Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης έφτασαν μέχρι το τέλος του φετινού Champions League. Η Οδύσσειά τους ήταν γεμάτη προκλήσεις, συγκινήσεις και επικές προκρίσεις, με τους δύο φιναλίστ να ετοιμάζονται για τον τελικό με στόχο την… Ιθάκη τους. Ας θυμηθούμε τις εντυπωσιακές πορείες τους.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τελικός Champions League. Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης οι πρωταγωνιστές, Σταντ ντε Φρανς η «σκηνή». Η παράσταση που όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος περιμένει κάθε σεζόν επιτέλους έφτασε και αναμένεται όπως πάντα συγκλονιστική.

Το ταξίδι των δύο φιναλίστ ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο (28/05) στο Παρίσι. Ήταν μακρύ και δύσκολο, γεμάτο δοκιμασίες. Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης όμως έδειξαν μέταλλο πρωταθλητή, επικράτησαν των αντιπάλων τους και ετοιμάζονται να γευτούν τους καρπούς των κόπων τους.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε πρόκριση πιο συγκλονιστική από την προηγούμενη, με ηγέτη τον Μπενζεμά

Όμιλοι: Για τον μύθο της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά, η φετινή σεζόν όμως ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η πορεία της βέβαια δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, με την «Βασίλισσα» να γνωρίζει αναπάντεχη ήττα από την Σέριφ (1-2) στην δεύτερη αγωνιστική. Οι Μαδριλένοι όμως επικράτησαν σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια τους και τερμάτισαν εύκολα στην πρώτη θέση. Ίντερ και Σαχτάρ δεν είχαν απάντηση στους Ισπανούς, ενώ και οι Μολδαβοί ηττήθηκαν με 3-0 στην έδρα τους.

Φάση των «16»: Σε μια δυσκολότερη κλήρωση απ’ ότι θα ήθελαν, οι «μερένχες» αντιμετώπισαν την Παρί Σεν Ζερμέν. Μάλιστα, οι άνθρωποι της Ρεάλ έκαναν έντονα παράπονα στην UEFA λόγω της επανάληψης της κλήρωσης, η οποία αρχικά τους είχε διασταυρώσει με την Μπενφίκα (αλλά είχε αρκετά λάθη).

Η παρέα των Εμπαπέ-Νεϊμάρ-Μέσι ήταν καταιγιστική στο Παρίσι, πήρε όμως οριακή νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Γάλλου αστέρα στο 90+4’. Ο ίδιος μάλιστα έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου στο 39’, με την Παρί να βρίσκεται μια «ανάσα» από τα προημιτελικά. Κάπου εκεί όμως μίλησε ο Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε τρεις φορές από το 61’ μέχρι το 78’, ανατρέποντας εντελώς την κατάσταση, με τους Παριζιάνους να κοιτάνε σαστισμένοι. Το τελικό 3-1 έδωσε μια αναπάντεχη νίκη και μια επική πρόκριση στην «Βασίλισσα».

Προημιτελικά: Επόμενος αντίπαλος η Τσέλσι, με τον Μπενζεμά να μην έχει… σβήσει ακόμα και να κάνει δεύτερο διαδοχικό χατ-τρικ στο Στάμφορντ Μπριτζ, με το γκολ του Χάβερτς να διαμορφώνει το τελικό 3-1. Παρά την μεγάλη ήττα, οι «μπλε» εμφανίστηκαν μαχητικοί στην Μαδρίτη και προηγήθηκαν με 3-0. Ο ήρωας Ροντρίγκο όμως έσωσε την Ρεάλ στο 80’, με τον αγώνα να πηγαίνει στην παράταση όπου ανέλαβε ξανά ο Μπενζεμά. Στο 96’ έκανε το 3-2 με τους «μερένχες» να γλυτώνουν την ανατροπή και να παίρνουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Ημιτελικά: Εκεί περίμενε η Μάντσεστερ Σίτι. Σε έναν αγώνα ωδή στο ποδόσφαιρο, οι «πολίτες» επικράτησαν με 4-3 στο Έτιχαντ (ακόμα δύο γκολ πέτυχε ο Μπενζεμά), προσφέροντας μαγευτικό θέαμα και παίρνοντας μικρό προβάδισμα για τον δεύτερο αγώνα. Στο Μπερναμπέου ο αγώνας ήταν πιο «κλειστός», με τον Μάρεζ να σκοράρει στο 73’ και να βάζει την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα σε θέση ισχύος. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο Ροντρίγκο που είχε περάσει ως αλλαγή στο 68’ ισοφαρίζει στο 90’ για να δώσει ελπίδα στην ομάδα του. Ένα λεπτό μετά σκοράρει ξανά. Η Ρεάλ έχει βρεθεί σε δευτερόλεπτα από την κόλαση στον παράδεισο, έχει ολοκληρώσει μια ασύλληπτη ανατροπή, με τον Μπενζεμά -φυσικά- να σκοράρει στην παράταση για το τελικό 3-1 και να στέλνει την ομάδα του στον τελικό.

Λίβερπουλ: Το απόλυτο στους ομίλους και η επιβλητική της πορεία
Όμιλοι: Λιγότερο επεισοδιακή αλλά εξίσου ιστορική ήταν η φετινή σεζόν για την Λίβερπουλ στο Champions League. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε τον όμιλο «θανάτου», με Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο και Μίλαν, να μοιάζει με… βόλτα στο πάρκο, σημειώνοντας νίκες και στα έξι παιχνίδια της. Έγινε μάλιστα η μοναδική αγγλική ομάδα με το απόλυτο σε ομίλους της διοργάνωσης!

Φάση των «16»: Συνέχεια είχε η Ίντερ. Παρά την νίκη των «κόκκινων» με 2-0 στο Μιλάνο, η ομάδα του Σιμόνε Ινζάγκι έδειξε «χαρακτήρα» στο Άνφιλντ και μάλιστα προηγήθηκε στο 62’ με τον Λαουτάρο Μαρτίνες. Το σενάριο της ανατροπής έμοιαζε ρεαλιστικό, με τον Αλέξις Σάντσες όμως να «κόβει τα φτερά» της ομάδας του αφήνοντάς την με δέκα παίκτες ένα λεπτό αργότερα. Η Ίντερ διατήρησε το αποτέλεσμα, πήρε την νίκη, όχι όμως και την πρόκριση.

Προημιτελικά: Η Λίβερπουλ συνάντησε την Μπενφίκα και επιβεβαίωσε από νωρίς τον τίτλο του φαβορί. Το 3-1 στο Ντα Λουζ δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους Πορτογάλους, οι οποίοι κατάφεραν πάντως να αποσπάσουν ισοπαλία 3-3 στην Αγγλία. Χωρίς πρόβλημα οι «κόκκινοι» πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου διασταυρώθηκαν με την Βιγιαρεάλ.

Ημιτελικά: Τα «κίτρινα υποβρύχια» έρχονταν από δύο ιστορικές προκρίσεις, κόντρα σε Γιουβέντους και Μπάγερν, ενώ για ένα ημίχρονο άγχωσαν και την Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» είδαν την ομάδα του Ουνάι Έμερι να ισοφαρίζει το 2-0 του Άνφιλντ στο πρώτο ημίχρονο στην Ισπανία και την αναμέτρηση να ξεκινάει από την αρχή. Με μια κυριαρχική εμφάνιση στο δεύτερο 45λεπτο, όμως, ανέτρεψαν την κατάσταση, πήραν την νίκη με 3-2 και γκρέμισαν τα όνειρα της Βιγιαρεάλ για να πάνε στο Παρίσι.

Κάπως έτσι η σεζόν έφτασε στον Μάιο, με το Champions League να πλησιάζει στο τέλος του. Οι μοναδικές ομάδες που έχουν παραμείνει στην διοργάνωση, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Λίβερπουλ, ετοιμάζονται για την τεράστια αναμέτρηση του Σαββάτου (28/05), σε μια… ρεβάνς του τελικού του 2018. Στην πόλη του φωτός, όμως, μόνο ένα αστέρι θα λάμψει!

Πηγή: bnsports.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Αποθέωση στην άφιξη του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Youth League! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
23/04 @ 16:02

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Αποθέωση στην άφιξη του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Youth League! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι φίλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν την ομάδα που κατέκτησε το Youth League στη Γενεύη.

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πως η Κ-19 του Ολυμπιακού «ΔΙΕΛΥΣΕ» τη Μίλαν και έγινε... Πρωταθλήτρια Ευρώπης!-ThemaSports
23/04 @ 12:41

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πως η Κ-19 του Ολυμπιακού «ΔΙΕΛΥΣΕ» τη Μίλαν και έγινε... Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Δείτε από τη Cytavision, τα στιγμιότυπα του τελικού του UEFA Youth League ανάμεσα στις ομάδες Κ-19 του Ολυμπιακού και της Μίλαν, όπου οι νεαροί «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 και αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης!

Οι θρύλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θαύμασαν τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού-ThemaSports
23/04 @ 10:02

Οι θρύλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θαύμασαν τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού

Μεγάλες μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ήταν μεταξύ των θεατών που παρακολούθησαν τον τελικό του Youth League με θριαμβευτή τον Ολυμπιακό απέναντι στη Μίλαν (3-0).

Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά-ThemaSports
23/04 @ 08:49

Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά

Η Κ19 του Ολυμπιακού έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα στα χρονικά που κατέκτησε διοργάνωση της UEFA και ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τους θρυλικούς μπέμπηδες που έδωσαν όραμα και ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά.

Τα ΑΣΤΕΡΙΑ του σήμερα και του αύριο: Αυτοί είναι οι φοβεροί νεαροί του Ολυμπιακού που ΤΡΕΛΑΝΑΝ την Ευρώπη!-ThemaSports
21/04 @ 11:39

Τα ΑΣΤΕΡΙΑ του σήμερα και του αύριο: Αυτοί είναι οι φοβεροί νεαροί του Ολυμπιακού που ΤΡΕΛΑΝΑΝ την Ευρώπη!

Δείτε το αγωνιστικό προφίλ των ποδοσφαιριστών της K19 του Ολυμπιακού, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τη Δευτέρα, απέναντι στην Μίλαν, το τρόπαιο του Youth League.

Με πέντε ομάδες στο επόμενο Champions League η Ιταλία!-ThemaSports
19/04 @ 12:06

Με πέντε ομάδες στο επόμενο Champions League η Ιταλία!

Τα χθεσινά (18/04) αποτελέσματα σε Europa League και Europa Conference League οριστικοποίησαν την παρουσία πέντε ομάδων από την Ιταλία στο νέο Champions League!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ