Η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενδέχεται να αποτελέσει μια τελευταία ευκαιρία για ορισμένους ποδοσφαιριστές ώστε να κερδίσουν μια θέση στο ερυθρόλευκο ρόστερ της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει από νωρίς την προετοιμασία του, αφού έχει μπροστά του και τις μάχες που θα καθορίσουν την ευρωπαϊκή του πορεία για τη νέα σεζόν. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει καλέσει αρκετούς ποδοσφαιριστές μαζί του στην Αυστρία, όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο, θέλοντας να διαπιστώσει ποιοι του κάνουν και ποιοι όχι. Κοινώς, ένα… ξεσκαρτάρισμα ενόψει της ερχόμενης ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Η προετοιμασία αυτή, ενδέχεται να είναι για ορισμένους και η τελευταία τους με τα ερυθρόλευκα εφόσον δεν καταφέρουν να πείσουν τον προπονητή για να τους συμπεριλάβει στα πλάνα του. Εφόσον, όμως, καταφέρουν να τον «κερδίσουν», τότε θα έχουν πάρει μια… τελευταία ευκαιρία από τον Πορτογάλο τεχνικό και θα παλέψουν για μια θέση στην ενδεκάδα και τον κατάλληλο χρόνο συμμετοχής.

 
Θανάσης Ανδρούτσος: Στα 25 του, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις. Τον μάθαμε ως χαφ, τον είδαμε ελάχιστα ως εξτρέμ, πλέον τον παρακολουθούμε ως μπακ. Αποτελεί προϊόν των ακαδημιών των Πειραιωτών και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2015, σε ηλικία 18 ετών. Μετράει 110 συμμετοχές με 4 γκολ και 8 ασίστ, ενώ ενδιάμεσα είχε και ένα πέρασμα ως δανεικός από τον Ατρόμητο.



Μέτρησε 22 ματς την περασμένη σεζόν, αλλά δεν αποτελούσε την πρώτη λύση και ο Μαρτίνς έδειχνε να προτιμά τον Λαλά έστω και αν ο Γάλλος δεν έβγαζε μάτια. Με την μεταγραφή του Άβιλα, αλλά και την επικείμενη του Βρσάλικο, ο Ανδρούτσος θα έχει δύσκολο έργο για να διεκδικήσει μια θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Αν δεν μείνει στο ρόστερ φέτος, τότε θα μιλάμε για μόνιμη αποχώρηση πιθανότατα από τους Πειραιώτες αφού το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2023. Ίσως να προσπαθήσει να διεκδικήσει μια θέση στο αριστερό άκρο ή ως back-up στα χαφ, αλλά υπάρχουν επιλογές ειδικά στον άξονα.
Λεονάρντο Κούτρης: Μετά από εξαιρετικές σεζόν σε Εργοτέλη και ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ελληνοβραζιλιάνος αριστερός μπακ κατάφερε το 2017 να κερδίσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Η πρώτη του σεζόν με τα ερυθρόλευκα ήταν γεμάτη, η δεύτερη επίσης αλλά στην τρίτη κάπου… στράβωσε το πράγμα. Δεν ευθυνόταν ο ίδιος, βέβαια, αλλά η τρομερή άνοδος του Κώστα Τσιμίκα που του «έφαγε» τη θέση, με τον Κούτρη να ψάχνει για ομάδα που θα του έδινε περισσότερο χρόνο συμμετοχής.



Μετακόμισε στην εξωτική Μαγιόρκα και στην τοπική ομάδα που αγωνιζόταν στη La Liga, ξεκίνησε με δύο συμμετοχές κόντρα σε Αλαβές και Μπέτις, όμως η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Υπέστη ρήξη χιαστών και έμεινε 271 ημέρες εκτός αγωνιστικών χώρων, μένοντας αρκετά πίσω. Έκανε τεράστια προσπάθεια να επανέλθει, γυμνάστηκε στο… φουλ αλλά δεν έβρισκε θέση στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς. Δανεικός για δύο χρόνια στη Φορτούνα Ντίσελντορφ, αγωνιζόμενος για 30 ματς συνολικά, μέχρι φέτος το καλοκαίρι να πάρει τον δρόμο της επιστροφής για το λιμάνι. Έχει και αυτός, όπως ο Ανδρούτσος, συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο, οπότε καλείται με τη σειρά του να διεκδικήσει την τελευταία του ευκαιρία στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ και τη θέση του βασικού από τον Ρέαμπτσουκ.

Λάζαρ Ραντζέλοβιτς: O Oλυμπιακός τον εντόπισε προ τετραετίας στη Σερβία και τον πήρε από την Ραντνίτσκι Νις. Έκανε δυναμικό μπάσιμο σκοράροντας σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, έβγαλε τσαμπουκά και ποδοσφαιρική αλητεία αλλά σιγά-σιγά άρχισε να χάνεται από το προσκήνιο και ο Μαρτίνς να τον χρησιμοποιεί ολοένα και λιγότερο. Την αμέσως επόμενη σεζόν πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ενώ στο ξεκίνημα της περασμένης πήρε λίγο χρόνο σε δύο ευρωπαϊκά ματς και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στη Λεγανές (34 ματς, 5 γκολ, 3 ασίστ).



Ταλέντο έχει και δεν αμφισβητείται, τσαγανό επίσης. Χρειάζεται, όμως, να μεγαλώσει ποδοσφαιρικά και να αποκτήσει σταθερότητα στην απόδοσή του. Διότι πρέπει να μάθει να προσφέρει σε μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, να γίνει πιο αποτελεσματικός και ουσιαστικός. Μια καλή φετινή προετοιμασία μπορεί να του βρει χώρο στο ερυθρόλευκο ρόστερ και να ανατρέψει τη γνώμη που έχει ο Πέδρο Μαρτίνς γι’ αυτόν. Το συμβόλαιό του έχει ακόμη δύο χρόνια διάρκεια, στα πόδια του είναι να αποδείξει ότι αξίζει μια ακόμη ευκαιρία.

Αχμέντ Χασάν: Αποκτήθηκε το ίδιο καλοκαίρι με τον Ραντζέλοβιτς, ενώ το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό έχει τα πάνω και τα κάτω του. Συμβιβαζόταν με τον ρόλο του δευτερου φορ και αρκετές φορές ερχόμενος από τον πάγκο ξελάσπωνε την ομάδα του. Η πρώτη χρονιά κύλησε αρκετά καλά με 15 γκολ σε 32 ματς, στη συνέχεια πήγε δανεικός για ένα εξάμηνο στην Μπράγκα και επέστρεψε. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε δανεικός, ξανά, στην Κόνιασπορ, κάνοντας χώρο στο ρόστερ για τον Τικίνιο, ο οποίος σίγουρα δεν είναι κακός ποδοσφαιριστής αλλά άπαντες περίμεναν περισσότερα.



 
Στο τελευταίο φιλικό με την Φορτούνα Ντίσελντορφ σκόραρε… κλασικά με το κεφάλι, με τον Αιγύπτιο φορ να δείχνει «διψασμένος» για να επιστρέψει στους Πειραιώτες και να καθιερωθεί στο ρόστερ. Μετράει 95 εμφανίσεις με 38 γκολ και 7 ασίστ με τους «ερυθρόλευκους», ενώ το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι. Ή τώρα ή… ποτέ για τον Αχμέντ Χασάν.
sport-fm.gr

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Το μυαλό στον Ολυμπιακό - Παραμένει εκτός ο Νάσμπεργκ-ThemaSports
19/04 @ 20:50

ΠΑΟΚ: Το μυαλό στον Ολυμπιακό - Παραμένει εκτός ο Νάσμπεργκ

Ευρώπη τέλος για τον ΠΑΟΚ και άπαντες στέφουν την προσοχή τους στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Σούπερ Λιγκ: Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου!-ThemaSports
19/04 @ 20:15

Σούπερ Λιγκ: Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου!

Όλα δείχνουν καθυστέρηση μίας εβδομάδας στη λήξη του πρωταθλήματος σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ενώ ο τελικός του Κυπέλλου οδεύει επίσης σε αναβολή. Πότε θα γίνουν το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και η 9η αγωνιστική. Αναλυτικό ρεπορτάζ!

Παναθηναϊκός: Δουλειά στην τακτική ενόψει Λαμίας-ThemaSports
19/04 @ 19:46

Παναθηναϊκός: Δουλειά στην τακτική ενόψει Λαμίας

Αρκετή δουλειά στην τακτική περιελάμβανε η προπόνηση της Παρασκευής στον Παναθηναϊκό, με τον Μπαρτ Σένκεφελντ να συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα.

Φουλ για sold-out το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ!-ThemaSports
19/04 @ 19:13

Φουλ για sold-out το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ!

Ο Ολυμπιακός την Κυριακή (21/04, 20:30) θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Τα θρυλικά «μωρά» του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία και έφυγαν για τον τελικό του Youth League!-ThemaSports
19/04 @ 17:18

Τα θρυλικά «μωρά» του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία και έφυγαν για τον τελικό του Youth League!

Οι Νέοι του Ολυμπιακού γράφουν ιστορία, επικράτησαν 3-1 της Ναντ στα πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια) και πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Youth League, εκεί όπου θα αγωνιστεί με την Μίλαν ή την Πόρτο στις 22 Απριλίου (19:00).

ΠΑΕ Άρης: «Έλληνες διαιτητές ως το τέλος των πλέι οφ»-ThemaSports
19/04 @ 17:03

ΠΑΕ Άρης: «Έλληνες διαιτητές ως το τέλος των πλέι οφ»

Με νέα επιστολή της η ΠΑΕ Άρης ζητά εκ νέου Έλληνες διαιτητές ως το φινάλε των πλέι οφ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ