Ο παλαίμαχος θρύλος του Απόλλωνα, Μιλένκο Σπόλιαριτς, ήταν καλεσμένος στην αποψινή εκπομπή «Capital Sports» που παρουσίασε ο Πόλυς Χαραλάμπους και μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Λεμεσιανή ομάδα, αλλά και για τους γιους του, Ντανίλο και Ματίας που αγωνίζονται σε Απόλλωνα και Άρη αντίστοιχα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του:

Για τον Ντανίλο: «Δεν θυμάμαι να με κάλεσες ποτέ και να κέρδισε κάτι ο Απόλλωνας. Ο Ντανίλο δυσκολεύτηκε αρκετά, δούλεψε όμως και τον εμπιστεύτηκε ο προπονητής. Έχει και καλούς παίκτες γύρω του».

Για τα κέρδη από τον τίτλο: «Είναι ότι καλύτερο για όσους είναι εκεί χρόνια και δεν το είχανε πάρει. Η χρονιά έχει πολλά δύσκολα παιχνίδια και οι 12 ομάδες είναι ότι καλύτερο. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα, με τις 14 ομάδες πιστεύω θα χαλάσει λίγο αυτή η ανταγωνιστικότητα».

«Έχει χρόνια που ο Απόλλωνας είναι κοντά και δεν το παίρνει. Έκανε την κοιλιά του όπως οι άλλοι. Πιστεύω ότι βοήθησε πάρα πολύ η διαφορά βαθμών που είχε από τους άλλους και έχασαν και οι άλλες ομάδες βαθμούς. Το πιο σημαντικό για τον φετινό Απόλλωνα, είναι ότι εκεί που έπρεπε να πάρει ένα παιχνίδι το πήρε. Ακόμα και στο ΓΣΠ με τον ΑΠΟΕΛ, έδειξε ότι είναι ομάδα, δεν φοβήθηκε».

«Συμφωνώ ότι δεν έπαιξε μπάλα όπως άλλες χρονιές που ήταν κοντά ο Απόλλωνας και δεν το πήρε. Εκεί όμως που έπρεπε νίκησε».

«Αν με ρωτούσες κι εμένα μετά την Πάφο θα σου έλεγα δεν ξέρω. Ο ΑΠΟΕΛ είχε δυναμώσει, ήταν καλός σε εκείνο το σημείο, όμως ο Τσόρνιγκερ το διαχειρίστηκε και τον κράτησε και ο πρόεδρος».

Για την αναφορά του Τσόρνιγκερ για τη χειρονομία οπαδών: «Είναι Γερμανός, άλλη κουλτούρα. Το έζησα κι εγώ όταν ήμουν παίκτης. Χάσαμε από τον Ολυμπιακό, ήθελα να βγω έξω μετά το ματς και μου έριξαν μια πέτρα. Σε πειράζει εκείνη την στιγμή, όμως ξέρεις ότι στην επιτυχία όλοι αυτοί θα πανηγυρίζουν μαζί σου».

«Δεν ήθελα να πάω γήπεδο, επειδή ο ένας μου γιος έπαιζε Άρη και ο άλλος Απόλλων. Και δεν ήξερα ποιον να στηρίξω. Δεν το βλέπω σωστό, έτσι νιώθω. Επειδή είμαι με Απόλλωνα να πάω και να στηρίξω άλλη ομάδα; Ήθελα πρώτα να πάνε και οι δύο καλά και ο καλύτερος να κερδίσει. Αν ήταν ο Άρης χαρά μου, αν ήταν ο Απόλλωνας ακόμη παραπάνω».

Για τον Ντανίλο: «Ο προπονητής τον πίστεψε και όσο πήγαινε γινόταν και καλύτερος».

«Ο Αλεξάντερ (σ.σ. ο τρίτος του γιος) είναι μέλος της Σαλαμίνας και πήρε την άνοδο. Για τον Ματίας χαίρομαι που είναι σε μια ομάδα που θέλει να κερδίζει και τα πάει καλά».

Για τον Άρη: «Από την αρχή ήταν εκεί που δεν περίμενε κανένας. Όταν είσαι εκεί, λες γιατί να μην κάνω το κάτι παραπάνω. Πιστεύω ότι ο νέος προπονητής μπορεί να άρχισε με νίκες, όμως ήταν δύσκολο. Του έλειψαν βασικοί παίκτες και ήταν πολύ δύσκολο».

«Οι παίκτες ήταν πρωταγωνιστές, άστους να χαρούν δεν υπήρχε λόγος να μπουν όλοι μέσα στο γήπεδο. Κι εγώ το έζησα, παρολίγο να μου τα πάρουν όλα τότε που πήραμε πρωτάθλημα».

Για το μέλλον στον Απόλλωνα, τι πρέπει να κάνει για να διεκδικήσει ξανά πρωτάθλημα και ομίλους: «Άσχετα με τα χρήματα, πρέπει να γίνει σωστός προγραμματισμός. Πρέπει να δούμε ποιοι θα μείνουν. Βεβαίως χρειάζεται νέο αίμα και παίκτες που θα κάνουν διαφορά, όμως χρειάζεται προσοχή. Να δουν τι χρειάζεται η ομάδα και πως θέλει ο προπονητής να παίζει. Πρέπει να γίνει καλύτερος τώρα και δεν είναι εύκολο. Η Ομόνοια είναι το τελευταίο παράδειγμα. Θα έχει και ομίλους και είναι πολύ δύσκολο να πάει ξανά για πρωτάθλημα».

«Η επόμενη χρονιά είναι η πιο σημαντική, το πως θα το διαχειριστούν».

Για τους Γερμανούς στον Απόλλωνα: «Νομίζω είναι καθαρά τύχη, ο Φον Χέιζεν δεν το πήρε. Είτε Γερμανός είτε άλλος, φέτος έδειξε ότι ήταν πιο καλός και το πήρε».

Είναι 30 χρόνια στην Κύπρο, για το νέο γήπεδο πως το βλέπει: «Με όλο το σεβασμό για το Τσίρειο, ζήσαμε πολλά, αλλά το νέο γήπεδο σίγουρα θα είναι καλύτερο. Θα είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ελπίζω να σεβαστούν οι φιλάθλοι τη νέα έδρα».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσούγκρισμα αυγών και μετά ξεκαθάρισμα για Ματσίν… -ThemaSports
02/05 @ 13:08

Τσούγκρισμα αυγών και μετά ξεκαθάρισμα για Ματσίν…

Ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης χθες είχε συνάντηση με τους Πάμπλο Ματσίν και Μάκη Παπαιωάννου. Έγινε ο απολογισμός της σεζόν (ο Ισπανός περί τα τέλη του 2023 έπιασε δουλειά στο Κολόσσι), οι δυο τεχνικοί υπεύθυνοι κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις.

«Ξό-Πασχα» θα κοιτάξουν το «σίριαλ» Φοίβου Βάκη… -ThemaSports
02/05 @ 07:56

«Ξό-Πασχα» θα κοιτάξουν το «σίριαλ» Φοίβου Βάκη…

Το ΔΣ του σωματείου απέφυγε να πάρει θέση, για το αν πρέπει να συνεχίσει ο Φοίβος Βάκη, να εκπροσωπεί τον Απόλλωνα στην Ομοσπονδία. Όπως γράψαμε προχθές εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος Γιώργος Αθηνής, να συναντηθεί τόσο με τον ίδιο τον Βάκη, όσο και με τους προέδρους της εταιρίας Νίκος Κίρζη και της γυναικείας ομάδας Αντρέα Μαραγκό.

Θεμα Φοίβου Βάκη - Τα λέει με όλους ο Αθηνής-ThemaSports
30/04 @ 21:35

Θεμα Φοίβου Βάκη - Τα λέει με όλους ο Αθηνής

Στο προσκήνιο το θέμα Φοίβου Βάκη στον Απόλλωνα, μετά τα «πυρά» που εξαπέλυσε κατά του Ανδρέας Μαραγκός, ζητώντας την παραίτηση του.

Ορίστηκε συνάντηση του Κίρζη με Ματσίν και Παπαϊωάννου – Ξεκαθαρίζει το θέμα παραμονής του Ισπανού κόουτς!-ThemaSports
30/04 @ 21:16

Ορίστηκε συνάντηση του Κίρζη με Ματσίν και Παπαϊωάννου – Ξεκαθαρίζει το θέμα παραμονής του Ισπανού κόουτς!

Αποτυχημένη ήταν η φετινή σεζόν για τον Απόλλωνα, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τουλάχιστον το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Άσχημα τα νέα για τον τραυματισμό του ΄Άδωνη - Θα μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα-ThemaSports
30/04 @ 10:34

Άσχημα τα νέα για τον τραυματισμό του ΄Άδωνη - Θα μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα

Άσχημα τα νέα για τον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα, Ζαχαρία Άδωνη, ο οποίος τραυματίστηκε στον ψεσινό (29/04) αγώνα με αντίπαλο την Καρμιώτισσα στο στάδιο «Αλφαμέγα».

«Η διοίκηση είναι η πρώτη που θέλει να αλλάξει την κατάσταση»-ThemaSports
29/04 @ 22:09

«Η διοίκηση είναι η πρώτη που θέλει να αλλάξει την κατάσταση»

Δηλώσεις παραχώρησε ο προπονητής του Απόλλωνα μετά το τέλος του ματς με την Καρμιώτισσα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ