Οι δηλώσεις του...

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μίλησε το πρωί της Παρασκευής στον ΣΠΟΡ FM.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του: 

Για τη βομβιστική επίθεση στην μπουτίκ του Άρη: «Αυτή τη στιγμή διερευνούμε απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες σύμφωνα με τη νομοθεσία. Στις 02:25 το πρωί σημειώθηκε έκρηξη σε γραφεία Σωματείου στη Λεμεσό. Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται ότι η έκρηξη οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιο μεταλλικού εκρηκτικού μηχανισμού που περιείχε εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος. Προκλήθηκαν ζημιές στην κύρια είσοδο των γραφείων. Η σκηνή έχει αποκοπεί και γίνονται εξετάσεις από την αστυνομία. Προσπαθούμε να αναζητήσουμε τεκμήρια. Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για την υπόθεση. Αναμένεται να εντοπιστούν κάποια άτομα για να ανακριθούν. Είναι μια σοβαρή υπόθεση και η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη. Αντιλαμβάνεστε ότι οι πληροφορίες πρέπει να μετατραπούν σε μαρτυρίες. Θα καλέσουμε κάποια πρόσωπα που θα ανακριθούν και θα δούμε τι προκύπτει. Δεν έχουμε πληροφόρηση για το πόσα άτομα ήταν. Ούτε τα κίνητρα έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να διερευνήσουμε όλες τις κατευθύνσεις και όλα τα ενδεχόμενα αν και υπάρχει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ενδεχομένως εντός της ημέρας να υπάρξει κάτι ανακοινώσιμο. Τέτοιες υποθέσεις είναι δύσκολες στην διερεύνηση».

Για το Άρης-Απόλλων: «Έχουμε κάποια πληροφόρηση για αυτό και διευκρινίζουμε ότι η είσοδος θα επιτραπεί στην κερκίδα η οποία καθορίζεται στο εισιτήριο. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα επιτραπεί η είσοδος αυτό είναι ξεκάθαρο. Δηλαδή αν οι οπαδοί άλλης ομάδας εισέλθουν στην κερκίδα άλλης ομάδας αυτό δεν θα επιτραπεί. Τώρα αν προκύψουν άλλα θέματα κατά την αστυνόμευση του αγώνα σίγουρα θα τα λάβουμε υπόψιν. Οι έλεγχοι για την είσοδο στο στάδιο γίνεται από του επιτηρητές και όχι από την αστυνομία. Η αστυνομία έχει την ευθύνη εξωτερικά του σταδίου και αν γίνει κάτι εντός που θα χρειαστεί η παρέμβαση της».

Για το αν ο Απόλλωνας ζήτησε στην αστυνομική σύσκεψη να δοθεί μέρος της ανατολικής στους φίλους του και η αστυνομία το αρνήθηκε: «Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση αυτή τη στιγμή, ενδεχομένως να ενημερωθώ αργότερα».

Για την έξαρση της βίας στο ποδόσφαιρο και τα τελευταία επεισόδια: «Τα επεισόδια που έχουν συμβεί ήταν έξω από το «Αντώνης Παπαδόπουλος», ένα μικρό περιστατικό όπου παρέμβηκε η αστυνομία και δεν συνεχίστηκε. Το σοβαρό ήταν εκείνο με τον 20χρονο, όπου σε κάποιο χώρο λίγο πιο μακριά από το στάδιο που δεν υπήρχαν ούτε μέλη της αστυνομίας προέκυψε αυτό το περιστατικό όπου είχε τραυματιστεί σοβαρά. Όσον αφορά το τελευταίο περιστατικό το Τσίριειο στάδιο το σοβαρότερο ήταν αυτό που έγινε σε κάποια απόσταση γύρω στο μισό χιλιόμετρο μακριά από το στάδιο σε έξι οχήματα άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά κι αυτό διερευνάται. Δεν προέκυψε οτιδήποτε Στόχος της αστυνομίας ήταν να μην έρθουν σε επαφή οι οπαδοί των δύο ομάδων και αυτό έγινε. Αυτό που διερευνούμε αυτή τη στιγμή είναι κάποιοι πυρσοί οι οποίοι είχαν ανάψει εντός του σταδίου και σε συνεργασία με τον ΚΟΑ προσπαθούμε να ταυτοποιήσουμε κάποια πρόσωπα τα οποία είχαν στην κατοχή τους τέτοια αντικείμενα. Αν προκύψει μαρτυρία για οποιοδήποτε πρόσωπο τότε θα συλληφθούν, θα ανακριθούν και θα πάνε ενώπιον του δικαστηρίου. Για τα αυτοκίνητα που κάηκαν είχαμε κάποιες πληροφορίες τις τελευταίες μέρες. Η διερεύνηση είναι σε πλήρη εξέλιξη. Δεν έχει προκύψει ακόμη κάποια σύλληψη. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι όλοι μας, όχι μόνο η αστυνομία αλλά και οι υπόλοιποι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να απομονώσουμε αυτούς τους λίγους γιατί δεν πρέπει να βάζουμε όλους τους οπαδούς στο ίδιο καζάνι. Είναι κρίμα κι άδικο γιατί από την μέρα που τέθηκε σε εφαρμογή η κάρτα φιλάθλου έχουμε δει ότι δεν υπήρχαν τραυματισμοί ούτε αστυνομικών ούτε πολιτών. Τα τελευταία περιστατικά έγιναν μακριά από τα στάδια. Όσον αφορά τα οχήματα που κάηκαν, η αστυνομία δεν υπέδειξε ποτέ χώρους στάθμευσης. Η αστυνομία υπέδειξε τα σημεία από τα οποία οι οπαδοί των δύο ομάδων θα εισέρχονταν στο στάδιο. Περιπολικό μας εντόπισε τα έξι οχήματα που καίγονταν και έγινε νωρίς η κατάσβεση της φωτιάς. Αν δεν υπήρχε αυτή η σύντομη ανταπόκριση της αστυνομίας ενδεχομένως να καίγονταν 15-20 αυτοκίνητα».

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πανόραμα της 36ης αγωνιστικής (Β΄ γκρουπ)-ThemaSports
19/04 @ 18:07

Το πανόραμα της 36ης αγωνιστικής (Β΄ γκρουπ)

Το πανόραμα της 36ης αγωνιστικής (10η πλέι άουτ).

Λεπτά σε Κύπριους... 14 από τους 22 στο Οθέλλος - Εθνικός!-ThemaSports
19/04 @ 17:45

Λεπτά σε Κύπριους... 14 από τους 22 στο Οθέλλος - Εθνικός!

Αρκετοί Κύπριοι πήραν φανέλα βασικού στον αγώνα του Οθέλλου με τον Εθνικό.

LIVE: Οθέλλος - Εθνικός Άχνας 0-0 (Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ)-ThemaSports
19/04 @ 19:00

LIVE: Οθέλλος - Εθνικός Άχνας 0-0 (Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ)

Ο Οθέλλος υποδέχεται τον Εθνικό Άχνας για την 10η αγωνιστική των πλέι-αουτ και το Themasports θα σας μεταφέρει την εξέλιξη του αγώνα.

LIVE: Δόξα - Νέα Σαλαμίνα 0-0 (Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ)-ThemaSports
19/04 @ 17:54

LIVE: Δόξα - Νέα Σαλαμίνα 0-0 (Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ)

Η Δόξα υποδέχεται τη Νέα Σαλαμίνα για την 10η αγωνιστική των πλέι-αουτ και το Themasports θα σας μεταφέρει την εξέλιξη του αγώνα.

Παπαφώτης για Μπεν Σιμόν: «Στο γήπεδο είναι πολύ αυστηρός»-ThemaSports
19/04 @ 16:07

Παπαφώτης για Μπεν Σιμόν: «Στο γήπεδο είναι πολύ αυστηρός»

Καλεσμένος στο επεισόδιο 11 του «Kick Off», ήταν ο Βασίλης Παπαφώτης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Μπεν Σίμον, που τον είχε ως προπονητή του στην Εθνική Κύπρου.

Οι 11αδες στο ματς Οθέλλος - Εθνικός Άχνας-ThemaSports
19/04 @ 17:20

Οι 11αδες στο ματς Οθέλλος - Εθνικός Άχνας

Ο Οθέλλος υποδέχεται τον Εθνικό Άχνας για την 10η αγωνιστική των πλέι-αουτ, δείτε τις αρχικές ενδεκάδες των δύο ομάδων.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ