Ο… αγριεμένος Ολυμπιακός κυριάρχησε κόντρα στο «φάντασμα» του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και επικρατώντας άνετα 74-61 έκανε το πρώτο βήμα (1-0) για την επιστροφή του στον θρόνο του ελληνικού μπάσκετ!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Χωρίς να δυσκολευτεί, ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα 74-61 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, κάνοντας το 1-0 στη σειρά των τελικών στα playoffs της φετινής Stoiximan Basket League!

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το προβάδισμα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα, κόντρα σε έναν υπερβολικά άστοχο Παναθηναϊκό, που τελείωσε το ματς με το απογοητευτικό 24/67 εντός πεδιάς.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Σλούκας (16π, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Φαλ (double-double με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ) και Βεζένκοφ (double-double με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ), ενώ για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Παπαπέτρου και Οκάρο, οι οποίοι σκόραραν από 13 πόντους.

Το ματς

Νευρικό το ξεκίνημα για τις δύο ομάδες, με τον Ντόρσεϊ να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι μετά από ενάμιση λεπτό αγώνα. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό και ο Παναθηναϊκός έκανε συνεχόμενες λάθος επιλογές στην επίθεση, μένοντας χωρίς πόντο στα πρώτα 4:30 λεπτά του πρώτου τελικού.

Ο Κασελάκης «έσπασε το ρόδι» για τους φιλοξενούμενους, μειώνοντας σε 11-2, αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι τρομερά άστοχος (ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 2/18 εντός πεδιάς), με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται τις πολλές αδυναμίες των αντιπάλων του και να κλείνει την πρώτη περίοδο μπροστά με 23-4!

Με ένα σερί 15-6 και με καλάθια των Παπαπέτρου, Οκάρο και Έβανς ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 29-19 στο 13’, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ψυχραιμία του, περνώντας μπροστά με 36-19 στο 17’, με τον Σλούκα να σκοράρει με τρίποντο και τρεις βολές που κέρδισε από τον αρνητικό Νέντοβιτς (0/7 σε εκείνο το σημείο του αγώνα). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται μπροστά με +18 (38-20) και τους «πράσινους» να δυσκολεύονται πάρα πολύ στην επίθεση (7/38 εντός πεδιάς).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Φαλ να καρφώνει και να εκτοξεύει τη διαφορά στη μέγιστη διαφορά της υπέρ του Ολυμπιακού (42-20), ενώ οι «πράσινοι» συνέχισαν να αστοχούν διαρκώς, μένοντας χωρίς πόντο στα τρία πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου.

Με δύο τρίποντα των Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με +23 (48-25) στο 25’, ενώ οι Παπαπέτρου και Σίβα μείωσαν σε 48-30. Ο Παπανικολάου κάρφωσε εντυπωσιακά μπροστά στον Παπαπέτρου για το 54-32 στο 28’, ενώ το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους μπροστά με 55-38.

Με ένα μικρό σερί 7-0 και καλάθια των Παπαγιάννη και Νέντοβιτς ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 55-42, στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου.

Ήταν όμως πολύ αργά για τους «πράσινους», αφού ο Ολυμπιακός δεν έχασε ποτέ την ψυχραιμία του και συνέχισε να αντιδρά σωστά, διατηρώντας την υπέρ του διαφορά σε υψηλά επίπεδα (61-44 στο 33') χάρη σε εύστοχα τρίποντα των Σλούκα και Παπανικολάου.

Τυπική διαδικασία τα τελευταία λεπτά του πρώτου τελικού, με το τελικό 74-61 να αντικατοπτρίζει την άνεση με την οποία έκανε το 1-0 κόντρα στον αιώνιο αντίπαλό του, που θα χρειαστεί να αλλάξε πολλά, αν θέλει να ισοφαρίσει τη σειρά των τελικών, η οποία τώρα μεταφέρεται στην έδρα του.

Να θυμίσουμε πως οι δύο ομάδες «ανανεώνουν το ραντεβού τους» για την Τρίτη 14/6 στις 21:00, όταν θα τεθούν αντιμέτωπες στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 23-4, 38-20, 55-38, 74-61.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα.

Πηγή: sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον τελικό του BCL η Ουνικάχα Μάλαγα - Με Μούρθια το Περιστέρι για την 3η θέση-ThemaSports
27/04 @ 00:10

Στον τελικό του BCL η Ουνικάχα Μάλαγα - Με Μούρθια το Περιστέρι για την 3η θέση

Η Ουνικάχα Μάλαγα επικράτησε με σκορ 80-74 της Μούρθια και πέρασε στον τελικό του BCL, επομένως το Περιστέρι bwin θα κοντραριστεί με τη δεύτερη για την τρίτη θέση της διοργάνωσης.

Σπανούλης: «Δεν μπορείς να δώσεις τέτοιο φάουλ στο τέλος, είναι ντροπή»-ThemaSports
26/04 @ 22:10

Σπανούλης: «Δεν μπορείς να δώσεις τέτοιο φάουλ στο τέλος, είναι ντροπή»

Στο πέμπτο φάουλ που χρεώθηκε ο Τζο Ράγκλαντ στο τέλος του αγώνα και στις βολές που κέρδισε ο Χουέρτας, στάθηκε ο Βασίλης Σπανούλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου.

Λύγισε στις λεπτομέρειες το Περιστέρι του Σπανούλη στον ημιτελικό του Final-4 από την ισχυρή Τενερίφη-ThemaSports
26/04 @ 21:23

Λύγισε στις λεπτομέρειες το Περιστέρι του Σπανούλη στον ημιτελικό του Final-4 από την ισχυρή Τενερίφη

Στην παρθενική του εμφάνιση σε Final Four ευρωπαϊκής διοργάνωσης το Περιστέρι τα έδωσε όλα απέναντι στην πιο δυνατή Τενερίφη, άγγιξε την ανατροπή, όμως λύγισε στο φινάλε και στις λεπτομέρειες, μένοντας εκτός τελικού στο Basketball Champions League.

Τηλεφώνημα στήριξης Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από τους Ισραηλινούς! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
26/04 @ 20:23

Τηλεφώνημα στήριξης Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από τους Ισραηλινούς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τηλεφώνησε προσωπικά στον Εργκίν Αταμάν, εκφράζοντας την απόλυτη στήριξή του στον προπονητή του Παναθηναϊκού για τις απειλές που δέχτηκε!

Πραγματικός ηγέτης: Οι φοβεροί αριθμοί του Σλούκα στα δύο πρώτα ματς του Παναθηναϊκού με Μακάμπι!-ThemaSports
26/04 @ 10:26

Πραγματικός ηγέτης: Οι φοβεροί αριθμοί του Σλούκα στα δύο πρώτα ματς του Παναθηναϊκού με Μακάμπι!

Ο Κώστας Σλούκας ήταν εξαιρετικός ΚΑΙ στα δύο πρώτα ματς της σειράς των playoffs ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μακάμπι.

Έτσι έζησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τη νίκη στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ - Οι έντονες αντιδράσεις του και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
26/04 @ 08:48

Έτσι έζησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τη νίκη στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ - Οι έντονες αντιδράσεις του και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επέστρεψε στο ΟΑΚΑ μετά από δύο χρόνια για το ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού AKTOR το έζησε έντονα από την αρχή μέχρι το τέλος και τη νίκη των πράσινων.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ