Με συμμετοχή κυπριών αθλητών σε πέντε αθλήματα, συνεχίζονται οι 19οι Μεσογειακοί Αγώνες την Παρασκευή 1η Ιουλίου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής θέλει να συνεχίσει την εντυπωσιακή παρουσία στους αγώνες και γιατί όχι να αυξήσει τη συγκομιδή μεταλλίων και τα πλασαρίσματα στις ψηλές θέσεις.

Στην πισίνα θα ριχτούν για πρώτη φορά οι κολυμβητές με την Κάλια Αντωνίου να διεκδικεί ακόμη και το χρυσό στα 50μ. Ελεύθερο, υπάρχουν προσδοκίες στο Στίβο με την παρουσία σε αρκετούς τελικούς πολλών αθλητών, οι έξι αθλητές της Ιστιοπλοΐας θα συνεχίσουν την προσπάθεια για συμμετοχή στις κούρσες μεταλλίων, η ομάδα της καλαθόσφαιρας 3Χ3 αντιμετωπίζει τη Γαλλία, ενώ υπάρχει και η συμμετοχή της Κωνσταντίνας Μακρίδου στο Αεροβόλο Τουφέκι.

Αναλυτικότερα:

Κολύμβηση

Αρχή για την κολύμβηση με τη συμμετοχή τεσσάρων κολυμβητών σε δύο αγωνίσματα. Τα βλέμματα στρέφονται με το καλημέρα του αγωνίσματος, στη συμμετοχή της Κάλιας Αντωνίου στα 50 μέτρα Ελεύθερο όπου οι προσδοκίες αφορούν τουλάχιστον παρουσία στο βάθρο των νικητών. Μαζί της στο ίδιο αγώνισμα θα λάβει μέρος και η Άννα Χατζηλοΐζου που έχει τους χρόνους για να μπει στον τελικό του αγωνίσματος και να διεκδικήσει το καλύτερο.

Το δεύτερο αγώνισμα με κυπριακή συμμετοχή είναι τα 100μ. Ύπτιο Ανδρών, όπου θα λάβουν μέρος οι Φίλιππος Ιακωβίδης και Σοφοκλής Μούγης και αμφότεροι στοχεύουν να περάσουν στον τελικό.

Οι προκριματικοί των αγωνισμάτων κολύμβησης σύμφωνα με το πρόγραμμα θα διεξάγονται το πρωί και με την ίδια σειρά το απόγευμα θα γίνονται οι τελικοί.

Το πρόγραμμα των κυπρίων κολυμβητών/ κολυμβητριών είναι το ακόλουθο:

10.00 50μ, Ελεύθερο (Γ) (Σειρές) : Αντωνίου Κάλια, Χατζηλοΐζου Άννα
11.21 100μ. Ύπτιο (Α) (Σειρές) : Μούγης Σοφοκλής, Ιακωβίδης Σοφοκλής
18.00 50μ. Ελεύθερο (Γ), Τελικός
18.50 100μ. Ύπτιο Ανδρών (Α), Τελικός

Στίβος

Δεύτερη μέρα του αγωνιστικού προγράμματος που περιλαμβάνει τη συμμετοχή εννέα αθλητών σε σημαντικό αριθμό τελικών. Οι σημαντικές απουσίες αρκετών αθλητών των παραδοσιακά μεγάλων χωρών, λόγω της επικείμενης συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, ανοίγει παράθυρο ευκαιρίας για ψηλότερες θέσεις στην κατάταξη. Τις μεγαλύτερες ελπίδες για διάκριση έχει η Φίλιππα Φωτοπούλου στο Μήκος και η

ομάδα 4Χ100 Γυναικών, και ακολουθούν εφόσον οι συνθήκες του αγώνα το ευνοήσουν όλοι οι υπόλοιποι αθλητές που θα αγωνιστούν στον τελικό.

Τέλος ο Χρίστος Δημητρίου έχει δύσκολο έργο, αλλά θα προσπαθήσει μέσω του ημιτελικού να βρεθεί στην οκτάδα του τελικού των 800μ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι κύπριοι αθλητές/αθλήτριες θα λάβουν μέρος ως ακολούθως:

08.00 Ημιμαραθώνιος (Α) (Τελ.) : Αμίν Χατίρρι
18.00 Σφυροβολία (Α) (Τελ) : Πουρσανίδης Αλέξανδρος
18.05 Ύψος (Α) (Τελ) : Κωνσταντίνου Βασίλης, Παμπακάς Κυριάκος
18.20 Μήκος (Γ) (Τελ) : Φωτοπούλου Φίλιππα
18.50 800μ. (Α) (Προκρ.) : Δημητρίου Χρίστος
20.10 4Χ100μ. (Γ) : Γεωργίου Δάφνη, Πισσιάρα Μαριάννα, Φωτοπούλου Φίλιππα, Φωτοπούλου Ολίβια.

Σκοποβολή

Μοναδική συμμετοχή της μέρας για τη Σκοποβολή, αυτή της Κωνσταντίνας Μαρκίδου στο Αεροβόλο Τουφέκι. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 09.00 το πρωί.

Καλαθόσφαιρα

Η ομάδα της Καλαθόσφαιρας κλείνει τη συμμετοχή της στον πολύ δύσκολο όμιλο στον οποίο κληρώθηκε, και μετά τη Σερβία θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία. Αναλόγως αποτελέσματος θα καθοριστεί αν θα συνεχίσει για τις θέσεις 1-8. Ο αγώνας είναι ο τελευταίος στο πρόγραμμα της μέρας και αναμένεται να αρχίσει στις 23.20 (!!!).

23.20 Καλαθόσφαιρα 3Χ3 (Group C) : Κύπρος-Γαλλία 23.20

Ιστιοπλοΐα

Προτελευταία μέρα αγωνιστικού προγράμματος πριν την κατάταξη για τη συμμετοχή στις Medal Race και οι έξι ιστιοπλόοι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Στα Laser οι Παναγιώτης Ιορδάνου και Γιώργος Γιασεμίδης, στα Laser Radial οι Μαριλένα Μακρή και Μαρία Χριστίνα Μιχαήλ και στα iQFoil οι Ιάκωβος Χριστοφίδης και Νατάσα Λάππα. Οι ιστιοδρομίες αρχίζουν στις 11.00 και ολοκληρώνονται στις 16.00.

Οι ώρες που αναφέρονται παραπάνω είναι ώρες Αλγερίας, δύο ώρες πίσω από τις ώρες Κύπρου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ
30 Ιουνίου 2022

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου-ThemaSports
19/04 @ 12:43

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου

Από τη Μαδέιρα, όπου θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Καρολίνας Πελενδρίτου για το 2024. Η Τρις Χρυσή Παραολυμπιονίκης, στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι τις 28 Απριλίου, θα αγωνιστεί σε δυο κατηγορίες.

Ξεκινούν οι μάχες για ανάδειξη του πρωταθλητή στο Χάντμπολ-ThemaSports
19/04 @ 11:29

Ξεκινούν οι μάχες για ανάδειξη του πρωταθλητή στο Χάντμπολ

Στη μάχη για κατάκτηση του φετινού τίτλου στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ κατηγορίας μπαίνουν Παρνασσός και Sabbianco Aνόρθωση, με τη σειρά των παιχνιδιών της τελικής φάσης να αρχίζει το Σάββατο, 20 Απριλίου, στο στάδιο «Κυριάκος Πίσσης», στις 16:30. Η ομάδα του Στροβόλου ξεκινάει με προβάδισμα τη διαδικασία, καθώς προηγείται με 2-1 στις νίκες, με την πρωταθλήτρια να αναδεικνύεται στα πέντε νικηφόρα αποτελέσματα.

Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16!-ThemaSports
19/04 @ 10:38

Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16!

Η απόλυτη εμπιστοσύνη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σάμπο (FIAS) προς την αντίστοιχη Κυπριακή Ομοσπονδία, αποδεικνύεται γι΄ άλλη μια φορά, με την παραχώρηση στη χώρα μας, της ευθύνης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σάμπο 2024 για Cadets (U16), Youth (U18), Junior (U20) και Combat Σάμπο για Juniors (U20)!

Η ηγεσία του ΚΟΑ στον Μαραθώνιο Λεμεσού-ThemaSports
15/04 @ 16:27

Η ηγεσία του ΚΟΑ στον Μαραθώνιο Λεμεσού

Η ηγεσία του ΚΟΑ στον Μαραθώνιο Λεμεσού-Η φιλανθρωπική δράση του Οργανισμού.

Πάνω από 17.000 δρομείς και σπουδαίες επιδόσεις στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού-ThemaSports
14/04 @ 13:41

Πάνω από 17.000 δρομείς και σπουδαίες επιδόσεις στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού

Χιλιάδες δρομείς -3.000 από το εξωτερικό- έτρεξαν στις έξι διαδρομές της διοργάνωσης

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ