Το 2022 θα είναι η τελευταία σεζόν του Καναδού οδηγού της F1 με τα χρώματα της ιστορικής ομάδας της Williams Racing.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Νίκολας Λατίφι έκανε το ντεμπούτο του το 2020 με τη Williams, όμως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Απέναντι στους Τζορτζ Ράσελ και Άλεξ Άλμπον η απόδοσή του ήταν σαφώς κατώτερη από τους ομόσταβλούς του, με τη βρετανική ομάδα να επιλέγει να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του για το 2023.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, ωστόσο επιβεβαιώθηκε επίσημα από τη Williams μέσω των λογαριασμών της στα social media. 

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Νίκι για την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά του τα τελευταία τρία χρόνια και του ευχόμαστε τα καλύτερα στα επόμενα βήματα της καριέρας του», ανέφερε η ανάρτησή της.

Η βρετανική ομάδα δεν ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του, όμως αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα. Αρκετοί είναι οι υποψήφιοι για να πλαισιώσουν τον Άλμπον, με τα ονόματα των Μικ Σουμάχερ και Νικ Ντε Βρις να είναι ψηλά στη λίστα. Υποψήφιος (και για πολλούς φαβορί) για τη θέση είναι και ο αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας, Λόγκαν Σάρτζεντ.

 

Από τη μεριά του ο Λατίφι με ανάρτησή του στα social media, έστειλε το δικό του μήνυμα για την αποχώρησή του από το Γκρόουβ: «Λοιπόν, χωρίζω τους δρόμους μου με τη Williams στο τέλος της σεζόν. Με τιμά που την εκπροσώπησα τα τελευταία τρία χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα, ήταν ένα τρομερό ταξίδι και απόλαυσα κάθε δευτερόλεπτο. Είμαι αποφασισμένος να τελειώσω το 2022 θετικά. Έξι αγώνες έμειναν».

H καλύτερη σεζόν του Λατίφι στη Formula 1 ήταν το 2021, όταν τερμάτισε 17ος στη βαθμολογία με 7 βαθμούς. Το καλύτερό του αποτέλεσμα ήταν η 7η θέση στο Grand Prix Ουγγαρίας. Μετά από 16 αγώνες στο 2022, ο 27χρονος Καναδός είναι ο μόνος μαζί με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ (έτρεξε σε δύο αγώνες) που δεν έχει σκοράρει βαθμούς.

 

 

Πηγή: www.gazzetta.gr

 
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Σουμάχερ έγινε ο πιο επιτυχημένος οδηγός της Ferrari-ThemaSports
16/05 @ 16:58

Όταν ο Σουμάχερ έγινε ο πιο επιτυχημένος οδηγός της Ferrari

Πολλά από τα γεγονότα της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν μείνει στην ιστορία για τη σημασία τους. Ας δούμε τα κυριότερα της ημέρας.

Νέα επαφή της Aston Martin με τον Νιούι στο Μαϊάμι-ThemaSports
07/05 @ 15:35

Νέα επαφή της Aston Martin με τον Νιούι στο Μαϊάμι

Για πρώτη φορά η Aston Martin F1, μέσω του διευθυντή της Μάικ Κρακ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για τις υπηρεσίες του Άντριαν Νιούι - έπειτα από τη νέα συνάντηση του πιο επιτυχημένου σχεδιαστή της F1 με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Λόρενς Στρολ, στο Μαϊάμι.

Βασέρ για Χάμιλτον: "Νιώθω ότι έχει μεγάλη επιθυμία να κερδίσει με τη Ferrari"-ThemaSports
07/05 @ 13:05

Βασέρ για Χάμιλτον: "Νιώθω ότι έχει μεγάλη επιθυμία να κερδίσει με τη Ferrari"

Ο διευθυντής της Scuderia μίλησε στη γαλλική εφημερίδα L’ Equipe για όλα όσα πιστεύει ότι θα φέρει στην ιταλική ομάδα το 2025 ο Λιούις Χάμιλτον, και ξεκαθάρισε ότι στόχος του Βρετανού επτάκις πρωταθλητή είναι να κερδίζει με το cavallino, στο τεράστιο τελευταίο κεφάλαιο της καριέρας του.

Grand Prix Μαϊάμι: Το... «θαύμα» του Λάντο Νόρις, δεύτερος και... απογοητευμένος ο Μαξ Φερστάπεν (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
06/05 @ 08:11

Grand Prix Μαϊάμι: Το... «θαύμα» του Λάντο Νόρις, δεύτερος και... απογοητευμένος ο Μαξ Φερστάπεν (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ ! Ο Λάντο Νόρις μετά από 15 βάθρα στην καριέρα του χωρίς νίκη, κατάφερε να πάρει την καρό σημαία στο Μαϊάμι. Δεύτερος και... απογοητευμένος ο Μαξ Φερστάπεν, συμπλήρωσε το βάθρο ο Σαρλ Λεκλέρκ.

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix για τον Άιρτον Σένα (Βίντεο)-ThemaSports
02/05 @ 09:40

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix για τον Άιρτον Σένα (Βίντεο)

Ανήμερα της 30ής επετείου από την απώλεια του μυθικού Paulista, το Netflix δημοσίευσε το trailer της νέας μίνι-σειράς 6 επεισοδίων για τη ζωή του τρις πρωταθλητή της Formula 1.

Άιρτον Σένα: Η μαύρη Πρωτομαγιά του 1994 που στέρησε στην Formula 1 τον απόλυτο σταρ!-ThemaSports
01/05 @ 20:44

Άιρτον Σένα: Η μαύρη Πρωτομαγιά του 1994 που στέρησε στην Formula 1 τον απόλυτο σταρ!

1 Μάϊου 1994: Ο Βραζιλιάνος, Άιρτον Σένα, ένας από τους πιο (αν όχι ο πιο) ταλαντούχους οδηγούς που πέρασαν ποτέ από τα μονοθέσια της Formula 1, αφήνει την τελευταία του ανάσα στο όνομα της μεγαλύτερης του αγάπης στην Ιταλία και την πίστα της Ίμολα!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ