Ιστορία έγραψε ο Ιωσήφ Κεσίδης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, στο Κάλι της Κολομβίας.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Σε έναν άκρως ανταγωνιστικό τελικό, με αρκετές ανακατατάξεις στην εξέλιξή του, ο 17χρονος πρωταθλητής μας συνέτριψε την ατομική του επίδοση και με βολή στα 76,32μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στη μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού στίβου στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 20 ετών.
Θυμίζουμε, ότι πέρσι η Στυλιάνα Ιωαννίδου κατέκτησε το ιστορικό πρώτο μετάλλιο της Κύπρου, το οποίο ήταν χάλκινο στο ύψος. Ο Κεσίδης είχε σταθερότατες βολές πάνω από τα 75 μέτρα, αλλά δυστυχώς έχασε το αργυρό για έναν πόντο!
Ο Φινλανδός Μαξ Λάμπινεν έριξε στην 5η βολή του στα 76,33μ. και έκανε τη μεγάλη έκπληξη, αφού δεν ήταν ανάμεσα στα φαβορί. Ύστερα από ένσταση της ελληνικής αποστολής και επανεξέταση του βίντεο των αγώνων Ο Νικόλαος Πολυχρονίου ο Ιωαννης Κορακιδης χάρισε στην Ελλάδα στο χρυσό μετάλλιο αφού βρέθηκε στην κορυφή με επίδοση 79.11 και τον συμπατριώτη του Πολυχρονίου στην 4η θέση. Πολλά συγχαρητήρια στον Ιωσήφ Κεσίδη και στον προπονητή του Πανίκο Χαραλάμπους. Μας γεμίσατε με περηφάνια.

Στην Ομόνοια κινούνται για ενίσχυση και αναμένεται ότι θα το παλέψει μέχρι... τέλους για ουσιαστικές προσθήκες.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
01/07 @ 21:47
Ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού, ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον Μιχάλη Λαζαρίδη, για τα επόμενα δύο χρόνια, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα επικεφαλή προπονητή στο τμήμα υδατοσφαίρισης του ομίλου.
01/07 @ 16:15
Κάθε δύο χρόνια η Εθνική μας Ομάδα του στίβου καλείται να αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, το οποίο αποτελεί τον «καθρέφτη» του βάθους και της δυναμικής μας σε όλα σχεδόν τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα.
01/07 @ 16:07
Μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις της φετινής χρονιάς για τον κυπριακό στίβο έχει ολοκληρωθεί. Η Εθνική μας Ομάδα δεν κατάφερε να διατηρηθεί στη Β΄ Κατηγορία τού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Β΄ Κατηγορίας, που διεξήχθη στο Μάριμπορ, κατακτώντας τη 14η θέση με 245,5 βαθμούς.
01/07 @ 12:15
Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη πραγματοποιήθηκε η Αθλητική Θεατρική Παράσταση του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους», τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία». Η φετινή τελική γιορτή του ΑΓΟ συνέπεσε με τη συμπλήρωση 40 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς του προγράμματος.
30/06 @ 11:05
Εξαιρετικά τιμητική απόφαση για την Κύπρο έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) στο πλαίσιο των διορισμών των Μελών που θα συγκροτούν τις διάφορες Επιτροπές της για την προσεχή τετραετία 2025–2029.
29/06 @ 23:39
Ο κυπριακός στίβος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του στη Β΄ Κατηγορία τού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, παρά την πολύ καλή προσπάθεια όλων των αθλητών και αθλητριών μας και των προπονητών που τους καθοδήγησαν στη διάρκεια του διημέρου, αλλά και της διοικητικής ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΟΕΑΣ Περικλή Μάρκαρη, οι οποίοι βρίσκονταν στο πλευρό τους.
BEST OF THEMASPORTS