Γιάννης Ιωάννου

Έστω και δύσκολα, ο ΑΠΟΕΛ πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στην Κιζιλζάρ στην "Αστάνα Αρένα" και πέρασε στα πλέι-οφ, κάνοντας το δεύτερο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την πρόκριση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Έχοντας ως "ασπίδα" το 1-0 του πρωτου αγώνα, οι "γαλαζοκίτρινοι" δεν πήραν κανένα ρίσκο στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στους Καζάκους.

Το επέτρεπε άλλωστε η δυναμικότητα του αντιπάλου, ο οποίος μπορούσε να απειλήσει μόνο από "στημένα".

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή είχε την κατοχή της μπάλας, έλεγχε το ματς από τα πρώτα λεπτά και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν από κάποια οργανωμένη προσπάθεια ή στην κόντρα επίθεση, όμως δημιουργικά πήρε... απροβίβαστο βαθμό, αφού δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία.

Ειδικά οι ακραίοι επιθετικοί, Μαρκίνιος και Ντονγκαλά βρέθηκαν σε κακή μέρα και δεν βοήθησαν καθόλου, όμως απέναντι σε αυτή την ομάδα, ήταν αρκετό να έχεις απλά καλή ανασταλτική λειτουργία.

Από εδώ και πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα, αφού στα πλέι-οφ ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να παρουσιάσει πολύ καλύτερη εικόνα σε όλες τις γραμμές, ειδικά από τη μέση και μπροστά, για να μπορέσει να φτάσει στον στόχο του.

Σίγουρα το τέταρτο σερί παιχνίδι με μηδέν παθητικό προκαλεί μία ευφορία, αλλά δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει τους "γαλαζοκίτρινους", αφού ούτε η Μπότεφ, ούτε η Κιζιλζάρ ήταν κάτι το σπουδαίο. Είναι δεδομένο πως απέναντι σε δυσκολότερες ομάδες, θα βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για την ανασταλτική λειτουργία του φετινού ΑΠΟΕΛ.

Από εκεί και πέρα, τα μόλις τρία γκολ σε τέσσερα ματς και το ένα μάλιστα στα... χασομέρια, θα πρέπει να προβληματίσουν ενόψει πλέι-οφ. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις σοβαρές απουσίες που είχε η ομάδα της Λευκωσίας (Κβιλιτάια, Μάγκλιτσα) και το γεγονός ότι αυτή την εποχή, αυτό που μετράει είναι η ουσία, δηλαδή η πρόκριση έστω και με... μισό μηδέν.

Αλλά και το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ ουσιαστικά δεν πιέστηκε και δεν χρειάστηκε να ανεβάσει ταχύτητα απέναντι στους συγκεκριμένους αντιπάλους, για να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα για το αν πράγματι το πρόβλημα είναι στον βαθμό που φαίνεται.

Σίγουρα όμως ο χρόνος λειτουργει υπέρ της Κυπριακής ομάδας, η οποία μέχρι το επόμενο παιχνίδι θα έχει στα πόδια της μία ακόμη εβδομάδα προετοιμασίας και οι νεοφερμένοι θα αρχίσουν να μπαίνουν για τα καλά στην εξίσωση, δείχνοντας τις πραγματικές δυνατότητες τους.

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται πλέον ένα βήμα μακριά από τους ομίλους και κανείς στον Αρχάγγελο δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τη δουλειά... μισοτέλειωτη. Παίκτες, προπονητικό τιμ, διοίκηση και κόσμος, θέλουν πάρα πολύ να δουν την ομάδα τους να επιστρέφει στα "σαλόνια" της Ευρώπης και αυτή η "δίψα" και το πάθος, σε συνδυασμό με το ευρωπαϊκό dna που απέκτησε η ομάδα της Λευκωσίας, δίνει την έξτρα ώθηση που χρειάζεται στις επόμενες δύο μάχες της που θα έχουν σαφώς μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας...

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκτη παρουσία για τον ΑΠΟΕΛ Κ-19 σε τελικό-ThemaSports
25/04 @ 16:35

Έκτη παρουσία για τον ΑΠΟΕΛ Κ-19 σε τελικό

Έκτη παρουσία με τη φετινή για τον ΑΠΟΕΛ σε τελικό Κυπέλλου Νέων Κ-19 που με αντίπαλο την ΕΝ Παραλιμνίου διεκδικεί το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας του.

Χημείες!-ThemaSports
25/04 @ 13:45

Χημείες!

Στα δύο τελευταία ματς δεν έκανε χημείες ο Σα Πίντο και αυτό ευνόησε την ομάδα

ΑΠΟΕΛίστικο... τραπέζι - Κίνηση συσπείρωσης λίγες μέρες πριν το αιώνιο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
24/04 @ 23:16

ΑΠΟΕΛίστικο... τραπέζι - Κίνηση συσπείρωσης λίγες μέρες πριν το αιώνιο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ εκμεταλλεύτηκαν το βράδυ της Τετάρτης για να βρεθούν πιο κοντά και να φουλάρουν για τον... τίτλο.

Το αρνητικό για Μαρκίνιος! -ThemaSports
23/04 @ 21:40

Το αρνητικό για Μαρκίνιος!

Ο Μαρκίνιος πραγματοποιεί καλή χρονιά με τον ΑΠΟΕΛ και αποτελεί βασικό γρανάζι για τον Σα Πίντο.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: «Ο αυτοκράτορας θα επιστρέψει στον θρόνο του»-ThemaSports
22/04 @ 20:42

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: «Ο αυτοκράτορας θα επιστρέψει στον θρόνο του»

Ανάρτηση από τους οργανωμένους φίλους του ΑΠΟΕΛ μετά την νίκη των "γαλαζοκιτρίνων" επί του Άρη...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ