Στο NASCAR έχουν playoffs και ένα ιδιότυπο Final 4, όπου 4 οδηγοί μάχονται για το ποιος θα αναδειχθεί πρωταθλητής στον μεγάλο τελικό στο Phoenix. Τις προάλλες στον αγώνα του Martinsville σφραγίστηκαν τα 4 εισιτήρια των διεκδικητών του τίτλου και παρακάτω μπορείς να δεις πως το έκανε αυτό για το δικό του εισιτήριο ο Ross Chastain.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήταν μια κίνηση που έχει γίνει πιο viral ακόμη και από τους καυγάδες του NASCAR και την "ευλόγησε" με ένα tweet του ακόμη και ο Fernando Alonso. Ωστόσο έχει διχάσει το NASCAR γιατί κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως ήταν μια νόμιμη κίνηση, την ίδια στιγμή που κανείς δεν μπορεί να ζητήσει για αυτήν, να τιμωρηθεί ο οδηγός. 

Προσπέραση πρόκρισης 

 
 

Πρώτα από όλα να σημειώσουμε πως ήταν μια κίνηση στα τελευταία μέτρα του αγώνα και  κυρίως μια προσπέραση που έστειλε τον Ross Chastain στους 4 του τελικού. Ήταν ένα πρωτόγνωρο buzzer beater για τα δεδομένα του motorsport, μόνο που ήταν σαν να σούταρε κάποιος από τη μια ρακέτα του γηπέδου μπάσκετ στην άλλη και η μπάλα να πήγε στο καλάθι με τη βοήθεια του φωτεινου πίνακα στην οροφή του γηπέδου. Με την διαφορά πως στο μπάσκετ αυτό το καλάθι δεν θα μετρούσε, όμως στο NASCAR δεν υπάρχει κανονισμός που να απαγορεύει αυτό που έκανε ο Ross Chastain. 

 

Nascar Martinsville

Μήπως να φτιάξουμε ένα κανονισμό λοιπόν; 

Και η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Αμερικής συνοψίζεται με τον καλύτερο τρόπο στις δηλώσεις του Joey Logano, ενός από τους άλλους τρεις οδηγούς που πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Phoenix. "Τώρα άνοιξε αυτή η κερκόπορτα σωστά; Αυτή η κίνηση στον τοίχο θα είναι κομμάτι των αγώνων και αυτό δεν είναι καλό. Ήταν απίστευτη, ήταν cool. Συνέβη για πρώτη φορά αλλά δεν υπάρχει κανονισμός για να την σταματήσει", ήταν τα λόγια του 3 φορές νικητή φέτος, Logano. 

Προκύπτουν θέματα ασφαλείας 

 

Όπως βλέπεις και στο video ο Chastain είναι σαν να βρίσκει κάποια τρύπα στον χρόνο. Τα δεδομένα του αυτοκινήτου έδειξαν πως κινήθηκε για αυτά τα 4 δευτερόλεπτα που ακουμπούσε στον τοίχο, με 50 km/h περισσότερα από την ανώτερη ταχύτητά όλων μέχρι εκείνο το σημείο. Χάρη σε αυτή τη φόρα που απέκτησε κινήθηκε σχεδόν δύο δευτερόλεπτα ταχύτερα από τον καλύτερο γύρο του αγώνα και σημείωσε νέο ρεκόρ στην μικρή πίστα του Martinsville. Ακριβώς δε, επειδή αυτή είναι η μικρότερη πίστα του πρωταθλήματος, οι οδηγοί δεν φτάνουν καν στην 5η σχέση του κιβωτίου στα αγωνιστικά τους. Ο Chastain πριν ακουμπήσει στον τοίχο έβαλε και 5η ταχύτητα, γεγονός που πιστοποίησε κατά κάποιο τρόπο πως ήταν μια κίνηση που έκανε επίτηδες. 

Και αυτομάτως γεννήθηκε το ερώτημα, τουλάχιστον σε εκείνους που δεν είδαν την προσπέραση με καλό μάτι, τι θα συνέβαινε αν το αυτοκίνητο άλλαζε πορεία ή κολλούσε πάνω στην ειδικά κατασκευασμένη μπαριέρα ή αν ντελαπάριζε;

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει τα υποθετικά αυτά ερωτήματα, όπως κανείς δεν ξέρει αν τελικά οι διοργανωτές θα λάβουν κάποιο μέτρο για την συγκεκριμένη κίνηση. Το γεγονός πως στις μεγαλύτερες πίστες του NASCAR μπορεί το όφελος από μια τέτοια κίνηση να μην είναι τόσο μεγάλο, ίσως είναι αρκετό για τους ανθρώπους του NASCAR να αφήσουν το θέμα χωρίς κάποια ιδιαίτερη αντίδραση από τη μεριά τους. 

 

Πηγή: topgeargreece.gr

 
 
 
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιστορίες με Μάνσελ, Πικέ και Ρόσι-ThemaSports
03/05 @ 08:57

Ιστορίες με Μάνσελ, Πικέ και Ρόσι

Κάθε μέρα είναι ευκαιρία να κάνουμε «βουτιά» στην ιστορία της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ας δούμε τα πιο σημαντικά γεγονότα της ημέρας.

Ένα προσπέρασμα που δεν έπρεπε να γίνει ποτέ-ThemaSports
25/04 @ 11:48

Ένα προσπέρασμα που δεν έπρεπε να γίνει ποτέ

Πληθώρα γεγονότων πραγματοποιήθηκαν Σαν Σήμερα στον κόσμο της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ακολουθούν τα κυριότερα.

Περιπετειώδης η έναρξη της χρονιάς για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στη Βαλένθια-ThemaSports
16/04 @ 13:48

Περιπετειώδης η έναρξη της χρονιάς για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στη Βαλένθια

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο περιπέτειες εξελίχθηκε για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στη Βαλένθια, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το EURO NASCAR PRO.

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής πήρε το βραβείο Αθλητισμός του Cyprus Diaspora Forum 2024-ThemaSports
14/03 @ 15:19

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής πήρε το βραβείο Αθλητισμός του Cyprus Diaspora Forum 2024

Το βραβείο CYDIA 2024 στην κατηγορία Αθλητισμός απέσπασε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, στο πλαίσιο του Cyprus Diaspora Forum που διεξήχθη την περασμένη βδομάδα στη Λεμεσό.

Όταν ο Βιλνέβ ξέχασε να πάρει εκκίνηση-ThemaSports
08/04 @ 22:20

Όταν ο Βιλνέβ ξέχασε να πάρει εκκίνηση

Ορισμένα γεγονότα της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της Formula 1, κάνουν μέχρι σήμερα κόσμο να παραμιλά. Ας δούμε τα πιο σημαντικά της ημέρας.

Η Aston Martin αποκάλυψε το νέο εντυπωσιακό της μονοθέσιο! -ThemaSports
12/02 @ 17:16

Η Aston Martin αποκάλυψε το νέο εντυπωσιακό της μονοθέσιο!

Τα «αποκαλυπτήρια» για το νέο της μονοθέσιο έκανε η Aston Martin, ενόψει της νέας σεζόν στη Formula 1.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ