MENU

Themasports.com

Premier League: Αστέρια της λίγκας ανάμεσα στους 329 ποδοσφαιριστές που είναι «υπό έρευνα για φοροδιαφυγή»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, 329 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές βρίσκονται υπό έρευνα για φοροδιαφυγή, ενώ ένας σύλλογος της Premier League ερευνάται από την FA και το HMRC για πληρωμές offshore σε μάνατζερς.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αστέρες της Premier League είναι μεταξύ των 329 παικτών που ερευνώνται για φοροδιαφυγή, ενώ περίπου 31 σύλλογοι και 91 παράγοντες ερευνώνται επίσης, σύμφωνα με τη Sun. Ο αριθμός που ερευνήθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021-22 έχει αυξηθεί δραματικά -93 την προηγούμενη περίοδο- και είναι ο υψηλότερος από τότε που το HMRC (Βασιλική Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων & Τελωνείων) άρχισε να διατηρεί αρχεία.

Το HMRC φέρεται να εντείνει το έργο του για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στον αθλητισμό. Ως μέρος της λειτουργίας του, το Όργανο λέγεται ότι έχει διορίσει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων σε θέματα απάτης για να συνεργαστεί με το Πρόγραμμα Συμμόρφωσης Ποδοσφαίρου της FA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα θα προσπαθήσει να καταπολεμήσει τη φοροαποφυγή μέσω συμφωνιών για τα δικαιώματα εικόνας, στις οποίες οι σύλλογοι πληρώνουν περισσότερο τους παίκτες για να μπορούν να χρησιμοποιούν την εικόνα τους σε διαφημιστικές καμπάνιες. Αυτές οι επιπλέον πληρωμές πιστεύεται ότι συχνά καταβάλλονται σε μια εταιρεία που δημιουργεί ο παίκτης και επομένως υπόκεινται σε εταιρικό φόρο 19% αντί του φόρου εισοδήματος 45%.

Η HMRC αναφέρει ότι έχει εισπράξει 560 εκατομμύρια £ σε πρόσθετο φόρο που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο από το 2015. Ενώ φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι η προμήθεια που καταβάλλεται μεταξύ συλλόγων και μάνατζερ θα πρέπει να καταργηθεί.

Τα νέα έρχονται εν μέσω άλλου ρεπορτάζ της The Sun που υποστηρίζει ότι κορυφαία ομάδα της Premier League χρησιμοποιεί ξένους «αδελφούς» συλλόγους για να κρύψει χρήματα που πληρώνονται για προσφορές για ξένους παίκτες στις αγγλικές ομάδες τους.

Ο σύλλογος φέρεται να πλήρωνε αμοιβές ατζέντηδων από τις ευρωπαϊκές δορυφορικές πλευρές του, που σημαίνει ότι τα χρήματα έχουν καταβληθεί σε πρακτορεία, αντί ως μέρος πραγματικών μεταγραφικών συμφωνιών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άλλοι πράκτορες λέγεται ότι γνώριζαν την πρακτική και διαμαρτυρήθηκαν, με αποτέλεσμα η FA να συνεργαστεί στενά με την HMRC για τη διενέργεια ελέγχων στις πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν μέσω του δικού της συστήματος «εκκαθάρισης».

Η έκθεση υποστηρίζει ότι έως και 16 συμφωνίες εξετάζονται εξονυχιστικά για να επαληθευτούν τα ίχνη χρημάτων που εμπλέκονται σε κινήσεις που είχαν επισημανθεί. Η FA ηγείται της έρευνας, αλλά η HMRC λέγεται ότι δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις διαδικασίες σε περίπτωση που τα ευρήματα παρουσιάζουν οποιοδήποτε λάθος.

Το διοικητικό όργανο του ποδοσφαίρου έχει την εξουσία να επιβάλει πρόστιμο στον σύλλογο και, με την έρευνα σε τόσο μεγάλη κλίμακα λόγω του αριθμού των συμφωνιών που εξετάζονται, η ποινή θα μπορούσε να είναι έως και επταψήφια μόλις κλείσει η υπόθεση.

gazzetta.gr

Ροή Ειδήσεων

Βαθμολογίες

Ομάδα
Αγώνες
Βαθμολογία

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

0

0

ΑΕΚ

0

0

ΑΠΟΕΛ

0

0

ΑΡΗΣ

0

0

ΑΝΟΡΘΩΣΗ

0

0

ΠΑΦΟΣ

0

0

ΟΜΟΝΟΙΑ

0

0

ΑΕΛ

0

0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

0

0

ΔΟΞΑ

0

0

ΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛ.

0

0

ΕΝΠ

0

0

Ν. ΣΑΛΑΜΙΝΑ

0

0

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ

0

0

TAGS

X