Μέσα από την καλή της άμυνα και τον Σλούκα να παίρνει… φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο, η -«διπρόσωπη» και δίχως τον Γιάννη Αντετοκούνμπο- Εθνική νίκησε 80-67 τη Γεωργία, για το 2/2 στο «Ακρόπολις».

Ακολουθήστε μας στο Google news

Έλειπε ο Γιάννης και… βγήκε ο Κώστας!

Μετά το νωθρό πρώτο ημίχρονο και την απουσία του Αντετοκούνμπο, η Εθνική ομάδα στηρίχτηκε στην άμυνα και στον Σλούκα στο δεύτερο και νίκησε 80-67 τη Γεωργία, για το 2/2 στο «Ακρόπολις».

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού ήταν κορυφαίος για την Ελλάδα, τελειώνοντας το ματς με 21 πόντους και μάλιστα χωρίς ασίστ! Από 10π. είχαν οι Ντόρσεϊ και Κώστας Αντετοκούνμπο.

Από την ομάδα του Ηλία Ζούρου, που γνώρισε δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μαμουκελασβίλι με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ, με τους Σενγκέλια και Σερμαντίνι να είχαν από 13π. ο καθένας.

Το ματς

Με τους Ντόρσεϊ, Καλάθη, Παπανικολάου, Θανάση και Κώστα Αντετοκούνμπο ξεκίνησε η Ελλάδα. Νευρική αρχή από τους παίκτες του Ιτούδη στο πρώτο πεντάλεπτο, με λάθη στην επίθεση.

Από την άλλη, οι Σενγκέλια και Μαμουκελασβίλι μπήκαν ορεξάτοι και έτσι η Γεωργία δεν είχε μόνο σταθερά το προβάδισμα από το ξεκίνημα, αλλά πήγε στο +6 (15-9).

Στη συνέχεια, με την είσοδο των Σλούκα και Παπαπέτρου, η Εθνική βελτιώθηκε επιθετικά (17-16), όμως αμυντικά δεν ήταν συγκεντρωμένη και έτσι η ομάδα του Ζούρου έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +5 (21-16).

Τα ίδια προβλήματα συνεχίστηκαν για την Εθνική και στο πρώτο δίλεπτο του δεύτερου δεκάλεπτου, με τη Γεωργία να ξεφεύγει στο +7 (25-18). Η αντίδραση της Ελλάδας ήρθε με Σλούκα, Ντόρσεϊ και Κώστα Αντετοκούνμπο, ισοφαρίζοντας (30-30), στο 17’.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του ματς έπεσε αρκετά, με τις δύο ομάδες να παίζουν σκληρές άμυνες και να αναλώνονταν σε πολλά φάουλ. Ωστόσο, η ομάδα του Ζούρου πήρε εκ νέου το προβάδισμα και πήγε στα αποδυτήρια με το +3 (37-34).

Με απανωτές καλές άμυνες και τους Λούντζη και Ντόρσεϊ να ανοίγουν το γήπεδο με σερί τρίποντα, η Ελλάδα όχι μόνο πέρασε μπροστά, αλλά πήρε τον έλεγχο του ματς και πήγε αρχικά στο +8 (39-47), στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους.

Οι παίκτες του Ιτούδη συνέχιζαν στον ίδιο ρυθμό με τους Παπανικολάου και Κασελάκη να στέλνουν τη διαφορά στο +11 (42-53), στο 27’. Στον εναπομείναντα χρόνο, η «επίσημη αγαπημένη» διατηρούσε τα ηνία κυρίως μέσα από την άμυνά της και παρά το μίνι «ξέσπασμα» του Σενγκέλια, έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +9 (47-56).

Μέσα από την καλή άμυνα και καλάθια στο ανοικτό γήπεδο, η Ελλάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, πηγαίνοντας στο +14 (54-68), στο 35’.

Στη συνέχεια, ανέλαβε… δράση ο Σλούκας, ο οποίος «ζεστάθηκε» για τα καλά και με απανωτά δικά του καλάθια έστειλε την Εθνική στο +18 (60-78), στο 38’.

Εκεί, οι παίκτες του Ιτούδη χαλάρωσαν με εκείνους του Ζούρου να κάνουν σερί 7-0 (67-78) και το τελικό σκορ να ήταν το 80-67.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 37-34, 47-56, 67-80.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του ματς.

Πηγή: sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ απάντηση Μπαρτζώκα: «Στοχευμένη προπαγάνδα εναντίον μου από Γιαννακόπουλο και τους γύρω-γύρω» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
18/04 @ 19:58

ΝΕΑ απάντηση Μπαρτζώκα: «Στοχευμένη προπαγάνδα εναντίον μου από Γιαννακόπουλο και τους γύρω-γύρω» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τα όσα τον κατηγορεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ΚΑΙ στη συνέντευξη Τύπου μετά το Ολυμπιακός-Προμηθέας.

Μπαρτζώκας: «Ο Γιαννακόπουλος μου επιτίθεται εδώ και μήνες - Μάλλον θέλουν να φύγω από τον Ολυμπιακό»-ThemaSports
18/04 @ 19:33

Μπαρτζώκας: «Ο Γιαννακόπουλος μου επιτίθεται εδώ και μήνες - Μάλλον θέλουν να φύγω από τον Ολυμπιακό»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για στοχοποίηση του από πλευράς Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ολυμπιακός-Προμηθέας 80-69: Rotation δέκα παικτών στην επιστροφή του Πετρούσεφ και τώρα Βαρκελώνη-ThemaSports
18/04 @ 19:19

Ολυμπιακός-Προμηθέας 80-69: Rotation δέκα παικτών στην επιστροφή του Πετρούσεφ και τώρα Βαρκελώνη

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε 10 παίκτες, στο ματς κόντρα στον Προμηθέα, στο οποίο επέστρεψε στη δράση ο Φιλίπ Πετρούσεφ, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 80-69 και να στρέφει το ενδιαφέρον του στα playoffs της EuroLeague με την Μπαρτσελόνα.

Η αντίδραση του Γιαννακόπουλου κάτω από το ποστ του Ολυμπιακού για τα συλλυπητήρια στον Αταμάν-ThemaSports
18/04 @ 17:05

Η αντίδραση του Γιαννακόπουλου κάτω από το ποστ του Ολυμπιακού για τα συλλυπητήρια στον Αταμάν

Ο Ολυμπιακός εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον Εργκίν Αταμάν για την απώλεια του πατέρα του και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε με ένα emoji κάτω από την ανάρτηση των ερυθρόλευκων.

Μάρκους Χάουαρντ: Η σεζόν της «απογείωσης», με τον γρηγορότερο ρυθμό σκοραρίσματος στην ιστορία της EuroLeague!  -ThemaSports
16/04 @ 18:00

Μάρκους Χάουαρντ: Η σεζόν της «απογείωσης», με τον γρηγορότερο ρυθμό σκοραρίσματος στην ιστορία της EuroLeague!

Η σεζόν του Μάρκους Χάουαρντ στέκεται επάξια δίπλα στις κορυφαίες που έχουμε δει στην EuroLeague από άποψη σκοραρίσματος. Και υπάρχουν ορισμένοι ιδιαίτεροι αριθμοί που το αποδεικνύουν.

Μπορίς Ντιαό: H μορφή στη δαγκεροτυπία-ThemaSports
16/04 @ 22:44

Μπορίς Ντιαό: H μορφή στη δαγκεροτυπία

Χάλκινες πλάκες εμποτισμένες με ιώδιο διαμορφώνουν μέσω αναθυμιάσεων φωτοευαίσθητο ιωδίδιο του αργύρου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ