Η φετινή σεζόν εξελίχθηκε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό και τον Θανάση Πρωτοψάλτη, με τον διεθνή ακραίο να κατακτά το πρώτο του πρωτάθλημα αλλά και το League Cup, με την ομάδα που υποστήριζε από μικρός. Την ίδια στιγμή ο ίδιος και αρκετά μέλη της οικογένειας του πέτυχαν κάτι μοναδικό στην ιστορία του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου, ένα απίστευτο ρεκόρ που θα μνημονεύεται εις τους αιώνας τον αιώνων και πολύ δύσκολα θα ξεπεραστεί.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Όλα ξεκίνησαν την δεκαετία του 80′ όταν ο πατέρας του Θανάση,  Σπύρος, κατακτά σωρεία τίτλων με την ομάδα βόλεϊ του “τριφυλλιού”. Για την ακρίβεια τέσσερα πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Ελλάδος.

Δύο χρόνια αργότερα, καταφθάνει στη χώρα μας για λογαριασμό των “πράσινων” η Κύπρια μητέρα του, Αλεξία Ροτσίδου, η οποία αγωνίστηκε για δέκα χρόνια στο ίδιο γήπεδο, με συγκομιδή, έξι πρωταθλήματα Ελλάδος.

Όπως καταλαβαίνετε το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά και έτσι ο Θανάσης Πρωτοψάλτης δεν θα μπορούσε να υποστηρίζει άλλη ομάδα πλην του Παναθηναϊκού. Ως εκ τούτου το 2011 σε ηλικία 18 ετών και ύστερα από την επιμονή του Ρούλη Αγραπιδάκη, εκπληρώνει το μεγάλο του όνειρο, δηλαδή να αγωνιστεί με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ερχόμενος στην Ελλάδα από τη “Μεγαλόνησο” παρέα με την ξαδέλφη του Μανωλίνα Κωνσταντίνου. Αμφότεροι πραγματοποιούν την πρώτη θητεία τους στο “τριφύλλι” , πριν η μοίρα τους φέρει και πάλι στης Λεωφόρου τα στενά.

Το 2014 ο Πρωτοψάλτης επιστρέφει στον Παναθηναϊκό μετά από διάλειμμα μίας σεζόν (φόρεσε τη φανέλα της Κηφισιάς),  σε μία απόφαση που έμελλε να του αλλάξει τη ζωή. Και αυτό γιατί μέσα από τους “πράσινους”, γνωρίζει την επί οκτώ χρόνια σύντροφό του, Ναταλία Μεταξά , η οποία πραγματοποιούσε τότε το πρώτο της πέρασμα από τον Παναθηναϊκό.

Το καλοκαίρι του 2015 βρίσκει τους δύο αθλητές μακριά από τον σύλλογο (τη στιγμή που η  Κωνσταντίνου είχε αποχωρήσει το 2012) , μόνο που η ιστορία δεν θα μπορούσε να τελειώσει τόσο άδοξα.

Το επόμενο κεφάλαιο γράφτηκε το 2020, με την Μεταξά να απορρίπτει αρκετές προτάσεις από ομάδες της Volley League για να φορέσει και πάλι τα “πράσινα”. Όλα δείχνουν πως ήρθε η ώρα και για το “come back” του Πρωτοψάλτη,  μέχρι που η ανακοίνωση του Φοίνικα Σύρου για την απόκτησή του, “ξενερώνει” για τα καλά τους φίλους του Παναθηναϊκού. Λίγες μέρες μετά τον Πρωτοψάλτη, ακολουθεί η ανακοίνωση της ουγγρικής Μπεκέστσαμπαϊ για την απόκτηση της Κωνσταντίνου.

Όπως κάθε παραμύθι έτσι και αυτό δεν θα μπορούσε να μην έχει “happy end”.  Φτάνουμε λοιπόν στο καλοκαίρι του 2021, όταν η Μεταξά ανανεώνει τη συνεργασία της με τον σύλλογο.  Λίγες μέρες αργότερα γίνεται γνωστή η απόκτηση της Κωνσταντίνου.

Παράλληλα το ανδρικό τμήμα δυναμώνει πολύ στην θέση του ακραίου, με τον Ερασιτέχνη να ντύνει και πάλι στα “πράσινα” τον Πρωτοψάλτη, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να σηκώσει το πρωτάθλημα στην τρίτη θητεία του στον σύλλογο.

Το τέλος αυτής της όμορφης ιστορίας γράφτηκε πριν λίγες μέρες, με τα δύο τμήματα του Παναθηναϊκού να κατακτούν αθροιστικά τέσσερις τίτλους (το πρωτάθλημα και το League Cup οι άνδρες, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος οι γυναίκες) και να σημειώνουν την πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία των “πράσινων”.

Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στον μαγικό αριθμό πέντε, που υποδηλώνει το νούμερο των ατόμων της οικογένειας του Θανάση Πρωτοψάλτη, που έχουν κατακτήσει τουλάχιστον δύο τίτλους με τις ομάδες βόλεϊ του Παναθηναϊκού.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

O πατέρας του Θανάση, Σπύρος, έχει στη συλλογή του τέσσερα πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό

Η μητέρα του, Αλεξία Ροτσίδου, έχει στη συλλογή της έξι πρωταθλήματα Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό

Η ξαδέλφη του Μανωλίνα Κωνσταντίνου, έχει στη συλλογή της ένα πρωτάθλημα Ελλάδος και ένα Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό

Η σύντροφός του Ναταλία Μεταξά έχει στη συλλογή της ένα πρωτάθλημα Ελλάδος και ένα Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό

Ο ίδιος  έχει στη συλλογή του ένα πρωτάθλημα και ένα League Cup με τον Παναθηναϊκό

 

Aπίστευτο κι όμως αληθινό!

 

Πηγή: www.trifilara.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΖΩΝΤΑΝΟΣ στο κυνήγι του τίτλου ο Παναθηναϊκός, λύγισε τον Ολυμπιακό στο tie break και μείωσε σε 2-1!-ThemaSports
18/04 @ 20:34

ΖΩΝΤΑΝΟΣ στο κυνήγι του τίτλου ο Παναθηναϊκός, λύγισε τον Ολυμπιακό στο tie break και μείωσε σε 2-1!

Ζωντανός για τίτλο ο Παναθηναϊκός! Σε ένα ματς με δυο ανατροπές στο Μετς, οι «πράσινοι» επικράτησαν στο tie break του Ολυμπιακού (3-2 σετ) και πάνε για την τελευταία τους «ζαριά» στου Ρέντη!

Επιβλήθηκε ξανά του Παναθηναϊκού και «αγκαλιάζει» τον τίτλο στη Volley League Γυναικών ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
17/04 @ 19:44

Επιβλήθηκε ξανά του Παναθηναϊκού και «αγκαλιάζει» τον τίτλο στη Volley League Γυναικών ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής με 3-1 σετ (19-25, 25-18, 23-25, ) από την έδρα του Παναθηναϊκού, κάνοντας το 2-0 στου τελικούς της Volley League Γυναικών και ψάχνοντας μία ακόμα νίκη για τον τίτλο!

Νίκησε τον Απόλλωνα και έκανε το νταμπλ η Ολυμπιάδα!-ThemaSports
16/04 @ 21:22

Νίκησε τον Απόλλωνα και έκανε το νταμπλ η Ολυμπιάδα!

Μετά το πρωτάθλημα, κατέκτησε και το Κύπελλο πετόσφαιρας Γυναικών η Ολυμπιάδα Νεάπολης.

Ολυμπιακός αποφασισμένος για πρωτάθλημα, κόλλησε στον τοίχο τον Παναθηναϊκό-ThemaSports
15/04 @ 19:00

Ολυμπιακός αποφασισμένος για πρωτάθλημα, κόλλησε στον τοίχο τον Παναθηναϊκό

Έβγαλε... άσους από το μανίκι ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πάρτι στου Ρέντη με 16-0 επιτυχημένα σερβίς, επικράτησαν 3-0 του Παναθηναϊκού και απέχουν μια νίκη από τον τίτλο!

Ολυμπιάδα-Απόλλων κοντράρονται στον τελικό για την κατάκτηση του κυπέλλου-ThemaSports
15/04 @ 14:59

Ολυμπιάδα-Απόλλων κοντράρονται στον τελικό για την κατάκτηση του κυπέλλου

Η Ολυμπιάδα στοχεύει το νταμπλ και το 3ο Κύπελλο και ο Απόλλωνας θέλει το 6ο τρόπαιο κυπέλλου...

Κυπελλούχος Β' Κατηγορίας Ανδρών για πρώτη φορά η Lemesos Volleyball-ThemaSports
13/04 @ 13:15

Κυπελλούχος Β' Κατηγορίας Ανδρών για πρώτη φορά η Lemesos Volleyball

To πρώτο Κύπελλο ΟΠΑΠ Β' Κατηγορίας Ανδρών ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΡΑΣΙΑΣ στην ιστορία της κατέκτησε η LEMESOS VOLLEYBALL.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ