LIVE: Πάφος FC - Απόλλων
H Πάφος FC αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα στις 17:00 στο Στέλιος Κυριακίδης για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Αναλυτικά όσα είπε:
Για την εισήγηση της Αστυνομίας για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών των ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα και Νέας Σαλαμίνας: «Να ξεκινήσουμε από την αρχή. Μετά από τα επεισόδια που ξεκίνησαν από την 1η αγωνιστική, εμείς καλέσαμε τις αρχές των σταδίων για να τους πούμε να κάνουν καλύτερο έλεγχο στα άτομα που μπαίνουν στα γήπεδα. Μετά ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟΠ για να βρεθεί λύση με όλα όσα γίνονται. Αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση στη Λάρνακα στη γενική συνέλευση της ΚΟΠ με όλους τους προέδρους, για να τους πούμε ότι πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα βίας, αλλιώς θα προχωρήσουμε στην εισήγηση αυτού του μέτρου.
Οι πρόεδροι είπαν ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι μπορούν για να μειωθούν. Επειδή τίποτα από τα μέτρα που είπαμε δεν έγιναν, εμείς προχωρήσαμε σε αυτή την εισήγηση και στη νομοθεσία που προβλέπει αυτά τα μέτρα. Πήγαμε στην τελευταία αγωνιστική που έγιναν αυτά τα επεισόδια και προχωρήσαμε στην εισήγηση αυτού του μέτρου για τις ομάδες που έκαναν οι οπαδοί τους τα επεισόδια. Αυτό γίνεται για να προστατεύσουμε τη σωματική ακεραιότητα, την περιουσία και να παρέχεται ασφάλεια στους πολίτες. Επίσης έχουμε προχωρήσει σε 26 συλλήψεις μέχρι στιγμής από την αρχή της χρονιάς και τους έχουν επιβληθεί ποινές.
Υπάρχει άρθρο στην συγκεκριμένη νομοθεσία το οποίο αναφέρεται γι΄ αυτή την εισήγηση. Είναι στα χέρια της ΚΟΠ τι θα αποφασίσει για να μη θρηνήσουμε θύματα. Η εισήγηση για το μέτρο αυτό αφορά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022. Επίσης κάναμε εισήγηση να γίνει μία επιτροπή από την ΚΟΠ και την Αστυνομία, με την οποία θα επιβλέπει το πώς θα μετακινούνται οι οπαδοί αυτών των ομάδων μετά τις 31 Δεκεμβρίου. Οποιαδήποτε ομάδα άλλη που οπαδοί τους κάνουν τα οποιαδήποτε επεισόδια, θα γίνεται το ίδιο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να περιοριστούν τα επεισόδια. Κάναμε συναντήσεις και διάφορες ενέργειες. Θέλουμε τη βοήθεια των σωματείων και του απλού κόσμου, να μας δείξουν ποιοι είναι αυτοί οι λίγοι που κάνουν τα επεισόδια».
Γιατί δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν αυτοί που κάνουν τα επεισόδια στο γήπεδο: «Κάποιοι από αυτούς δεν έχουν κάρτα φιλάθλου και μπαίνουν στα γήπεδα και κάποιοι καλύπτουν τα πρόσωπα τους. Αλλά μας προβληματίζει και τα επεισόδια που γίνονται εκτός γηπέδου, γι΄ αυτό έγινε και αυτή η εισήγηση. Η εισήγηση διευκρινίζω έγινε για όλους τους αγώνες εκτός έδρας των τριών αυτών ομάδων, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Νέα Σαλαμίνα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί και το πότε θα δράσουν οι οποιοιδήποτε. Όταν συμβαίνουν όμως αυτά τα επεισόδια η Αστυνομία επεμβαίνει, τώρα αν υπήρξε κάποια καθυστέρηση, ήταν γιατί έπρεπε να μπουν μέσα στο γήπεδο από κάποιο σημείο. Δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά οι ευθύνες τώρα πρέπει να πάνε σε αυτούς τους ανεγκέφαλους. Είναι πολύ εύκολο να μιλάμε για λύσεις. Εμείς έχουμε προχωρήσει σε συλλήψεις, έχουμε κάνει συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, η Αστυνομία σπαταλά τόσους πόρους για να σταματήσουμε αυτό το πράγμα. Προλαβαίνουμε πολλά επεισόδια που δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα και γι΄ αυτό δεν φαίνεται η δράση μας. Κάνουμε πράγματα που δεν γνωρίζει κανένας. Για παράδειγμα στο ματς Απόλλων-ΑΠΟΕΛ, πετάξαμε ελικόπτερο γιατί είχαμε μία πληροφορία για την μετακίνηση των οπαδών του ΑΠΟΕΛ και έπρεπε να προστατεύσουμε τον κόσμο. Μέλημα μας είναι ένα και είναι η ασφάλεια του κόσμου».
Για τα επεισόδια στο «Αμμόχωστος» και αν έγινε κάποια σύλληψη: «Τα αδικήματα στο Αμμόχωστος ήταν κάτι διαφορετικό. Έχει βρεθεί ο ύποπτος, του έγινε καταγγελία και θα πάρει τον νομικό δρόμο. Οι άλλες καταγγελίες ήταν με δύο οχήματα που τους έριξαν πέτρες και γίνονται διερευνήσεις. Ήταν διαφορετικά τα επεισόδια αυτά. Πρέπει να αντιληφθείτε που έχουμε φτάσει, για να προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου. Γίνεται μία εξαιρετική δουλειά, για να καταπολεμήσουμε αυτό το φαινόμενο».