Ο ταλαντούχος Εσθονός οδηγός της F2 που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, αποδεσμεύτηκε από τους «ταύρους».

Ακολουθήστε μας στο Google news

 Σε μία εποχή που θα έπρεπε ο ρατσισμός κάθε είδους να έχει εξαλειφθεί, σε ό,τι αφορά στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει δυστυχώς εξελιχθεί σε θέμα της ημέρας! Και δεν είναι μόνο οι δηλώσεις του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Νέλσον Πικέ κατά του Λούις Χάμιλτον που τάραξαν συθέμελα το σπορ.

Την περασμένη εβδομάδα ο ταλαντούχος οδηγός Γιούρι Βιπς, που αγωνίζεται στη Formula 2 και ήταν ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της Ακαδημίας Νέων Οδηγών της Red Bull, είχε κάνει παρόμοια ατοπήματα. Είχε χρησιμοποιήσει την ίδια ρατσιστική έκφραση κατά τη διάρκεια ενός live stream, όπου έπαιζε video games με έναν άλλο οδηγό της Red Bull Junior, τον συγκάτοικό του, Λίαμ Λόουσον.

 

Η αυστριακή ομάδα είχε αντιδράσει άμεσα, με ανακοίνωση που ανέφερε: «Η Red Bull Racing αναστέλλει με άμεση ισχύ και μέχρι να γίνει πλήρης έρευνα σχετικά, τη συμμετοχή του οδηγού της ακαδημίας της, Γιούρι Βιπς, σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Ως οργανισμός καταδικάζουμε τέτοια συμπεριφορά και ακολουθούμε πολιτική μηδαμινής ανοχής στη χρήση ρατσιστικής γλώσσας ή συμπεριφοράς εντός του οργανισμού μας».

Ο 21χρονος που είχε δύο νίκες φέτος στη Formula 2 και παράλληλα, είχε ρόλο αναπληρωματικού οδηγού και δοκιμαστή στη Red Bull Racing στη Formula 1, έσπευσε να απολογηθεί δημοσίως για τα ατοπήματά του. Όμως όπως αποδείχθηκε, αυτό δεν ήταν αρκετό.

 

Όπως ανακοίνωσε η αυστριακή ομάδα με νέα ανακοίνωσή της, το συμβόλαιο του Βιπς τερματίστηκε: «Μετά την έρευνα που πραγματοποιήσαμε γύρω από το συμβάν που έγινε online με τη συμμετοχή του Γιούρι Βιπς, η Oracle Red Bull Racing διέκοψε το συμβόλαιο του Γιούρι ως δοκιμαστή και αναπληρωματικό οδηγό της. Η ομάδα δεν συγχωρεί οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού».

Ο Βιπς ανήκε στην «οικογένεια» των ταύρων από το 2018 ενώ παράλληλα με τα προαναφερθέντα καθήκοντά του, δούλευε και στον προσομοιωτή της ομάδας στο Μίλτον Κινς.

Μάλιστα, τον περασμένο μήνα συμμετείχε για πρώτη φορά και σε ελεύθερες δοκιμές Grand Prix της Formula 1, αντικαθιστώντας τον Σέρχιο Πέρεζ στο FP1 της Ισπανίας.

Γιούρι Βιπς

 
 
gazzetta.gr
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου!-ThemaSports
24/04 @ 22:54

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου!

Πρωταθλητής Ευρώπης και πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες #Paris2024 για τον Μάριο Γεωργίου!

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2025-ThemaSports
24/04 @ 16:00

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2025

Μαζεμένες ανακοινώσεις ορίων έκανε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, η οποία δημοσιοποίησε και τις επιδόσεις που θα πρέπει να υπερβούν οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες, για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών του 2025, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Τάμπερε της Φινλανδίας από τις 7 έως τις 10 Αυγούστου.

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2025-ThemaSports
24/04 @ 15:49

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2025

Από τις σημαντικές διοργανώσεις για τους αθλητές και αθλήτριες του στίβου που μπαίνουν στην αγωνιστική ενηλικίωση είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών.

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2025-ThemaSports
24/04 @ 15:41

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2025

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ανακοίνωσε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 τα όρια απευθείας πρόκρισης για το 38ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Άπουλντορν της Ολλανδίας, από τις 6 έως τις 9 Μαρτίου 2025.

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Καρολίνα Πελενδρίτου!-ThemaSports
21/04 @ 22:56

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Καρολίνα Πελενδρίτου!

Κάνοντας μία εξαιρετική κούρσα, αγγίζοντας το ατομικό της ρεκόρ, η Καρολίνα Πελενδρίτου τερμάτισε πρώτη στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Μαδέιρα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ