Το Καμερούν θα συμμετάσχει σε ακόμη ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ψάχνοντας την διάκριση για πρώτη φορά μετά το 1990 αλλά και για εκείνον που θα «καταρρίψει» το ιστορικό ρεκόρ του Ροζέ Μιλά.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ώρα για τη σέντρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ πλησιάζει και το sport-fm.gr σας βάζει στο κλίμα με 50 ξεχωριστές ιστορίες από τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη.

Έχουν περάσει 32 χρόνια από εκείνη τη θεσπέσια πορεία του Καμερούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας το 1990 και τα «λιοντάρια της Γιαουντέ» θα αναζητήσουν φέτος στα γήπεδα του Κατάρ μια διάκριση αντίστοιχη με τότε.

Όμως, η αφρικανική ομάδα έχει έναν μοναδικό λόγο να είναι υπερήφανη για το ιστορικό της υπόβαθρο, καθώς ένας δικός της παίκτης κατέχει το ρεκόρ του γηραιότερου σκόρερ στην ιστορία του θεσμού. Ο λόγος για τον Ροζέ Μιλά, που μετατράπηκε σε μία από τις πιο ιστορικές φυσιογνωμίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή…

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας το 1990 το Καμερούν κατάφερε να φτάσει μέχρι και του «8» σταματώντας επάνω στους Άγγλους. Πριν όμως συμβεί αυτό ο Καμερουνέζος κατάφερε να τραβήξει επάνω του τα «φλας» για δύο λόγους. Αφενός γιατί στο ματς απέναντι στην Κολομβία με τα δύο γκολ που πέτυχε ήταν στην ηλικία των 38 ετών και 34 ημερών καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε από το… μακρινό 1958 ο Σουηδός Γκούναρ Γκρεν.

Αφετέρου, ο Καμερουνέζος στην αναμέτρηση με τη Ρουμανία θέλησε να χαρίσει στου φιλάθλους έναν από τους πιο διαδεδομένους πανηγυρισμούς στην ιστορία του αθλήματος, με τον χορό του στο σημαιάκι του κόρνερ.

Ρέκορντμαν ετών… 42 και κάτι

Εκείνη η διοργάνωση ήταν μόνο η αρχή για τον 70χρονο σήμερα Ροζέ Μιλά. Ο Καμερουνέζος, που μέχρι το 2014 ήταν ο γηραιότερος παίκτης, αλλά και σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, ξεπέρασε τον εαυτό του, αλλά και την ανθρώπινη φύση το 1994 στις ΗΠΑ.

Το ημερολόγιο έγραφε 28 Ιουνίου 1994, όταν το Καμερούν αντιμετώπιζε στο Σαν Φρανσίσκο την εθνική Ρωσίας. Οι Ρώσοι προηγούνταν από το ημίχρονο με 3-0 και ο προπονητής της αφρικανικής ομάδας αποφασίζει στο δεύτερο μέρος να ρίξει στη… μάχη τον Μιλά, που τότε ήταν 42 ετών και 39 ημερών!

Ο… σεσημασμένος Καμερουνέζος στράικερ μείωσε σε 3-1 στο 47' και κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του σπάζοντας το ίδιο του το ρεκόρ.

Αξιοσημείωτο γεγονός της αναμέτρησης ήταν ότι ο Όλεγκ Σαλένκο της Ρωσίας σκόραρε 5 φορές σε εκείνο το ματς, γεγονός που δεν έχει επαναληφθεί από κανέναν παίκτη μέχρι σήμερα σε Μουντιάλ.

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σπόντες εναντίον Μέσι: «Ήταν προκαθορισμένο να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο»!-ThemaSports
05/09 @ 09:41

Σπόντες εναντίον Μέσι: «Ήταν προκαθορισμένο να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο»!

Ατάκα που προκάλεσε αίσθηση από τον Λουίς Φαν Χάαλ, που έκανε την εκτίμηση πως ήταν προαποφασισμένο να πάρει η Αργεντινή το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

ΕΥΘΥΜΙΟΥ: «Ο κόσμος του ΑΣΙΛ να είναι σίγουρος ότι θα χτίσουμε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
17/05 @ 18:32

ΕΥΘΥΜΙΟΥ: «Ο κόσμος του ΑΣΙΛ να είναι σίγουρος ότι θα χτίσουμε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο προπονητής του ΑΣΙΛ μίλησε στη σελίδα της ομάδας κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν 2022/23 και αναφέρθηκε στην νέα σεζόν.

Ποινική δίωξη για τον θάνατο εργαζόμενου μετανάστη για τα έργα του Μουντιάλ στο Κατάρ-ThemaSports
29/03 @ 10:50

Ποινική δίωξη για τον θάνατο εργαζόμενου μετανάστη για τα έργα του Μουντιάλ στο Κατάρ

Οι αρχές του Κατάρ άσκησαν ποινική δίωξη για τον θάνατο μετανάστη που εργαζόταν στα έργα για το Μουντιάλ.

«Τον μισώ»: Τα συναισθήματα του Κόλο Μουανί για την απόκρουση του Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ-ThemaSports
22/03 @ 11:45

«Τον μισώ»: Τα συναισθήματα του Κόλο Μουανί για την απόκρουση του Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ

Στην εξομολόγηση ότι δεν τρέφει και τα πιο... αγνά συναισθήματα για τον Ντίμπου Μαρτίνες προχώρησε ο Κόλο Μουανί, αναφορικά με την απόκρουση του Αργεντινού στον τελικό του Μουντιάλ.

Ιβάνα Κνολ: Ολόγυμνο το κορίτσι του Μουντιάλ του Κατάρ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
20/02 @ 10:50

Ιβάνα Κνολ: Ολόγυμνο το κορίτσι του Μουντιάλ του Κατάρ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η Ιβάνα Κνολ μοιάζει με μετοχή που ανεβάζει συνεχώς την αξία της και ... σαρώνει στα social media

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 - Κατάρ: Σκέψεις, ιδέες, απόψεις, παρατηρήσεις από τον Ανδρέα Μουσκάλλη-ThemaSports
08/02 @ 14:55

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 - Κατάρ: Σκέψεις, ιδέες, απόψεις, παρατηρήσεις από τον Ανδρέα Μουσκάλλη

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου διεξήχθη από 20 Νοεμβρίου μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2022.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ