Ο Μουσταφά Φαλ έκανε μία εξαιρετική σεζόν στη Euroleague με τη φανέλα του Ολυμπιακού και πλέον ετοιμάζεται για τον τελευταίο ευρωπαϊκό αγώνα του, στον «μικρό τελικό» με την Μπαρτσελόνα, στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Γάλλος σέντερ σε 20 λεπτά συμμετοχής στον χθεσινό (19/5) ημιτελικό με την Αναντολού Εφές πέτυχε 7 πόντους με 3/3 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ενώ υπέπεσε και σε 2 λάθη. Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο Φαλ εξήγησε πως ο ίδιος δεν είχε άγχος αν και συμμετείχε στο πρώτο φάιναλ φορ της καριέρας του. Ευχαρίστησε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που... έβαψαν ερυθρόλευκο το Βελιγράδι και αποκάλυψε όσα είπε στον Σάσα Βεζένκοφ, όταν η αποστολή επέστρεψε στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει, μετά το εύστοχ τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς στο τέλος. 

«Του είπα είσαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Μην απογοητεύεσαι, λοιπόν. Είσαι ένας από τους λόγους που εμείς οι υπόλοιποι είμαστε σήμερα εδώ,» επισήμανε ο Φαλ. 

 

-Πόσο δύσκολο είναι για εσένα και τον Ολυμπιακό να ετοιμάζεστε σήμερα για τον «μικρό τελικό»;

ΦΑΛ: «Η αλήθεια είναι πως εδώ είχαμε έρθει αποφασισμένοι να παίξουμε δύο δυνατά παιχνίδια. Τώρα, όμως θα βρεθούμε στον «μικρό τελικό» με την Μπαρτσελόνα. Πρέπει να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα και το κίνητρο για να πάρουμε τη νίκη όσο δύσκολο κι αν είναι για τους παίκτες να παίζουν σε αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να το κάνουμε και για τον κόσμο μας που μας στήριξε τόσο και είμαστε ευγνώμονες».

-Τι θα άλλαζες αν μπορούσες να πας τον χρόνο πίσω στο τζάμπολ του ημιτελικού με την Εφές;

 

ΦΑΛ: «Αυτό δεν μπορεί να συμβεί δυστυχώς. Χάσαμε με τρεις πόντους... όχι με 20 πόντους. Ήταν ένα κλειστό ματς, μία σκληρή "μάχη" και κρίθηκε στο ένα σουτ».

-Εσύ ένιωθες άγχος λόγω της πρώτης παρουσίας σου σε φάιναλ φορ; 

ΦΑΛ: «Προσωπικά αισθανόμουν άνετα. Δεν είχα τόσο μεγάλη πίεση, κοιμήθηκα καλά το προηγούμενο βράδυ. Ανυπομονούσα... ». 

-Με τον Βεζένκοφ μίλησες μετά το τέλος του αγώνα; 

ΦΑΛ: «Ναι βέβαια του μίλησα. Του είπα πως δεν ήταν δικό του λάθος το εύστοχο τρίποντο του Μίτσιτς. Εξάλλου, όλοι έχουν κακές ημέρες. Του είπα πως αυτά συμβαίνουν για να γίνεις ακόμη καλύτερος. Είσαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Μην απογοητεύεσαι, λοιπόν. Είσαι ένας από τους λόγους που εμείς οι υπόλοιποι είμαστε σήμερα εδώ. Πρέπει να το καταλάβει αυτό και να μην νιώθει ένοχος για οτιδήποτε».

sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

One… Prentiss Hubb show στα Άνω Λιόσια και η ΑΕΚ μπήκε με το δεξί στο BCL!-ThemaSports
01/10 @ 22:55

One… Prentiss Hubb show στα Άνω Λιόσια και η ΑΕΚ μπήκε με το δεξί στο BCL!

H AEK παρουσιάστηκε σοβαρή στην πρεμιέρα του BCL και κέρδισε την Μακάμπι Ραμάτ Γκαν με 80-71. Οργιαστική εμφάνιση του Πρέντις Χαμπ με 28 πόντους και 7/12 τρίποντα!

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ: «Οι τίτλοι στην Ελλάδα είναι 8-1 απ' όταν γυρίσαμε - Κέρδος του αγώνα ο Πετρούσεφ»-ThemaSports
30/09 @ 01:00

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ: «Οι τίτλοι στην Ελλάδα είναι 8-1 απ' όταν γυρίσαμε - Κέρδος του αγώνα ο Πετρούσεφ»

Διαβάστε τις δηλώσεις των προέδρων του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση του Super Cup από την ομάδα τους με σκορ 86-85 επί του Παναθηναϊκού.

Έβαψε «ερυθρόλευκη» την πρώτη κούπα της χρονιάς με υπογραφή Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
29/09 @ 23:10

Έβαψε «ερυθρόλευκη» την πρώτη κούπα της χρονιάς με υπογραφή Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Βεζένκοφ να παίρνει από τον χέρι τον Ολυμπιακό βάζοντας 10 πόντους στο τελευταίο 4ολεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το μεγάλο ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού (85-86) και κατέκτησαν το Super Cup!

Γιαννακόπουλος: «Χαιρέκακα άτομα οι Αγγελόπουλοι, ήθελαν να μην τιμήσω τον πατέρα μου»-ThemaSports
28/09 @ 15:27

Γιαννακόπουλος: «Χαιρέκακα άτομα οι Αγγελόπουλοι, ήθελαν να μην τιμήσω τον πατέρα μου»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για την τιμωρία που τον απέτρεψε από το να βρεθεί στο Καλλιμάρμαρο, τους αδερφούς Αγγελόπουλους, αλλά και για την τροποποίηση που περιμένει να δει στον σχετικό νόμο.

«Εμβληματικό γεγονός, ξεπέρασε τα σύνορα»: Το βίντεο του Παναθηναϊκού για την παγκόσμια εμβέλεια του «Π. Γιαννακόπουλος»-ThemaSports
26/09 @ 19:27

«Εμβληματικό γεγονός, ξεπέρασε τα σύνορα»: Το βίντεο του Παναθηναϊκού για την παγκόσμια εμβέλεια του «Π. Γιαννακόπουλος»

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ανέβασε στα social media ένα βίντεο όπου αναδεικνύεται πώς το φετινό «Π. Γιαννακόπουλος» ξεπέρασε τα σύνορα και έγινε viral στο εξωτερικό, πέρα από την Ελλάδα.

«Βόμβα» από Φενέρ: «Δεν θα ξαναστείλουμε παίκτες στην Εθνική Τουρκίας, όσο είναι προπονητής ο Αταμάν»!-ThemaSports
25/09 @ 15:23

«Βόμβα» από Φενέρ: «Δεν θα ξαναστείλουμε παίκτες στην Εθνική Τουρκίας, όσο είναι προπονητής ο Αταμάν»!

Η χειρονομία του Εργκίν Αταμάν στον αγώνα του Παναθηναϊκό AKTOR με την Γαλατάσαραϊ είχε ως αποτέλεσμα η Φενέρμπαχτσε να ανακοινώσει ότι δεν θα στείλει παίκτη της στην εθνική Τουρκίας όσο βρίσκεται στον πάγκο της ο τεχνικός των "πρασίνων".

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ