Οι Μπακς πήραν σπουδαία νίκη στο Game 5 της σειράς με τους Μπόστον Σέλτικς, μέσα στο TD Garden. Τα πάντα όμως τα επισκίασε ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη και ο τρόπος με τον οποίο οδήγησε την ομάδα του. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε κατάθεση ψυχής, αφήνοντας το... αίμα του στο παρκέ!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν είναι μόνο οι αριθμοί, δεν είναι μόνο η επιβλητική παρουσία στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Είναι όλα αυτά κι άλλα τόσα. Είναι η ικανότητα να ηγείται, να κουβαλά στις πλάτες του μια ολόκληρη ομάδα, έναν ολόκληρο οργανισμό. Και να τον οδηγάει από νίκη σε νίκη σε μια σειρά γεμάτη απαίτηση, στην οποία η ομάδα του δεν είναι φαβορί.

Στα χαρτιά, διότι πάνω στο παρκέ η καρδιά του πρωταθλητή και το DNA που έχει οικοδομήσει αυτή η ομάδα μέσα από την περσινή επιτυχία κατάκτησης του τίτλου «μιλούν». Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, «φωνάζουν». Κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους Μιλγουόκι Μπακς.

Για τρίτη φορά κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στη σειρά. 3-2 και έχουν ένα παιχνίδι στο Fiserv Forum, στο «σπίτι» τους, για να κλειδώσουν την πρόκριση και να περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού Χιτ-Σίξερς. Μια σειρά που βρίσκεται στο 3-2 υπέρ της ομάδας του Μαϊάμι.

Αυτό που κατάφεραν στο TD Garden τα ξημερώματα της Πέμπτης ήταν μια μικρή μπασκετική εποποιία. Από το -14 της τέταρτης περιόδου (93-79) κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση με την άμυνα και το πάθος τους. Και σε όλα αυτά οδηγός ήταν ένας, ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Η συνολική παρουσία του στο TD Garden ήταν η απόδειξη πως αυτή τη στιγμή η Ελλάδα μπορεί να περηφανεύεται πως έχει τον καλύτερο παίκτη του πλανήτη. 40 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 16/27 σουτ, 3 ασίστ, 1 τάπα, 1 κλέψιμο σε 40 λεπτά. Κατάθεση ψυχής, Ηγετική παρουσία. Μέταλλο νικητή. Το δικό του τρίποντο άλλωστε, με το σκορ στο 105-99, έδωσε το έναυσμα για την τελική αντεπίθεση και την ανατροπή.

 

Πέρα από τους αριθμούς και την συνολική παρουσία ήταν η απίστευτη θέληση για νίκη. Η οποία δεν μειώθηκε στο ελάχιστο ακόμα και όταν έπαιξε με αίματα στο πρόσωπο στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Μια εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου. Μια εικόνα που εμπνέει και αναμφίβολα αποτελεί μια από τις εικόνες των φετινών Playoffs του ΝΒΑ. 

 

Το πραγματικό νόημα της κατάθεσης ψυχής από τον Γιάνναρο. Που πήρε τους Μπακς στην πλάτη του και τους οδήγησε σε θρίαμβο. Έχοντας βοήθεια από τους Πόρτις και Χόλιντεϊ την κρίσιμη στιγμή. Ο μεν Πόρτις με το υπερπολύτιμο follow, μετά από επιθετικό ριμπάουντ, που έβαλε τους Μπακς μπροστά στο σκορ, ο δε Χόλιντεϊ με τις δύο εκπληκτικές άμυνες πάνω στον Μάρκους Σμαρτ. Μια τάπα και ένα κλέψιμο σε διάστημα 10 δευτερολέπτων που είναι ικανά να χαρίσουν μια ολόκληρη πρόκριση.

Διότι τώρα η σειρά μεταφέρεται στο Μιλγουόκι και εκεί οι Μπακς θα έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Διότι το μομέντουμ βρίσκεται και πάλι στα δικά τους χέρια.

 
 

Όλα όμως άρχισαν από την τεράστια επιθυμία του Γιάννη για νίκη. Την άρνησή του να συμβιβαστεί με την ήττα. Ακόμα και όταν το πρόσωπό του είχε αίματα δεν σταμάτησε να παλεύει, δεν σταμάτησε να οδηγεί και να εμπνέει την ομάδα του. Δεν σταμάτησε να βάζει στα... καλάθια τους Σέλτικς! 

Ηγέτης, με όλη τη σημασία της λέξης!

 
 
sdna.gr
 
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

One… Prentiss Hubb show στα Άνω Λιόσια και η ΑΕΚ μπήκε με το δεξί στο BCL!-ThemaSports
01/10 @ 22:55

One… Prentiss Hubb show στα Άνω Λιόσια και η ΑΕΚ μπήκε με το δεξί στο BCL!

H AEK παρουσιάστηκε σοβαρή στην πρεμιέρα του BCL και κέρδισε την Μακάμπι Ραμάτ Γκαν με 80-71. Οργιαστική εμφάνιση του Πρέντις Χαμπ με 28 πόντους και 7/12 τρίποντα!

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ: «Οι τίτλοι στην Ελλάδα είναι 8-1 απ' όταν γυρίσαμε - Κέρδος του αγώνα ο Πετρούσεφ»-ThemaSports
30/09 @ 01:00

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ: «Οι τίτλοι στην Ελλάδα είναι 8-1 απ' όταν γυρίσαμε - Κέρδος του αγώνα ο Πετρούσεφ»

Διαβάστε τις δηλώσεις των προέδρων του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση του Super Cup από την ομάδα τους με σκορ 86-85 επί του Παναθηναϊκού.

Έβαψε «ερυθρόλευκη» την πρώτη κούπα της χρονιάς με υπογραφή Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
29/09 @ 23:10

Έβαψε «ερυθρόλευκη» την πρώτη κούπα της χρονιάς με υπογραφή Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Βεζένκοφ να παίρνει από τον χέρι τον Ολυμπιακό βάζοντας 10 πόντους στο τελευταίο 4ολεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το μεγάλο ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού (85-86) και κατέκτησαν το Super Cup!

Γιαννακόπουλος: «Χαιρέκακα άτομα οι Αγγελόπουλοι, ήθελαν να μην τιμήσω τον πατέρα μου»-ThemaSports
28/09 @ 15:27

Γιαννακόπουλος: «Χαιρέκακα άτομα οι Αγγελόπουλοι, ήθελαν να μην τιμήσω τον πατέρα μου»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για την τιμωρία που τον απέτρεψε από το να βρεθεί στο Καλλιμάρμαρο, τους αδερφούς Αγγελόπουλους, αλλά και για την τροποποίηση που περιμένει να δει στον σχετικό νόμο.

«Εμβληματικό γεγονός, ξεπέρασε τα σύνορα»: Το βίντεο του Παναθηναϊκού για την παγκόσμια εμβέλεια του «Π. Γιαννακόπουλος»-ThemaSports
26/09 @ 19:27

«Εμβληματικό γεγονός, ξεπέρασε τα σύνορα»: Το βίντεο του Παναθηναϊκού για την παγκόσμια εμβέλεια του «Π. Γιαννακόπουλος»

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ανέβασε στα social media ένα βίντεο όπου αναδεικνύεται πώς το φετινό «Π. Γιαννακόπουλος» ξεπέρασε τα σύνορα και έγινε viral στο εξωτερικό, πέρα από την Ελλάδα.

«Βόμβα» από Φενέρ: «Δεν θα ξαναστείλουμε παίκτες στην Εθνική Τουρκίας, όσο είναι προπονητής ο Αταμάν»!-ThemaSports
25/09 @ 15:23

«Βόμβα» από Φενέρ: «Δεν θα ξαναστείλουμε παίκτες στην Εθνική Τουρκίας, όσο είναι προπονητής ο Αταμάν»!

Η χειρονομία του Εργκίν Αταμάν στον αγώνα του Παναθηναϊκό AKTOR με την Γαλατάσαραϊ είχε ως αποτέλεσμα η Φενέρμπαχτσε να ανακοινώσει ότι δεν θα στείλει παίκτη της στην εθνική Τουρκίας όσο βρίσκεται στον πάγκο της ο τεχνικός των "πρασίνων".

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ