Το πρώτο εμπόδιο της ΑΕΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ακούει στο όνομα Μίντιλαντ και έχουμε ανάλυση απευθείας από Δανία!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο συνάδελφος από την ιστοσελίδα Vilfortpark.dk, Toke Møller Theilade μας έφτιαξε ένα αναλυτικό κείμενο για το τι πρέπει να περιμένει η ΑΕΚ από τους Δανούς της Μίντιλαντ ενόψει των αγώνων για τον Β' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτούσια η μετάφραση της ανάλυσης του Τόκε:

What can AEK Larnaca expect from FC Midtjylland?

Στα μέσα Ιουλίου, η ΑΕΚ Λάρνακας θα ταξιδέψει στη Δανία για να αντιμετωπίσει τη δευτεραθλήτρια Δανίας Μίντιλαντ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Δανέζικη ομάδα έφτασε μέχρι τη φάση των ομίλων πριν από δύο σεζόν, αλλά ποιος είναι ο δανέζικος σύλλογος, γνωστός ως «Μαύροι Λύκοι», και τι πρέπει να προσέξουν οι παίκτες της ΑΕΚ;

Ο απολογισμός μιας απογοητευτική σεζόν και ο στόχος του... TOP-50 στην Ευρώπη

Η Μίντιλαντ πηγαίνει στη νέα σεζόν με δίψα και ανάγκη να βελτιωθεί σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος δεν είναι τόσο διάσημος όσο η Κοπεγχάγη, είναι μια φιλόδοξη ομάδα που στοχεύει να γίνει μέλος των καλύτερων ομάδων στον κόσμο του συλλογικού ποδοσφαίρου.

Οι «Λύκοι» έχουν, επίσημα, σαν στόχο να καθιερωθούν στους 50 κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης και για να το πετύχουν αυτό πρέπει προφανώς να αποδώσουν σε υψηλό επίπεδο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Την περασμένη σεζόν δεν βρήκαν ποτέ πραγματικά τη δυναμική τους. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχασαν αρκετούς βασικούς παίκτες και τους πήρε περισσότερο χρόνο απ' ότι επιθυμούσαν για να ενσωματώσουν τους αντικαταστάτες τους στην ομάδα. Το αποτέλεσμα ήταν μια σεζόν γεμάτη ασταθείς εμφανίσεις με κάποια σημαντικά σκαμπανεβάσματα.



Η Μίντιλαντ τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Superliga, τρεις βαθμούς πίσω από την Κοπεγχάγη. Από μόνο του είναι ένα αρκετά αξιοπρεπές αποτέλεσμα, αλλά όχι για τα υψηλά στάνταρ της Μίντιλαντ. Οι 65 βαθμοί σε 32 αγωνιστικές δεν είναι αρκετοί για ένα φιλόδοξο σύλλογο, και αυτό είναι κάτι θέλουν να βελτιώσουν φέτος.

Σε διεθνές επίπεδο, η Μίντιλαντ αγωνίστηκε επίσης στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν τα κατάφερε κόντρα στην PSV Αϊντχόφεν, και στη συνέχεια στο Europa League, τερμάτισε στην τρίτη θέση, σε έναν κατά τα άλλα βατό όμιλο με Ερυθρό Αστέρα, Μπράγκα και Λουντογκόρετς. Η τρίτη θέση της έδωσε μια ευκαιρία στο Conference League, όπου έχασε από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν μια κακή ευρωπαϊκή εκστρατεία για τα δεδομένα της Δανίας, αλλά επίσης δεν ήταν ικανοποιητική για έναν σύλλογο που στοχεύει να μπει στην πρώτη 50άδα της Ευρώπης.

Η ομάδα από το Χέρνινγκ κατάφερε πάντως να κατακτήσει το κύπελλο Δανίας μετά από δραματική διαδικασία πέναλτι απέναντι στην Οντένσε Μπόλντκλουμπ, που έσωσε τη σεζόν. Αυτό λίγο πολύ λειτούργησε θετικά, αλλά η πενιχρή επιτυχία της κατάκτησης του κυπέλλου δεν θα είναι αρκετή για τη σεζόν 2022/2023.

Παρ’ όλα αυτά, το τεχνικό επιτελείο έχει την πλήρη υποστήριξη της διοίκησης και των οπαδών και ο προγραμματισμός κυλάει ήρεμα και χωρίς πίεση.

Η οπαδική σκηνή στη Μίντιλαντ ωρίμασε απότομα τα τελευταία χρόνια, κάτι το οποίο ήταν εμφανές την περασμένη σεζόν. Οι οργανωμένοι της ομάδας,

Παίκτες κλειδιά: Επικίνδυνοι Βραζιλιάνοι και ένας πρώην παίκτης της Σέλτικ

Πρέπει να είσαι αρκετά φανατικός παίκτης του Football Manager για να αναγνωρίσεις πολλά από τα ονόματα στο ρόστερ της Μίντιλαντ. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα δεν είναι γεμάτη με ποιότητα.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Μίντιλαντ έχει αναπτύξει μια προτίμηση στους Βραζιλιάνους παίκτες και μέσα σε αυτή την ομάδα βρίσκουμε μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια. Ο πιο αξιοσημείωτος είναι ο πλέι μέικερ της στη μεσαία γραμμή, ο Εβάντερ.

Ο 24χρονος σημείωσε 12 γκολ στο πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν και φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου να αποχωρήσει από τη Δανία για μεγαλύτερες προκλήσεις. Οι φήμες τον συνδέουν ήδη εδώ και καιρό με μερικούς από τους πιο φανταχτερούς προορισμούς της Ευρώπης, ενώ διαθέτει τα προσόντα που απαιτούνται για να παίξει σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από το πρωτάθλημα της Δανίας.

 

 

Ο Εβάντερ χαρακτηρίζεται επίσης ως παίκτης των μεγάλων παιχνιδιών. Οι οπαδοί της Brøndby το είδαν αυτό από πρώτο χέρι, καθώς σκόραρε σε δύο παιχνίδια εναντίον τους, ενώ σκόραρε και στα δύο ντέρμπι με την μεγάλη αντίπαλο Viborg FF. Τέλος, σκόραρε εναντίον της Σέλτικ, της Λουντογκόρετς και της Μπράγκα στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Μεταξύ των Βραζιλιάνων παικτών, θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ιδιαίτερα ο επιθετικός Τζούνιορ Μπρουμάντο. Πρόκειται για έναν σωματικά δυνατό επιθετικό που έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι σημείωσε οκτώ γκολ σε 23 αγώνες πρωταθλήματος και φέτος αναμένεται να κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά στην καριέρα του και να διεκδικήσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος.

Αμυντικά, ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας είναι ο κεντρικός αμυντικός Έρικ Σβιατσένκο. Ο πρώην παίκτης της Σέλτικ είναι απόφοιτος των ακαδημιών της Midtjylland και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του συλλόγου. Είναι ο αρχηγός της ομάδας, και με τις εξαιρετικές ηγετικές του ικανότητες, αποτελεί το δεξί χέρι του προπονητικού επιτελείου στον αγωνιστικό χώρο.

Ο τρόπος παιχνιδιού του Χένρικσεν: Εξαιρετική φυσική κατάσταση, 3-4-3, ρυθμός και φονικές αντεπιθέσεις

Ο προπονητής Μπο Χένρικσεν είναι γνωστός στη Δανία για τις ικανότητες του σε προσωπικό επίπεδο και για το ότι παίρνει πάντα το καλύτερο από τους παίκτες του. Η Μίντιλαντ τον πήρε από την Χόρσενς, την οποία κράτησε στην Superliga για χρόνια με ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της κατηγορίας, χρησιμοποιώντας ένα στυλ ποδοσφαίρου βασισμένο στη δύναμη με χαμηλή αμυντική γραμμή και φονικές αντεπιθέσεις.

Στη Midtjylland έχει προσαρμόσει λίγο το στυλ του. Παίζει πιο επιθετικό ποδόσφαιρο από την Χόρσενς και έχει και περισσότερη κατοχή. Ωστόσο, εστιάζει στην ισχυρή του άμυνα και σε ξεκάθαρες αποστολές για κάθε παίκτη. Έχει φτιάξει μια καλά δομημένη ομάδα που σπάνια κάνει λάθη.

Οι «Λύκοι» παίζουν συνήθως με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Στη συνέχεια, ανάλογα με τη δύναμη του αντιπάλου, ο Χένρικσεν έχει διαφορετικές επιλογές για το πώς θα παρατάξει τους επιθετικούς του παίκτες. Συνήθως, ο σχηματισμός θα μοιάζει με 3-4-3 με τρεις κεντρικούς μέσους που όλοι τους δουλεύουν και προς τις δύο κατευθύνσεις με εξαιρετική δύναμη και αντοχή. Ο Εβάντερ είναι φυσικά ο πλέι μέικερ των τριών.

Μπροστά, η Μίντιλαντ χρησιμοποιεί συνήθως έναν κλασικό μεγάλο target man ως το επίκεντρο της επίθεσης. Της αρέσει να δίνει μακρινές πάσες προς αυτόν, τις οποίες στη συνέχεια μπορεί να μοιράσει στα άκρα, τα οποία είναι και γρήγορα και μπορούν να ντριμπλάρουν.

Γενικά δεν χάνει πολύ χρόνο όταν κρατάει την μπάλα. Την προωθούν γρήγορα και προσπαθούν να φτάσουν σε τελείωμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Κατά κάποιο τρόπο, μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρωτόγονο ποδόσφαιρο, αλλά είναι αποτελεσματικό.

Την περασμένη σεζόν, είχε τον υψηλότερο αριθμό τερμάτων στη Superliga με 59 γκολ σε 32 παιχνίδια. Επιπλέον, είχε τον υψηλότερο αριθμό σουτ (390) και μεγάλων ευκαιριών που δημιουργήθηκαν (64) στην κατηγορία. Ήταν μία από τις μόλις τρεις ομάδες της Superliga που ξεπέρασαν τα αναμενόμενα γκολ (57,3) αποδεικνύοντας τις ικανότητές τους στα τελειώματα των φάσεων, ενώ είχαν και το υψηλότερο xG της κατηγορίας.

Η FC Midtjylland δεν έχει κάνει ακόμα κάποια μεγάλη μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι, αλλά σε νίκη και πρόκριση επί της ΑΕΚ Λάρνακας. Όλες οι δηλώσεις για τον προσεχή αντίπαλο έχουν γίνει με σεβασμό, αλλά οτιδήποτε άλλο εκτός από την πρόκριση στον επόμενο γύρο θα θεωρηθεί φιάσκο τόσο από τον σύλλογο, όσο και από τους φιλάθλους και κυρίως από τον δανέζικο Τύπο.

Tags
ΑΕΚ
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημητρίου: «Νίκη από ατόφιο χρυσάφι - Ήταν δωρεάν καρδιογράφημα το χθεσινό παιχνίδι»-ThemaSports
15/04 @ 13:27

Δημητρίου: «Νίκη από ατόφιο χρυσάφι - Ήταν δωρεάν καρδιογράφημα το χθεσινό παιχνίδι»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, την επομένη της δραματικής νίκης της ομάδας του επί του Άρη στο στάδιο «Αλφαμέγα».

Δημητρίου: «Να ενημερώσω πως είμαστε όλοι καλά, ήταν ένα δωρεάν τεστ αντοχών για όλους»!-ThemaSports
15/04 @ 11:35

Δημητρίου: «Να ενημερώσω πως είμαστε όλοι καλά, ήταν ένα δωρεάν τεστ αντοχών για όλους»!

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, την επομένη της τεράστιας εκτός έδρας νίκη επί του Άρη με... δραματικό μάλιστα τρόπο.

Παραμένει στην… κονίστρα το «ΑΕΚ Σκάλα Πρωτάθλημα»! -ThemaSports
15/04 @ 08:44

Παραμένει στην… κονίστρα το «ΑΕΚ Σκάλα Πρωτάθλημα»!

Οι λίγοι οπαδοί της ΑΕΚ που ήταν στο βόρειο πέταλο του «Άλφα Μέγα» μαζί με τους παίχτες που ήταν εκτός αποστολής, φώναξαν το σύνθημα «ΑΕΚ Σκάλα Πρωτάθλημα» μετά τη λήξη του αγώνα -θρίλερ με τον Άρη.

ΣΟΛ / ΜΠΕΝ ΣΙΜΟΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
14/04 @ 23:17

ΣΟΛ / ΜΠΕΝ ΣΙΜΟΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Χάρηκαν με την ψυχή τους τη νίκη επί του Άρη, στην ΑΕΚ.

ΦΑΝΗΚΕ / ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
14/04 @ 21:55

ΦΑΝΗΚΕ / ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η ΑΕΚ επικράτησε του Άρη με 0-1 και έμεινε στο -1 από την κορυφή.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ