Ο Πογκμπά δεν είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής παγκόσμιας φήμης που τ' όνομά του εμπλέκεται με θέματα μαύρης μαγείας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο αδερφός του Πολ Πογκμπά, Ματίας έκανε expose το διάσημο συγγενή του για χρήση voodoo/μαύρης μαγείας εις βάρος του έτερου σταρ της εθνικής Γαλλίας και της Παρί, Κιλιάν Εμπαπέ. Ο μέσος της Γιουβέντους παραδέχθηκε πώς επικαλέστηκε κάποιον γιατρό... μάγο, αλλά όχι για να βλάψει τον Εμπαπέ.

Μήπως όμως αυτή η ιστορία με το μπόλικο κυνήγι μαγισσών δεν είναι πρωτοφανής στο ποδόσφαιρο αυτού του επιπέδου; Η απάντηση είναι όχι! Στο παρελθόν κι άλλες θεωρίες μαύρης μαγείας είδαν το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστές σταρ της στρογγυλής θεάς.

Πληκτρολογήστε σε κάποια πλατφόρμα αναπαραγωγής μουσικής το "...voodoo people..." των Prodigy και ας ταξιδέψουμε παρέα στο μεσαίωνα που μας τράβηξαν οι οικογενειακές ιστορίες των Πογκμπά με τον αδερφό του.

Ο Γιάγια Τουρέ και η UCL "κατάρα" στον Πεπ Γκουαρντιόλα

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ένας πρωτοπόρος του αθλήματος. Ωστόσο, το γεγονός πως δεν έχει κατακτήσει το Champions League από τη σεζόν 2010/201 κάποιοι το εξηγούν ως κατάρα που του έχει ρίξει ο Γιάγια Τουρέ.

Οι δύο άνδρες δεν είχαν ποτέ καλές σχέσεις. Ο Ιβοριανός θεωρεί πως ο Καταλανός τον "έφαγε" από την Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια τον καρατόμησε και από την Μάντσεστερ Σίτι.

Μάλιστα, τη ιστορία θέλει το voodoo να σπάει όταν ο Πεπ θα απολογηθεί στον Γιάγια.

Η Έβερτον έχασε τον Λουκάκου εξαιτίας μιας "μαγικής" συμβουλής

Το 2021 Ζλάταν κι Λουκάκου μάλωσαν. Ο Σουηδός σούπερ σταρ γύρισε προς τον Βέλγο στράικερ και του είπε "...πάρε τη μητέρα σου, κάνε αυτά τα σκ@#$ voodoo..."

H ιστορία θέλει τον "Ρομ" πίσω στο 2017 να δέχεται μία συμβουλή από κάποιον Κονγκολέζο... μάγο για να μην υπογράψει στην Έβερτον νέο συμβόλαιο και να πάει στην Τσέλσι. Όλα αυτά ειπώθηκαν από αξιωματούχο των "ζαχαρωτών".

Για την οικονομία του θέματος ο Λουκάκου είχε πάρει μεταγραφή τότε στην Γιουνάιτεντ και μάλιστα η MARCA είχε γράψει πως ο θηριώδης επιθετικός είχε απειλήσει με μηνύσεις όσους διέρρεαν αυτή τη φήμη.

Και ο Ντρογκμπά βρίσκεται μέχρι και σήμερα μπλεγμένος με μαγεία

Έχει μετατραπεί πλέον σε αστείο κι από την αρχή έτσι ήταν ωστόσο κάθε φορά που κάποιος επιθετικός της Τσέλσι δεν "έβγαινε" στην ομάδα, το Twitter έπαιρνε φωτιά. Άπαντες έγραφαν για την κατάρα που άφησε πίσω του σκόπιμα ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Από τότε μέχρι σήμερα κάποιοι φαν των θεωριών συνωμοσίας αναπαράγουν πως το "βομβαρδιστικό" από την Ακτή Ελεφαντοστού είχε επικαλεστεί τη βοήθεια ενός μάγου για να τραυματίζονται συμπαίκτες του ή εντελώς ξαφνικά να χάνουν τη φόρμα τους.

Κατά το παρελθόν παρόμοιες ιστορίες έχουν αρκετές φορές το φως της δημοσιότητας. Το 2009 μία γυναίκα που αυτοπροσδιορίστηκε πως "μάγισσα" είχε πει πως πληρώθηκε για να κάνει μάγια στον Κριστιάνο Ρονάλντο ώστε να πέσει πάνω του τραυματισμός. Ο CR7 είχε κάνει εξαιρετική σεζόν τότε...

contra.gr

 
 
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τυχαίο ή ο... ορισμός της «σπόντας»; Η ανάρτηση της Γιουνάιτεντ μετά τον αποκλεισμό της Σίτι-ThemaSports
18/04 @ 23:27

Τυχαίο ή ο... ορισμός της «σπόντας»; Η ανάρτηση της Γιουνάιτεντ μετά τον αποκλεισμό της Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει μόλις αποκλειστεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν θα κάνει όλο τον δρόμο στο φετινό Champions League, ώστε να βρεθεί στο Wembley. Απεναντίας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι εκεί για το Κύπελλο Αγγλίας. Και θέλησε να το... υπενθυμίσει, παρότι και οι «πολίτες» βρίσκονται στους «4» του ίδιου θεσμού!

Καταργούνται οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας από τη σεζόν 2024-25!-ThemaSports
18/04 @ 16:42

Καταργούνται οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας από τη σεζόν 2024-25!

Οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας θα καταργηθούν από τον πρώτο γύρο την επόμενη σεζόν ως μέρος μιας εξαετούς συμφωνίας με την Premier League για την ενίσχυση της εγχώριας διοργάνωσης, ανακοίνωσε σήμερα (18/4) η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA).

Καταγγελία για ρατσιστικές προσβολές των οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ!-ThemaSports
18/04 @ 15:15

Καταγγελία για ρατσιστικές προσβολές των οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ!

Επιστολή στην UEFA με καταγγελίες για ρατσιστικές προσβολές οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ουσμάν Ντεμπελέ έστειλε η Παρί Σεν Ζερμέν.

«Encara Messi»: Όταν ο Μέσι «ντύθηκε» για πρώτη φορά, Μαραντόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
18/04 @ 14:17

«Encara Messi»: Όταν ο Μέσι «ντύθηκε» για πρώτη φορά, Μαραντόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

18 Aπριλίου 2007: Ο Λιονέλ Μέσι, αποφασίζει ότι έχει έρθει η στιγμή να περάσει στους αιώνες. Πως; Προσφέροντας στο κοινό, την «μοντέρνα» εκδοχή της μυθικής κούρσας του Ντιέγκο Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία, στην αναμέτρηση με τη Χετάφε.

Οι επτάψυχοι Μαδριλένοι επιβίωσαν στη ρωσική ρουλέτα και πέταξαν στους "4" του Champions League-ThemaSports
18/04 @ 00:44

Οι επτάψυχοι Μαδριλένοι επιβίωσαν στη ρωσική ρουλέτα και πέταξαν στους "4" του Champions League

Η Μάντσεστερ Σίτι στρίμωξε στα σχοινιά την Ρεάλ, την «σφυροκόπησε», όμως Βασίλισσα της Ευρώπης είναι μία! Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επιβίωσε στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση), πέταξε εκτός συνέχειας την πρωταθλήτρια και προκρίθηκε στους «4» του CL!

Λύγισε την Άρσεναλ με «χρυσό» σκόρερ Κίμιχ και προκρίθηκε στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου!-ThemaSports
17/04 @ 23:55

Λύγισε την Άρσεναλ με «χρυσό» σκόρερ Κίμιχ και προκρίθηκε στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου!

Η Μπάγερν Μονάχου επιβλήθηκε 1-0 της Άρσεναλ, με τον Κίμιχ να σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και με τους Βαυαρούς να προκρίνονται στα ημιτελικά του Champions League με συνολικό σκορ 3-2!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ