Λίγο μετά τις δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM, ο Λεόντιος Τράττος παραχώρησε δηλώσεις και στον Super Sport FM.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν: 

Πως νιώθει που εδώ και αρκετό καιρό σταμάτησε από διαιτητής: «Είναι κάτι το διαφορετικό και κάτι που μπορεί να μου λείπει. Αν και υπηρετώ ως παρατηρητής θα προτιμούσα να ήμουν διαιτητής»

Για το VAR: «Ένας καλός διαιτητής το VAR το χρειάζεται σε πέντε έξι αγώνες μία φορά».

Για την υποψηφιότητα του με το μέρος του Γιώργου Πάπουτσου: «Καταρχήν έχω περάσει δέκα χρόνια σε διάφορα πόστα του συνδέσμου. Υπηρέτησα το σύνδεσμο με γνώμονα το καλό και το συμφέρον του συνδέσμου. Έμαθα στη ζωή μου να μην κάνω κάτι με πλάτες άλλων. Ο λόγος που είμαι με τον κ. Πάπουτσο είναι για να χτίσει ξανά κάτι καλό ο σύνδεσμος και να έχει λόγο και να υπολογίζεται».

«Σίγουρα τα προσωπικά συμφέροντα κάποιον έχουν οδηγήσει τον σύνδεσμό διαιτητών εδώ που είναι τώρα. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να κριθεί από άλλους», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Έμαθα στη ζωή μου να υπηρετώ το χώρο του ποδοσφαίρου χωρίς να έχω προσωπικό όφελος, αντιθέτως πολλές φορές είχα θέματα γιατί έβαζα πάνω από όλα τον σύνδεσμο. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα και για κανένα λάθος, γιατί τα λάθη αυτά δεν είχαν ποτέ σκοπιμότητα. Δεν ήμουν ο τέλειος και ο σωστός. Ξέρω ότι έχω στεναχωρήσει φιλάθλους, όμως να είναι σίγουροι ότι δεν ήταν σκόπιμο».

Αν έχει κάποιο σχέδιο που μπορεί να βοηθήσει τη διαιτησία: «Υπάρχουν άτομα οι οποίοι προωθούνται με τις πλάτες άλλων. Δεν είναι της ώρας να το συζητήσουμε. Επειδή όμως τα τελευταία δύο χρόνια που είμαι στην επιτροπή διαιτησίας, υπάρχει καλό υλικό διαιτητών στις μικρές διαιτησίες. Να μάθουν να στηρίζονται στα πόδια τα δικά τους. Και με έναν σύνδεσμο δυνατό δεν έχει κανένας να φοβηθεί τίποτα. Η ιστορία είναι εκεί του οποιοδήποτε και θα κριθεί από τον κόσμο. Στο χέρι μας είναι να αλλάξει κάτι και από εμάς εξαρτάται».

Αν θέλει να σχολιάσει τις προηγούμενες δηλώσεις του βοηθού διαιτητή Χρίστου Χρίστου: «Δεν χρειάζεται να μπω σε κάποια διαδικασία να σχολιάσω. Δεν είμαι εδώ για να ανεβάσω κάποιο τόνο. Θα τοποθετηθώ μόνο σε ένα σημείο. Στο σημείο του ότι ο κ. Πάπουτσος δεν έκανε τίποτα τρία χρόνια. Όμως όταν σε ένα συμβούλιο δεν έχεις την πλειοψηφία, δεν μπορείς να κάνεις κάτι και αν θέλεις να είσαι ο πρόεδρος της δημοκρατίας. Εγώ τον κ. Πάπουτσο το κέρδισα το 2012 και τώρα είμαι μαζί του για το καλό του συνδέσμου.

«Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε νεαρά άτομα, υπάρχει φόβος. Έχουν αυξηθεί τα παιχνίδια και τα πρωταθλήματα με αποτέλεσμα κάποιοι διαιτητές να παίζουν 3-4 ματς το σαββατοκύριακο. Την ίδια μέρα μπορεί να έπαιξαν διαιτητές σε τρία παιχνίδια, λόγω του ότι έχουμε έλλειψη. Δεν είναι αξιολογημένοι, όμως αυτοί οι τρεις αγώνες. Γίνεται αυτό γιατί δεν βγαίνουν τα παιχνίδια. Όμως δεν έτυχε να παίξει διαιτητής σε δύο συνεχόμενους αγώνες και να αξιολογηθεί», υπογράμμισε στη συνέχεια και συμπλήρωσε:

«Ταλέντο υπάρχει και πρέπει να βοηθήσουμε για να φύγει η προκατάληψη από τους διαιτητές. Είμαι αισιόδοξος, πιστεύω αν έρθουν και απόψε όλοι σύσσωμοι οι διαιτητές . Είμαι εκεί για να βοηθήσω να κερδίσει ξανά ο σύνδεσμος τη φωνή του και την εγκυρότητα του».

Για την πρόθεση της ΚΟΠ να ξεκινήσει με ξένους διαιτητές το πρωτάθλημα: «Είναι κάποια θέματα τα οποία πρέπει να συζητήσουμε με την ΚΟΠ. Δεν είναι της ώρας». 

Ένα τελευταίο σχόλιο για την αποψινή βραδιά: «Αν δεν ήμουν αισιόδοξος δεν θα έβαζα υποψηφιότητα. Οφείλουμε όλοι να πάμε να ψηφίσουμε ο καθένας τι πιστεύει ότι είναι σωστό και την επομένη ενωμένοι να βοηθήσουμε τη διαιτησία μας».

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη συνεδρία του Συμβουλίου της FIFA ο Πρόεδρος της ΚΟΠ-ThemaSports
16/05 @ 08:05

Στη συνεδρία του Συμβουλίου της FIFA ο Πρόεδρος της ΚΟΠ

Στην Μπανγκόκ βρίσκεται ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρία του Συμβουλίου της FIFA.

Έστειλε επιστολή παραίτησης και ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Κυπριακή διαιτησία!-ThemaSports
15/05 @ 20:14

Έστειλε επιστολή παραίτησης και ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Κυπριακή διαιτησία!

Την αποχώρηση του από τον χώρο της διαιτησίας ανακοίνωσε στα social media ο Κύπριος διαιτητής, Δημήτρης Κουμής.

Χωρίς λάθος η τελευταία αγωνιστική-ThemaSports
15/05 @ 09:35

Χωρίς λάθος η τελευταία αγωνιστική

Επεξήγηση των φάσεων από το τμήμα διαιτησίας της ΚΟΠ

Υπέγραψαν το νέο τους συμβόλαιο με την ΚΟΠ, Μεσσίνα και Ράντοϊτς!-ThemaSports
13/05 @ 13:43

Υπέγραψαν το νέο τους συμβόλαιο με την ΚΟΠ, Μεσσίνα και Ράντοϊτς!

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Ντομένικο Μεσσίνα και ο υπεύθυνος εκπαίδευσης VAR Ίγκορ Ράντοϊτς συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα και υπέγραψαν ανανέωση της συνεργασίας τους με την ΚΟΠ για ακόμη ένα χρόνο.

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ-ThemaSports
07/05 @ 10:10

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ

Βραβεύει τους καλύτερους η ΚΟΠ

«Βροχή» τα πρόστιμα και οι... μηδενισμοί - ΟΛΕΣ οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ-ThemaSports
29/04 @ 21:45

«Βροχή» τα πρόστιμα και οι... μηδενισμοί - ΟΛΕΣ οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ