Αν και φάνηκε από την πρώτη ημέρα προετοιμασίας, ήρθαν να «κουμπώσουν» και οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου για να γίνει σαφές πως ο προπονητής του ΠΑΟΚ αλλάζει στρατηγική μετά το «mea culpa».

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

Από την πρώτη ημέρα, απέφυγε να μιλήσει ανοιχτά για στόχους, επισήμανε πως η διαδικασία προπονήσεων μπορεί να είναι σκληρή για ορισμένους ποδοσφαιριστές, αναφερόμενος κυρίως στους νεοφερμένους πιτσιρικάδες που θα χρειαστεί να... κολυμπήσουν στα βαθιά, και έθεσε μόνο τον στόχο της Ευρώπης. Μίνιμουμ την είσοδο στους ομίλους του Conference League.

 

Η όλη στρατηγική του Λουτσέσκου φέτος αποτυπώνεται στη φράση «παιχνίδι με παιχνίδι», καμία αναφορά σε μακροπρόθεσμους στόχους, σε εγχώριους τίτλους και σε λεζάντες που κάνουν αίσθηση, αρέσουν στο μάτι και πουλάνε περισσότερο. Κάτι που φρόντισε να επισημάνει και στις πρώτες δηλώσεις του στην Ολλανδία μετά το φιλικό με την Γκόου Αχέντ Ίγκλς. 

Τα είχε ζυγίσει από πέρσι, όταν χρειάστηκε μεσούσης της σεζόν να παραδεχθεί ανοιχτά πως ήταν δικό του λάθος να μιλήσει με το... καλημέρα για στόχους. Το πάθημα πέρσι έγινε μάθημα και φέτος γνωρίζει καλά πως τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα για εκείνον. Ο ΠΑΟΚ είναι σε διαδικασία ανακατασκευής, μπροστά του έχει πολλή δουλειά, κινείται περισσότερα σε αχαρτογράφητα νερά και δεν ενδείκνυται μία έξτρα πίεση σε παίκτες που θέλουν χρόνο και σε έναν προπονητή που καλείται να «μοντάρει» μία ομάδα από την αρχή... Συνεπώς, λίγα λόγια, πολλή δουλειά! 

 

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για στόχους. Πέρσι έκανα το λάθος να μιλήσω από νωρίς για τίτλους και να αυξήσω την πίεση στους παίκτες μου, φέτος έχουμε ακόμη πιο νεανικό δυναμικό ρόστερ, αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι η νοοτροπία μας. Θα μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως διοργάνωσης για να κερδίζουμε. Το κάναμε πέρσι ειδικά στην Ευρώπη, μέσα από δύσκολες συνθήκες, φτάσαμε σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι το τέλος τους, και θα συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο και τη νέα σεζόν. Μπορεί να μην κατακτήσαμε κάποιον τίτλο, αλλά αυτή τη χρονιά την κατατάσσω από τις κορυφαίες μου στην καριέρα μου, καθώς μέσα από δυσκολίες ανταποκριθήκαμε».

Ό,τι είναι αυτή η σεζόν, είναι η συνεργασία Μπότο - Λουτσέσκου

Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο στοίχημα της φετινής σεζόν δεν είναι άλλο από τη συνεργασία Ζοσέ Μπότο - Ραζβάν Λουτσέσκου στο πλαίσιο που έχει θέσει το κλαμπ πως μπορεί να κινηθεί... Αν αυτή στεφθεί με επιτυχία, χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό για τη συνεργασία των δύο ανδρών, ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Κι ας αποφεύγει τα μεγάλα λόγια, κι ας κινείται παιχνίδι με παιχνίδι. Μπότο και Λουτσέσκου είναι το Α και το Ω του φετινού ΠΑΟΚ ως προς τη σχεδίαση και εκτέλεση του έργου. Κι ας φαντάζει ακόμη ημιτελές καθώς υπολείπονται κομμάτια στο παζλ: 

«Δεν έχουμε ολοκληρώσει το μεταγραφικό πλάνο, θέλαμε να είναι τα πράγματα κάπως διαφορετικά, όμως γνωρίζουμε ότι σε μια μεταγραφική περίοδο δεν έρχονται τα πράγματα όπως τα θέλουμε, υπάρχουν πράγματα που δεν λειτουργούν στους χρόνους που θέλεις».
 

sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρέντη: Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Λυγγερίδη-ThemaSports
23/04 @ 08:15

Ρέντη: Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Λυγγερίδη

Μία εγκληματική οργάνωση που δρούσε υπόγεια μέσα στους οργανωμένους οπαδούς και ακροβατούσε μεταξύ χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος αποκαλύπτεται μέσα από την τετράμηνη έρευνα της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο «Κοντός», ο Shark, ο «Κοκός» και ο «Ρουμάνος» - Οι 5 ηθικοί αυτουργοί και οι ομάδες εφόδου-ThemaSports
22/04 @ 23:22

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο «Κοντός», ο Shark, ο «Κοκός» και ο «Ρουμάνος» - Οι 5 ηθικοί αυτουργοί και οι ομάδες εφόδου

Ποια είναι τα 5 πρωταγωνιστικά πρόσωπα - 20 στον βασικό πυρήνα, 40 ενισχύσεις - Πώς έφτασαν σε αυτούς και τι τους αποδίδουν

«Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;»: Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου-ThemaSports
22/04 @ 22:50

«Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;»: Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Με ανάρτησή του στα social media, ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κατήγγειλε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πρωταθλητές Ευρώπης τα παιδιά του Πειραιά, υποκλίθηκε όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στον Ολυμπιακό-ThemaSports
22/04 @ 20:56

Πρωταθλητές Ευρώπης τα παιδιά του Πειραιά, υποκλίθηκε όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός - Μίλαν 3-0: Πρωταθλητές Ευρώπης τα θρυλικά παιδιά του Πειραιά, υποκλίθηκε όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στους ερυθρόλευκους μπαλαδόρους

Ένα αδιάφορο παιχνίδι που έμεινε στην «ιστορία»: Η ημέρα που ο Αναστασιάδης έπαιξε με τέσσερις… γκολκίπερ! -ThemaSports
22/04 @ 21:42

Ένα αδιάφορο παιχνίδι που έμεινε στην «ιστορία»: Η ημέρα που ο Αναστασιάδης έπαιξε με τέσσερις… γκολκίπερ!

Πώς ένα Ξάνθη – Ηρακλής μπορεί να μείνει για πάντα γραμμένο στα βιβλία της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, χωρίς να έχει κρίνει κάτι; Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει την απάντηση!

Η «Αγία Τριάδα» του Παναθηναϊκού, σκοράρει μόνη της, περισσότερο απ' όλες τις ομάδες των Play Offs! -ThemaSports
22/04 @ 18:51

Η «Αγία Τριάδα» του Παναθηναϊκού, σκοράρει μόνη της, περισσότερο απ' όλες τις ομάδες των Play Offs!

Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα υπάρχουν τρεις, πολύ συγκεκριμένοι λόγοι, που τον έχουν «εκτοξεύσει» στα Play Offs!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ