Ανδρέας Κάντηλος και Μπόρτζιε Τζούρεφ ήταν καλεσμένοι στο Podcast Talks με παρουσιαστή της εκπομπής τον Μάριο Νεοφύτου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι δύο… δόξες των Κυπριακών γηπέδων, μίλησαν για τον τελικό κυπέλλου μεταξύ του Εθνικού Άχνας και της Ομόνοιας, που θα γίνει την Τετάρτη (25/05) η ώρα 19:00 στο ΓΣΠ, ενώ αναφέρθηκαν και στο πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

ΚΑΝΤΗΛΟΣ:

«Η Ομόνοια πρέπει να προσέξει. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Ο Εθνικός έχει πολύ καλή ομάδα, δεν είναι ομάδα β' κατηγορίας. Αν κάποιοι θεωρούν ότι θα κάνουν περίπατο... καληνύχτα Μαργαρίτα. Εκτιμώ τον Κίκη, αν δεν ήταν η Ομόνοια αντίπαλος τους, θα ήμουν με την Άχνα. Μου αρέσει σαν ομάδα, αν κάποιος την υποτιμήσει όπως η ΑΕΚ θα χάσει. Ο τελικός είναι 50%-50%. Θα το ξαναπώ ο Εθνικός δεν είναι ομάδα που μπορείς να υποτιμήσεις, χρειάζεται προσοχή. Του νέου προπονητή του αρέσει η επίθεση, είμαι σίγουρος ότι θα παίξει επιθετικά όμως πρέπει να κοιτάξει και την άμυνα. Ο Φαμπιάνο ανεβαίνει. Είναι σημαντικό. Μπάλα είναι στρογγυλή...

Ο Εθνικός δεν πήγε τυχαία στον τελικό και δεν υπάρχει θέμα εφησυχασμού. Είδα το ματς του Άρη με την Ανόρθωση και η ομάδα που ήταν καλύτερη ήταν ο Άρης. Μπράβο στον Σπόλιαριτς. Και ο δικός μας ο μικρός ο Λοΐζου ανεβαίνει. Είχα μιλήσει μαζί του και τον ρώτησα γιατί δεν επιτίθεσαι; Μου είπε ότι ο Μπεργκ με κρατά πιο πίσω, επιφυλακτικά για να μην ανεβαίνω αρκετά. Του είπα "το κατάλαβα... αφού όταν έπαιρνες την μπάλα την έδινες πίσω, ενώ η δύναμη σου είναι η κατά μέτωπο επίθεση". Βρήκε τα πατήματα του.».

-Ήταν αρκετά δύσκολο να νικήσεις τον Εθνικό. Να σου υπενθυμίσω ότι το 80' η Ανόρθωση έπαιζε στο Δασάκι. Γίνονταν φοβερά ματς. Κατέβαινε ο λαός στο Δασάκι...

-Με τον κύριο Λένον παίζει επιθετικά, είσαι η Ομόνοια παίζεις επίθεση. Τέλος. Ο κύριος Μπεργκ έκανε την Ομόνοια να παίζει πιο αργά, επιφυλακτικά. Έκανε τρία λεπτά για να αναπτυχθεί. Με αυτό τον τρόπο δίνει την δυνατότητα στην αντίπαλο να οργανωθεί. Η Ομόνοια είναι εκ φύσεως επιθετική.

-Αν θα πάει στον τελικό: «Χτυπάς με... ανελέητα. Μας έδιναν εισιτήρια και πηγαίναμε ως παλαίμαχοι. Δεν είναι τα λεφτά. Είναι η εκτίμηση. Μας είπαν ότι εξασφάλισαν εισιτήρια των 50 ευρώ και να τα πληρώσουμε. Ευχαριστώ... Έπαιξα στην Ομόνοια 17 χρόνια, κατέκτησα 8 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα, 10 ασπίδες και δεν ντρέπεσαι; Δεν θα πάω. Συγνώμη αλλά νιώθω λίγο αδικημένος... Δεν γίνεται. 20 παλαίμαχοι πάμε γήπεδο κάθε φορά».

«Μόνο στην Κύπρο οι ομάδες της β' κατηγορίας αν θέλουν παίζουν στο κύπελλο. Σου δίνουν τη δυνατότητα αν δεν θέλεις.... Τι να πεις... μόνο στην Κύπρο. Παίξαμε στον Ύψωνα το 82'. Ήταν κάτι απίστευτο να έρχονται για να δουν την Ομόνοια στον Ύψωνα.».

-Μου έλεγαν "να κληρωθούμε με τον Εθνικό για να πάμε τελικό" και τους έλεγα "όποιος παίξει με τον Εθνικό δεν θα πάει τελικό". Δεν είναι τυχαίος ο Εθνικός.

-Είναι σημαντικό ο τελικός να είναι μια γιορτή, να το χαρεί ο κόσμος. Να χειροκροτήσουν την ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο, η Ομόνοια... (γέλια). Είναι δύο ομάδες που δίκαια είναι στον τελικό.

ΤΖΙΟΥΡΕΦ:

«Ο Εθνικός είναι η ομάδα που ήταν η αιτία για να μείνει εκτός εξάδας η Ομόνοια. Ο Εθνικός δεν έχει πίεση, είναι μια ευκαιρία. Δεν είναι ομάδα β' κατηγορίας. Είναι ευκαιρία για τους παίκτες για να πετύχουν κάτι. Ο τελικός είναι ένα παιχνίδι. Αλίμονο, η Ομόνοια είναι Ομόνοια.

-Η ΑΕΚ στον δεύτερο ημιτελικό ξεκίνησε καλά, όμως όσο περνούσε ο χρόνος δυσκολευόταν να σκοράρει δεύτερο ματς. Ρίσκαρε και στο τέλος ο Εθνικός την νίκησε. Δεν πιστεύω ότι υποτίμησε. Ήταν δύο παιχνίδια.

-Οι τελικοί κρίνονται στην εμπειρία και στην ομάδα που θα έχει το πιο καθαρό μυαλό. Η Ομόνοια κόντρα στις περισσότερες ομάδες είναι φαβορί. Ας είναι και κόντρα στον Εθνικό. Η ομάδα που θα έχει την ηρεμία... Ο Εθνικός μετά από 20 χρόνια δεν θα παίξει απλά για να παίξει στον τελικό. Ίσως αργήσει να ξαναπαίξει στον τελικό».

-Έχω εισιτήριο διαρκείας από τον Εθνικό, με σέβονται.

-Όταν ήρθα στην Κύπρο από το Βέλγιο έλεγα ότι η Ομόνοια μόνο από την Άντερλεχτ υστερεί.

-Ο νέος προπονητής της Ομόνοιας ταιριάζει στην Ομόνοια. Πιστεύω θα δούμε μια Ομόνοια με πολλά γκολ την επόμενη σεζόν. Τώρα, τα αποτελέσματα θα δούμε...».

-Η εμπειρία θα παίξει ρόλο, κυρίως στην αρχή του ματς. Είναι σημαντικό για τον Εθνικό να αντέξει την πίεση της Ομόνοιας στην αρχή του αγώνα. Ο Εθνικός έχει την απειρία... έχει και μερικά προβλήματα στην άμυνα με τον Χολ που χτύπησε έξω από το Τσίρειο, ο Μπογκαντίνοφ έχει πρόβλημα. Ο νεαρός ο Ζαχαρίας Άδωνη κάνει καλή σεζόν και κόντρα στην Ομόνοια δεν έχανε μονομαχίες στο ΓΣΠ.

-Ο τελικός κυπέλλου είναι ίσως η πιο όμορφη στιγμή της σεζόν. Θυμάμαι η ευφορία κράτησε 1 μήνα. Χάσαμε και όταν πέρασε ο καιρός καταλάβαμε τι ευκαιρία χάσαμε.

-Στο εξωτερικό βλέπουμε ομάδες β' και γ' κατηγορίας να διακρίνονται στο κύπελλο. Πρέπει να είναι όλα μονά παιχνίδια. Με διπλούς αγώνες είναι δύσκολο για την μικρή ομάδα. Μπορείς να κάνεις την έκπληξη σε δύο ματς και το... πληρώνεις στο πρωτάθλημα.

-Ο τελικός είναι γιορτή. Να κερδίσει το ποδόσφαιρο. Εγώ θέλω να το κερδίσει ο Εθνικός να μην περιμένει να έχει την ευκαιρία ξανά σε 20 χρόνια.

Για το πρωτάθλημα:

ΚΑΝΤΗΛΟΣ: «Έχουν αλλάξει οι διαφορές των θεωρητικά δυνατών και αδύνατων ομάδων. Εκεί όπου υπάρχουν λεφτά γίνεται και δουλειά με τις επενδύσεις. Πιστεύω ότι οι επενδυτές δεν έρχονται για να πετάξουν τα λεφτά τους. Περιμένουν ότι στη συνέχεια θα τα πάρουν πίσω. Ο Άρης χωρίς να παίξει θα πάρει 2 εκατομμύρια. Για να δώσει πριμ 50 χιλιάδες σημαίνει ότι έκανε τους υπολογισμούς του ο επενδυτής.

Η β' κατηγορία πρέπει να είναι το στάδιο για τους νεαρούς για να μπορέσουν να ανελιχθούν.

Στην α' κατηγορία υπάρχουν ομάδες που παίρνουν τεράστια ποσά. Πρέπει να δώσεις χρήματα σε ομάδες β' κατηγορίας αν θέλεις να αναδιαμορφώσεις το ποδόσφαιρο».

ΤΖΙΟΥΡΕΦ: «Το πρωτάθλημα είχε μια άλλη εικόνα. Διαμορφώνονται νέες δυνάμεις. Δυνατές ομάδες  Άρης, η Πάφος, στον ίδιο δρόμο θα είναι και η Καρμιώτισσα. Θα ζήσουμε νέα πράγματα. Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να νικήσει μια αδιάφορη ομάδα, ο Άρης νίκησε μια μεγάλη ομάδα. Θα μειωθεί η απόσταση των μεγάλων με τις μικρές ομάδες.

Στην β' κατηγορία υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν τα βασικά. Όταν γίνουν να μιλήσουμε και για τα άλλα. Πρέπει να είναι μια ευκαιρία για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές και να βοηθηθεί η εθνική. Θεωρώ ότι και οι ποδοσφαιριστές της β' κατηγορίας που είναι στο στρατό πρέπει να βοηθούνται. Θεωρώ ότι πρέπει να βγαίνουν οι περισσότεροι. Όταν είσαι 17 ετών και χάνεις 1 χρόνο... Και πρέπει να βλέπουμε περισσότερα ματς β' κατηγορίας στην τηλεόραση».

Δείτε το βίντεο της εκπομπής:

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Παράταση στην μαθηματική σωτηρία της Καρμιώτισσας, νίκη για ΑΕΛ – Βαθμολογία και συνέχεια…  -ThemaSports
24/04 @ 22:00

Παράταση στην μαθηματική σωτηρία της Καρμιώτισσας, νίκη για ΑΕΛ – Βαθμολογία και συνέχεια…

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική των πλέι άουτ.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Τα εννιά γκολ και οι καλύτερες φάσεις από το ΑΕΛ - Νέα Σαλαμίνα-ThemaSports
24/04 @ 21:14

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Τα εννιά γκολ και οι καλύτερες φάσεις από το ΑΕΛ - Νέα Σαλαμίνα

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα ανάμεσα σε ΑΕΛ και Νέα Σαλαμίνα.

Αποφάσεις Αθλητικού Δικαστή-ThemaSports
25/04 @ 07:41

Αποφάσεις Αθλητικού Δικαστή

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

Οι ενδεκάδες στο Καρμιώτισσα - Οθέλλος-ThemaSports
24/04 @ 16:25

Οι ενδεκάδες στο Καρμιώτισσα - Οθέλλος

Η Καρμιώτισσα υποδέχεται τον Οθέλλο για την 11η αγωνιστική των πλέι-αουτ. Δείτε τις αρχικές ενδεκάδες των δύο ομάδων.

Εννιά γκολ και νίκη για την ΑΕΛ στο 90+6! -ThemaSports
24/04 @ 20:58

Εννιά γκολ και νίκη για την ΑΕΛ στο 90+6!

Η ΑΕΛ νίκησε με 5-4 τη Νέα Σαλαμίνα για την 11η αγωνιστική των πλέι-αουτ.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ... με μία ΝΤΟΥΖΙΝΑ γκολ στην Παφο!-ThemaSports
24/04 @ 19:58

ΦΕΣΤΙΒΑΛ... με μία ΝΤΟΥΖΙΝΑ γκολ στην Παφο!

Καρμιώτισσα και Οθέλλος συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο... 6-6 (Κοβάσεβιτς 3', Κατσαντώνης 53' πεν.. 90'+3' πεν., 90'+6', Ντούμπια 61', Ματθαίου 81'/Σλάβικ 8', 43', Σούτο25', Πιχ 38', 48', Ναρντίνι 66') την Καρμιώτισσα για την 11η αγωνιστική των πλέι άουτ στο «Στέλιος Κυριακίδης».

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ