Ο Ολυμπιακός είχε μείνει στο... Βελιγράδι και δεν είχε ενέργεια απέναντι στο «μαχητικό» Περιστέρι, όμως οι Κώστας Σλούκας - Σάσα Βεζένκοφ τον «ξελάσπωσαν» στο φινάλε (79-67) και έκαναν το 1-0.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Πειραιώτες άφησαν πίσω τους το Final Four του Βελιγραδίου, όμως στο πρώτο ματς των ελληνικών πλέι οφ έμοιαζαν να μην έχουν ενέργεια και να έχουν μείνει στα όσα έγιναν στη Σερβία, προκαλώντας πολλά παράπονα στον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Το καλοστημένο Περιστέρι του Μίλαν Τόμιτς έβαλε δύσκολα στους «ερυθρόλευκους» για περισσότερα από 35 λεπτά, με τους γηπεδούχους να χρειάζονται την μεγάλη εμφάνιση των Σλούκα - Βεζένκοφ για να κάνουν το 1-0 στη σειρά των προημιτελικών.

Το σημείο «κλειδί» της βραδιάς ήταν το «ξέσπασμα» του ηγέτη των Πειραιωτών στο 4ο δεκάλεπτο και δη τα δύο τρίποντά του στην τελική ευθεία. Από εκεί και μετά το Περιστέρι δεν μπορούσε να γυρίσει ξανά ουσιαστικά στο ματς.

Ο Σλούκας τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ο Βεζένκοφ έκανε ένα... επιβλητικό double - double με 20 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Επιπλέον, έδωσε και 6 ασίστ. Άστοχος και εκτός κλίματος ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (1/6 σουτ, 2λ.), που είχε και έναν... διάλογο με τον κόουτς Μπαρτζώκα. Από τους «μαχητικούς» φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Τεράν Πέτεγουεϊ (19π.), Δημήτρης Μωραΐτης (14π., αλλά με 5/17 σουτ, 6ρ., 5ασ.) και Χρήστος Σαλούστρος (11π.).

Θυμίζουμε πως ο νικητής της σειράς θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα, που «έκλεισε» θέση στα ημιτελικά μετά το 2-0 απέναντι στην ΑΕΚ.

Είχε μείνει στο... Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν είχε καθόλου ρυθμό στο ξεκίνημα (4λ.) και ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ άουτ πριν καλά - καλά συμπληρωθούν 3'. Με τους Πειραιώτες να μετρούν 3/11 εντός πεδιάς και 6λ., οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν τον έλεγχο και τα κατάφεραν, φτάνοντας στο +9 με 12π. του Τεράν Πέτεγουεϊ (8-17 στο 8').

Είναι ενδεικτικό πως ο Μπαρτζώκας άλλαξε τα 4/5 από το αρχικό του σχήμα γρήγορα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν μπλοκαρισμένοι. Το πρώτο τρίποντο του Ολυμπιακού ήρθε δια χειρός Γιαννούλη Λαρεντζάκη (1/8 3π. στην 1η περίοδο οι γηπεδούχοι), όμως ο Χρήστος Σαλούστρος «απάντησε» για το 11-20 στο τέλος του δεκαλέπτου.

«Ερυθρόλευκη» αντίδραση μετά το -13, αλλά το Περιστέρι κράτησε το προβάδισμα

Το Περιστέρι είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και με δυο νέα τρίποντα όχι μόνο πήρε το πρώτο διψήφιο προβάδισμα του αγώνα (11-23 στο 11'), αλλά έφτασε και σε double score (13-26 στο 12'). Σε εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός αντέδρασε μέσα από την άμυνα του και «έτρεξε» ένα επιμέρους σκορ 15-2 με πρωταγωνιστές τους Λιβιό Ζαν Σαρλ - Κώστα Σλούκα, για να ισοφαρίσει (28-28 στο 17').

Όμως, μόλις ο «Σλου» βγήκε για να πάρει ανάσες, το σύνολο του Μπαρτζώκα... βραχυκύκλωσε επιθετικά και οι διαβασμένοι φιλοξενούμενοι με μια «γεμάτη» εμφάνιση του Σαλούστρου (9π. με 3/3 3π., 1ασ. και 1κλ.) βρήκαν ένα 7-0 σερί μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου (28-35 στο 20').

Νωθρός ο Ολυμπιακός, συνεχίστηκε το «θρίλερ»

Ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρός και στην επανάληψη, αλλά κατάφερε να προσπεράσει για πρώτη φορά με το γκολ - φάουλ του Τόμας Ουόκαπ (41-40 στο 25'). Ο Σάσα Βεζένκοφ τραβούσε... κουπί με μια σπουδαία εμφάνιση, όμως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν εντελώς εκτός κλίματος (1/6 σουτ, 2λ.) και μετά το αντιαθλητικό του το Περιστέρι «έγραψε» το 45-47 (27').

Σε γενικές γραμμές, οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν να μην έχουν την απαιτούμενη ενέργεια για να αυξήσουν την έντασή τους και να αλλάξουν τον ρυθμό, με το σκορ στο 30' να παραμένει... ρευστό (51-54) και τον Τόμιτς να πηγαίνει το παιχνίδι σε ένα μοτίβο που βόλευε την ομάδα του.

Ο Σλούκας «καθάρισε» το ματς και ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0

Με το ματς στην τελική ευθεία ο Σλούκας το πήρε... προσωπικά, έβαλε 4 γρήγορους πόντους, κέρδισε το 5ο φάουλ του παίκτη - αποκάλυψη, Κωνσταντίνου Μπιλάλη και οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν τον έλεγχο (59-54 στο 32'). Ο Έλληνας γκαρντ έβαλε και ένα τρίποντο για το 63-59, ο Στίβεν Γκρέι «απάντησε» με 3/3 βολές (63-62), αλλά ο Λαρεντζάκης έδωσε «ανάσες» με σουτ από τη γωνία (66-62 στο 36').

Η ομάδα των δυτικών προαστίων δεν βρήκε σκορ στην επόμενη κατοχή και ο Σλούκας βρήκε άλλο ένα μεγάλο τρίποντο, «καθαρίζοντας» επί της ουσίας το παιχνίδι (69-62 στο 37'). Αυτό ήταν το σημείο - κλειδί της αναμέτρησης, που έγειρε την πλάστιγγα οριστικά υπέρ των Πειραιωτών, μέχρι το 1-0 (79-67).

Τα Δεκάλεπτα: 11-20, 28-35, 51-54, 79-67.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Για το πρώτο βήμα προς το Βερολίνο στο «καυτό» ΟΑΚΑ οι «πράσινοι»!-ThemaSports
23/04 @ 08:23

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Για το πρώτο βήμα προς το Βερολίνο στο «καυτό» ΟΑΚΑ οι «πράσινοι»!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται στο κατάμεστο ΟΑΚΑ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα playoffs της Ευρωλίγκας.

Ανόρθωση: «Το αποτέλεσμα αλλοιώθηκε από τη διαιτησία»-ThemaSports
22/04 @ 16:19

Ανόρθωση: «Το αποτέλεσμα αλλοιώθηκε από τη διαιτησία»

Ανακοίνωση με την οποία βάλλει κατά της διαιτησίας εξέδωσε η καλαθοσφαιρική Ανόρθωση.

ΝΕΑ απάντηση Μπαρτζώκα: «Στοχευμένη προπαγάνδα εναντίον μου από Γιαννακόπουλο και τους γύρω-γύρω» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
18/04 @ 19:58

ΝΕΑ απάντηση Μπαρτζώκα: «Στοχευμένη προπαγάνδα εναντίον μου από Γιαννακόπουλο και τους γύρω-γύρω» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τα όσα τον κατηγορεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ΚΑΙ στη συνέντευξη Τύπου μετά το Ολυμπιακός-Προμηθέας.

Μπαρτζώκας: «Ο Γιαννακόπουλος μου επιτίθεται εδώ και μήνες - Μάλλον θέλουν να φύγω από τον Ολυμπιακό»-ThemaSports
18/04 @ 19:33

Μπαρτζώκας: «Ο Γιαννακόπουλος μου επιτίθεται εδώ και μήνες - Μάλλον θέλουν να φύγω από τον Ολυμπιακό»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για στοχοποίηση του από πλευράς Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ολυμπιακός-Προμηθέας 80-69: Rotation δέκα παικτών στην επιστροφή του Πετρούσεφ και τώρα Βαρκελώνη-ThemaSports
18/04 @ 19:19

Ολυμπιακός-Προμηθέας 80-69: Rotation δέκα παικτών στην επιστροφή του Πετρούσεφ και τώρα Βαρκελώνη

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε 10 παίκτες, στο ματς κόντρα στον Προμηθέα, στο οποίο επέστρεψε στη δράση ο Φιλίπ Πετρούσεφ, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 80-69 και να στρέφει το ενδιαφέρον του στα playoffs της EuroLeague με την Μπαρτσελόνα.

Η αντίδραση του Γιαννακόπουλου κάτω από το ποστ του Ολυμπιακού για τα συλλυπητήρια στον Αταμάν-ThemaSports
18/04 @ 17:05

Η αντίδραση του Γιαννακόπουλου κάτω από το ποστ του Ολυμπιακού για τα συλλυπητήρια στον Αταμάν

Ο Ολυμπιακός εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον Εργκίν Αταμάν για την απώλεια του πατέρα του και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε με ένα emoji κάτω από την ανάρτηση των ερυθρόλευκων.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ