Η ΑΕΚ μαθαίνει την Τετάρτη 15 Ιουνίου αντίπαλο για τον Β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και γνωρίζει ήδη τους δύο μοναδικούς πιθανούς αντίπαλους.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η δευτεραθλήτρια Ουκρανίας Ντιναμό Κιέβου ή η δευτεραθλήτρια Δανίας Μίντιλαντ θα είναι... απέναντι από την ΑΕΚ στις 19 ή 20 Ιουλίου και 26 ή 27 του ιδίου μήνα.

Αν προκριθούν οι Λαρνακείς στον Γ΄ προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, τότε θα κλειδώσουν θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς δεν θα χρειαστεί να αγωνιστούν στα πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ, αν αποκλειστούν στον Γ΄προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην περίπτωση όμως που αποκλειστούν οι κιτρινοπράσινοι από Μίντιλαντ ή Ντιναμό Κιέβου, θα συνεχίσουν στον Γ΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, με στόχο την πρόκριση τους στα πλέι οφ του θεσμού, ενώ αν αποκλειστούν ξανά, θα αγωνιστούν στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, με στόχο την είσοδο στους ομίλους της τρίτης διοργάνωσης.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ

Η ιστορική ομάδα του Κιέβου με χρώματα το λευκό και το μπλέ έχει μεγάλη ιστορία καθώς μετρά τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους (2 κύπελλα Κυπελλούχων τις σεζόν 1975, 1986 και 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 1975) και είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους και σε επίπεδο τόσο Σοβιετικής Ένωσης με 13 πρωταθλήματα όσο και στην Ουκρανία με 15.

Τελευταία φορά η Ντιναμό κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθληματος το 2016, ενώ στο παλμαρέ έχει 9 Κύπελλα στην Σοβιετική Ένωση και 11 στην Ουκρανία.

Η έδρα της είναι το χωρητικότητας 70.050 θέσεων «Ολιμπίνσκι» που φιλοξένησε τον τελικό του Champions League το 2018. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα λόγω του πολέμου στη χώρα.

 

Η ταυτότητα της Ντιναμό Κιέβου:

Το πρόγραμμα της Ντιναμό Κιέβου:

Το ρόστερ της Ντιναμό Κιέβου:

 

Η αγοραστική αξία της Ντιναμό Κιέβου:

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ

H Mίντιλαντ  ιδρύθηκε το 1999 μετά την ένωση δύο παλιών αντίπαλων ομάδαν, της Ίκαστ και της Φρέμαντ. Η ομάδα της Δανίας ανήκει στον ιδιοκτήτη της Μπρέντφορντ από το καλοκαίρι του 2014 κι έχτισε την δική της δυναμική. Το 2015 κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, ενώ πανηγύρισε ακόμα δύο τίτλους πρωταθλήματος, το 2018 και το 2020.

Την σεζόν 2020-2021 η Μίντιλαντ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία σε ομίλους του Champions League. 

Προπονητής της ομάδας από το καλοκαίρι του 2021 είναι ο έμπειρος τεχνικός Μπο Χένρικσεν, ενώ το γήπεδό της είναι το «MCH Arena», χωρητικότητας 12.000 θεατών.

H ταυτότητα της Μίντιλαντ:

Πρόγραμμα Μίντιλαντ:

To ρόστερ της Μίντιλαντ:

Η αγοραστική αξία της Μίντιλαντ:

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημητρίου: «Νίκη από ατόφιο χρυσάφι - Ήταν δωρεάν καρδιογράφημα το χθεσινό παιχνίδι»-ThemaSports
15/04 @ 13:27

Δημητρίου: «Νίκη από ατόφιο χρυσάφι - Ήταν δωρεάν καρδιογράφημα το χθεσινό παιχνίδι»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, την επομένη της δραματικής νίκης της ομάδας του επί του Άρη στο στάδιο «Αλφαμέγα».

Δημητρίου: «Να ενημερώσω πως είμαστε όλοι καλά, ήταν ένα δωρεάν τεστ αντοχών για όλους»!-ThemaSports
15/04 @ 11:35

Δημητρίου: «Να ενημερώσω πως είμαστε όλοι καλά, ήταν ένα δωρεάν τεστ αντοχών για όλους»!

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, την επομένη της τεράστιας εκτός έδρας νίκη επί του Άρη με... δραματικό μάλιστα τρόπο.

Παραμένει στην… κονίστρα το «ΑΕΚ Σκάλα Πρωτάθλημα»! -ThemaSports
15/04 @ 08:44

Παραμένει στην… κονίστρα το «ΑΕΚ Σκάλα Πρωτάθλημα»!

Οι λίγοι οπαδοί της ΑΕΚ που ήταν στο βόρειο πέταλο του «Άλφα Μέγα» μαζί με τους παίχτες που ήταν εκτός αποστολής, φώναξαν το σύνθημα «ΑΕΚ Σκάλα Πρωτάθλημα» μετά τη λήξη του αγώνα -θρίλερ με τον Άρη.

ΣΟΛ / ΜΠΕΝ ΣΙΜΟΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
14/04 @ 23:17

ΣΟΛ / ΜΠΕΝ ΣΙΜΟΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Χάρηκαν με την ψυχή τους τη νίκη επί του Άρη, στην ΑΕΚ.

ΦΑΝΗΚΕ / ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
14/04 @ 21:55

ΦΑΝΗΚΕ / ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η ΑΕΚ επικράτησε του Άρη με 0-1 και έμεινε στο -1 από την κορυφή.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ