Σάββας Νεοκλέους

Για πρώτη φορά από τη μέρα που ξεκίνησαν τα έργα στην περιοχή Κολοσσίου, όπου κτίζεται το νέο γήπεδο Λεμεσού, ο υποφαινόμενος, πέρασε τις πύλες του εργοταξίου και εισήλθε εσωτερικά του χώρου, όλου έργου, για να διαπιστώσει το πως προχωρούν οι εργασίες εκεί, το πρωινό της Δευτέρας, 04 Ιουλίου 2022.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αρκετοί συνάδερφοι, και όχι μόνο, εδώ και αρκετές μέρες κάνουν το δικό τους… ντου, στους εσωτερικούς χώρους του νέου γηπέδου Λεμεσού και παρουσιάζουν στα ΜΜΕ που δουλεύουν υλικό και πληροφορίες.

Εμείς, μέσα από τη σημερινή μας αρθρογραφία, θα σας μεταφέρουμε τι έχουμε αποκομίσει από αυτά που είδαμε από πρώτο μάτι και θα πούμε τις απόψεις μας, τα συμπεράσματα μας.

Πρώτα από όλα, από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι πράγματι φτιάχνεται εκεί ένα… στολίδι για την περιοχή, για την πόλη, γενικότερα για την Κύπρο μας.

Ακολούθως, πλησιάζοντας το γήπεδο, διαπιστώνεις ότι έχει ακόμη πάρα μα πάρα πολλή δουλειά να γίνει στον εξωτερικό χώρο (βλέπε δρόμοι, χώροι στάθμευσης, καθαριότητα και δη στα οικόπεδα περιοχής που υπάρχουν χόρτα, κτλ).

Επιπλέον, μπαίνοντας μέσα στο όλο κτίριο, έχει γίνει μέχρι στιγμής αρκετά καλή δουλειά, αλλά πρώτες μέρες Ιουλίου που διανύουμε, χωρίς να είμαστε οι παντογνώστες από τέτοια ζητήματα, εντούτοις, πιστεύουμε ότι για να ολοκληρωθούν όλα τα έργα που πρέπει θα χρειαστούν ακόμη κάποιοι μήνες.

Το σίγουρο είναι ότι 25 Αυγούστου δεν παραδίνεται το όλο έργο.  Ένα άλλο, σίγουρο, κατά την άποψη μας, ούτε και ένα μήνα μετά δεν θα τελειώσει.  Όπως είδαμε σήμερα το τι ακόμη χρειάζεται να γίνει, καλό χειμώνα λέμε, να μην πούμε να γυρίσει και ο χρόνος (Αυτό πιστεύει ο γραφών και μακάρι να διαψευστώ, μακάρι! Εδώ να σημειώσουμε ότι εννοούμε για να μπουν οι ομάδες μέσα στο γήπεδο και να αγωνιστούν κανονικά στο δικό τους γήπεδο. Δηλαδή να λάβει αίσιο τέλος και το γραφειοκρατικό κομμάτι που έχει να κάνει με την εταιρεία για διαχείριση του γηπέδου και να συμφωνηθούν τα πάντα, ενοίκιο και ότι άλλο έχει σχέση για να μπορέσουν οι τρεις Λεμεσιανές ομάδες να θέσουν υπό τη δική τους... διεύθυνση το όλο γήπεδο).

Θέλει δουλειά να γίνει στις κερκίδες, στο γήπεδο, εντός και εκτός αγωνιστικών γραμμών, στους ορόφους, αίθουσες, VIP BOXES, προεδρικές σουίτες, διαδρόμους, τουαλέτες και όχι μόνο.

Πάντως, αυτό που μας έκανε εντύπωση, έχοντας… γεύση και από τα άλλα γήπεδα της Κύπρου, μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά ότι το γήπεδο στο Κολόσσι θα είναι μία πραγματική έδρα για τον Απόλλωνα, την ΑΕΛ, τον Άρη.  Οι ανάσες του καθενός θεατή θα… φτάνουν μέχρι τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας, μέχρι και τον αγωνιστικό χώρο που θα κοντράρονται οι παίκτες των δύο ομάδων.

Ναι είναι έδρα το ΓΣΠ, το «Αντώνης Παπαδόπουλος», το «Αμμόχωστος», το Δασάκι, το «ΑΕΚ Αρένα», αλλά ας μας επιτραπεί να πούμε από τώρα ότι ένα γήπεδο με αρκετές χιλιάδες φιλάθλων του Απόλλωνα ή της ΑΕΛ στις κερκίδες μπορούν να το κάνουν… καμίνι, κλουβί, όπως θέλετε πέστε το!

Να τελειώσει, πρώτα από όλα όμως, ολόκληρο το έργο, εντός και εκτός κτιρίου, να γίνει και το οδικό δίκτυο και όλα όσα πρέπει στη γύρω περιοχή και μετά η κάθε ομάδα να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί όπως νομίζει καλύτερα αυτό το… στολίδι-έδρα της!  Θα υπάρχουν ατέλειες με το που θα μπουν οι ομάδες στο νέο γήπεδο, αλλά το βασικότερο ειναι να μπορέσουν να ολοκληρωθούν όλες αυτές οι δουλειές που πρέπει να γίνουν για να μπορέσει να υποδεχθεί Απόλλων, ΑΕΛ και Άρη.

Είτε φθινόπωρο, είτε χειμώνα 2022, είτε και πρώτες βδομάδες 2023, όποτε ολοκληρωθεί, ο κάθε φίλαθλος οφείλει να το προσέχει σαν τα μάτια του αυτό το γήπεδο, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου και κτιρίου!

Προς το παρόν, κρατάμε την επίσημη τοποθέτηση που προέκυψε το πρωί της Τρίτης (05 Ιουλίου 2022) από τον Απόλλωνα. Σε ερώτηση του υποφαινόμενου προς το μέλος της διοίκησης της ποδοσφαιρικής εταιρείας του Απόλλωνα, Σωκράτη Έλληνα, εάν σήμερα που μιλάμε ποια είναι η τελευταία ενημέρωση που έχουν για το πότε θα παραχωρηθεί ολοκληρωμένο από κάθε άποψη το γήπεδο στις ομάδες, γιατί η εικόνα που εμείς πήραμε από την επίσκεψη μας τη Δευτέρα (04 Ιουλίου) μας άφησε να νοηθεί ότι θέλει ακόμη αρκετή δουλειά, με όσο καταλάβουμε για τέλος του χρόνου, αρχές του επόμενου, μας δόθηκε η εξής απάντηση:

«Μέχρι πρόσφατα είχαμε διαβεβαιώσεις ότι στις 25 Αυγούστου θα παραδιδόταν το γήπεδο, τελικά αυτό δεν ισχύει. Επομένως, θα έλεγα ότι οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη, ειδικότερα η πρόβλεψή σας για μετά τα Χριστούγεννα. Θα είναι πριν τα Χριστούγεννα, ενδεχομένως μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Εκεί είναι ο σχεδιασμός σήμερα αλλά ο οποιοσδήποτε καθορισμός ημερομηνίας αυτή τη στιγμή, είναι παρακινδυνευμένος. Όμως κινδυνολογούμε λέγοντας ότι θα είναι μετά τα Χριστούγεννα».

Ο χρόνος θα δείξει και το επαναλαμβάνουμε μακάρι να διαψευστούμε και να μπορέσουν Απόλλων, Άρης και ΑΕΛ να μπουν όσο πιο νωρίς γίνεται στο δικό τους γήπεδο, στη δική τους... ΕΔΡΑ!

Διαβάστε επίσης: 

Θα «ξαναγεννηθεί» πολύς κόσμος στο Κολόσσι!

Το THEMASPORTS στα ενδότερα του νέου γηπέδου Λεμεσού (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Δίδυμο... ThemaSports στο νέο γήπεδο Λεμεσού!

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΗΓΕΝΕΙΣ-ThemaSports
27/04 @ 22:00

ΓΗΓΕΝΕΙΣ

Τις τελευταίες αγωνιστικές κυρίως στα ματς του β' γκρουπ αναμένεται ότι θα δούμε ρεκόρ παρουσίας γηγενών ποδοσφαιριστών.

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ