλέπουμε όλα μαύρα, πως ήμασταν μέσα στην άρνηση και καλό λόγο δεν λέγαμε, γιατί τελικά καθυστέρησε η υλοποίηση αυτού του έργου; Γιατί δεν πρόλαβαν είτε τον Αύγουστο, είτε τον Σεπτέμβριο, είτε τον Οκτώβριο (αναφερόμαστε σε μήνες όπου είχαν δοθεί ημερομηνίες αυτών των μηνών ότι θα παραδιδόταν το γήπεδο στις ομάδες), να ολοκληρωθούν τα έργα για το γήπεδο.

 

Ακόμη και για το οδικό δίκτυο που ο αρμόδιος Υπουργός (κύριος Καρούσος) είπε για 07 Δεκεμβρίου ότι θα παραδιδόταν η α΄ φάση, εμείς που πηγαίνουμε αυτές τις μέρες στο νέο γήπεδο και παρατηρούμε ακόμη να γίνονται έργα στους δρόμους έξω από το «Άλφα Μέγα Stadium» ας μας απαντήσει τελικά πότε θα ολοκληρωθούν αυτά τα έργα και θα μπορούν και φίλαθλοι της γηπεδούχου, αλλά και φιλοξενούμενης ομάδας, να πηγαίνουν και να φεύγουν από το Κολόσσι χωρίς καθυστέρηση και με κάθε ασφάλεια…

Δεν είμαστε άνθρωποι που μας αρέσει να τα βλέπουμε όλα… μαύρα. Δεν είμαστε άνθρωποι που μας αρέσει να κινδυνολογούμε, ούτε τους έξυπνους κάνουμε, αλλά λατρεύουμε το κάθε νέο στον τόπο μας, την ανανέωση στο καθετί, έτσι και στην πόλη της Λεμεσού με αυτό το στολίδι.

Ναι είναι έδρα αυτό το γήπεδο όπως το είχαμε γράψει και το καλοκαίρι, αλλά προβλέψεις για το πότε θα έμπαιναν οι ομάδες μέσα, εγκωμιαστικά, κολακευτικά λόγια, θαυμασμοί, διθύραμβοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν, μιας και ακόμη υπάρχουν… πινελιές να γίνουν για να ολοκληρωθεί το όλο έργο που κόστισε εκατομμύρια ευρώ. Ας μην ξεχνάμε είναι από το χρήμα του κάθε φορολογούμενου πολίτη αυτό το ποσό που δαπανήθηκε για να γίνει πραγματικότητα το νέο γήπεδο της Λεμεσού.

Δεν μένει παρά να ευχηθούμε καλορίζικο να είναι για τις τρεις Λεμεσιανές ομάδες, να το προσέχουν όλοι σαν τα μάτια τους!!!

Διαβάστε επίσης:

Πρώτη... ΕΝΤΥΠΩΣΗ φεύγοντας από το «Άλφα Μέγα Stadium» - ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ... και θέλει ακόμη ΔΟΥΛΕΙΑ

Τα… ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ από τα εγκαίνια του γηπέδου Λεμεσού «Άλφα Μέγα Stadium» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ