Ο Πέκο Μπανάια της Ducati ήταν ταχύτερος στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Μουτζέλο, με τις ιταλικές μοτοσικλέτες να κυριαρχούν στην κατάταξη.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με εντυπωσιακό τρόπο εξελίχθηκε το πρωινό σκέλος του Σαββάτου για το Grand Prix Ιταλίας του MotoGP, με αναβάτες και ομάδες να παλεύουν σκληρά για μία θέση στη 10άδα.

Αυτός που ήταν στην καλύτερη θέση ήταν ο Πέκο Μπανάια της Ducati, o οποίος σημείωσε χρόνο 1:45,393 και έδειξε τις προθέσεις του για τις κατατακτήριες αργότερα μέσα στη μέρα. Ο χρόνος του πλησίασε στα δύο δέκατα το απόλυτο ρεκόρ πίστας, το οποίο θα ήθελε να «σπάσει» στο Q2.

Πίσω του στη 2η θέση βρέθηκε ο Αλέιξ Εσπαργκαρό της Aprilia όντας σχεδόν τρία δέκατα μακριά από τον Ιταλό, ενώ την έκπληξη έκανε ο Λούκα Μαρίνι της V46 στην 3η θέση. Μάλιστα είχαμε και τους δύο αναβάτες του Βαλεντίνο Ρόσι στην πρώτη 5άδα και τους χώρισε μόνο ο Ζοάν Ζαρκό.

Ο Ενέα Μπαστιανίνι ήταν στην 6η θέση μπροστά από τον Χόρχε Μαρτίν, που ανέκαμψε στο FP3, παρά την πτώση που είχε. Οι δύο Honda των Πολ Εσπαργκαρό και Τακάκι Νακαγκάμι πήραν το πολύτιμο εισιτήριο για το Q2 στις κατατακτήριες, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Φάμπιο Κουαρταραρό.

Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός πως εντός της πρώτης 10άδας είχαμε 7 ιταλικές μοτοσικλέτες, έξι για την Ducati και μία για την Aprilia και τρεις ιαπωνικές. Η διαφορά μεταξύ των 10 ταχύτερων ήταν κάτι παραπάνω από έξι δέκατα του δευτερολέπτου, ενώ οι πρώτοι 19 είχαν ένα δευτερόλεπτο διαφορά μεταξύ τους.

Μεγάλη απούσα η Suzuki, με τους Άλεξ Ρινς και Ζοάν Μιρ να ολοκληρώνουν στις θέσεις 12 και 16. Απογοητευτικός ήταν ο ρυθμός του Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος δεν απείλησε ποτέ για μία θέση στην πρώτη 10άδα και ολοκλήρωσε στην 21η θέση της κατάταξης, μπροστά μόνο από τις δορυφορικές KTM και Yamaha.

H δράση στο Grand Prix Ιταλίας, τον όγδοο αγώνα του MotoGP για το 2022 συνεχίζεται στις 15:00 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές.

Αποτελέσματα FP3 GP Ιταλίας

Πηγή: gazzetta.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαμός στο MotoGP: H βαθμολογία μετά το sprint της Μαλαισίας-ThemaSports
11/11 @ 20:07

Χαμός στο MotoGP: H βαθμολογία μετά το sprint της Μαλαισίας

«Φωτιά» έχει πάρει το moto GP αφού μετά το sprint η διαφορά των δύο πρώτων είναι 11 βαθμοί.

Θρίαμβος Μαρτίν στο Moto GP της Ταϊλάνδης-Στο -13 από την κορυφή! (ΒΙΝΤΕΟ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ)-ThemaSports
29/10 @ 11:56

Θρίαμβος Μαρτίν στο Moto GP της Ταϊλάνδης-Στο -13 από την κορυφή! (ΒΙΝΤΕΟ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ)

Ο Χόρχε Μαρτίν επικράτησε στο θρίλερ της Ταϊλάνδης και πλησίασε στο -13 από την κορυφή με τρεις αγώνες να απομένουν για το Moto GP.

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού πάγωσε, όταν ο Μάρκο Σιμοντσέλι «έφυγε» νωρίς...-ThemaSports
23/10 @ 23:55

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού πάγωσε, όταν ο Μάρκο Σιμοντσέλι «έφυγε» νωρίς...

23 Οκτωβρίου 2011: Η μέρα που κόπηκε το νήμα της ζωής του ανερχόμενου ταλέντου στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η εικόνα του 24χρονου οδηγού του Moto GP, Μάρκο Σιμοντσέλι, αναίσθητου στην άσφαλτο… πάγωσε το χρόνο.

Επίσημη η «βόμβα» στο στο MotoGP: Μαρκ Μάρκεθ τέλος από την Honda!-ThemaSports
04/10 @ 16:19

Επίσημη η «βόμβα» στο στο MotoGP: Μαρκ Μάρκεθ τέλος από την Honda!

Έναν χρόνο πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με την Honda ο Μαρκ Μάρκεθ αποχαιρετά και επισήμως την ομάδα με την οποία σάρωσε τα πάντα στο διάβα του στο MotoGP.

Τρομακτικό δυστύχημα στο MotoGP Βραζιλίας με δύο νεκρούς αναβάτες - Σκληρές σκηνές (BINTEO)-ThemaSports
29/08 @ 08:12

Τρομακτικό δυστύχημα στο MotoGP Βραζιλίας με δύο νεκρούς αναβάτες - Σκληρές σκηνές (BINTEO)

Σοκαριστικό δυστύχημα στο MotoGP της Βραζιλίας, με δύο αθλητές να χάνουν τη ζωή τους μετά από τρομακτική σύγκρουση (με τον έναν εκ των δύο να έχει πέσει από τη μηχανή)!

«Αέρινος» Μπανάια, πήρε την πρωτιά στο Άσεν και ανέβασε τη διαφορά του! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
25/06 @ 19:15

«Αέρινος» Μπανάια, πήρε την πρωτιά στο Άσεν και ανέβασε τη διαφορά του! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Ο Πέκο Μπανάια πήρε μία πολύ σημαντική νίκη στο GP Ολλανδίας, ανεβάζοντας στους 35 βαθμούς τη διαφορά του από τον Χόρχε Μαρτίν!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ