Έτοιμος για το επόμενο και μεγαλύτερο βήμα της καριέρας του είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ, που έχει βάλει ως στόχο, όπως έχει πει ο ίδιος, να συνεχίσει το έργο του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. «Είχα πολλά πρότυπα, έχω παρακολουθήσει πολλούς παίκτες. Όμως ο Ζλάταν είναι ο μεγαλύτερος για εμένα. Πως έγινε τόσο καλός, ο δρόμος που πήρε στην καριέρα του, ο τρόπος που παίζει. Επίσης, είναι Σκανδιναβός, κάποιος πρέπει να τον διαδεχθεί».

Ακολουθήστε μας στο Google news

 Η Μάντσεστερ Σίτι ήρθε σε συμφωνία με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ για την απόκτηση του Νορβηγού φορ και το μόνο που απομένει, ώστε ο Χάαλαντ να φορέσει και επίσημα τη φανέλα των «πολιτών», την οποία έχει φορέσει και ο πατέρας του στο παρελθόν, είναι να διευθετήσουν απλά μερικές λεπτομέρειες.

Έτσι, για αυτόν τον λόγο θυμόμαστε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Χάαλαντ, από την αρχή της καριέρας του, που δεν τον ήξερε ο κόσμος, μέχρι και όταν πλέον ήξεραν και οι... πέτρες για αυτόν. 

Μάιος 2019 - 9 γκολ κόντρα στην Ονδούρα

 

Ήταν η μέρα που για πρώτη φορά ακούστηκε παντού το όνομά του. Η μέρα που όσοι τον ήξεραν κατάλαβαν πως δεν μιλάμε για ένα απλό wonderkid, αλλά για έναν ποδοσφαιριστή που αναμένεται να αφήσει εποχή. Ήταν 30 Μαΐου του 2019 και η Κ-20 της Νορβηγίας έπαιζε με την αντίστοιχη της Ονδούρας, την οποία... διέλυσε με 12-0, σκορ ρεκόρ μάλιστα για το Μουντιάλ Κ-20. Σε εκείνο το ματς ο Χάαλαντ έδειξε τις επιθετικές αρετές που διαθέτει, σκοράροντας στο σύνολο 9 φορές.

 

 Σεπτέμβριος 2019 - Ντεμπούτο στο Champions League με χατ-τρικ

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 17 Σεπτεμβρίου του 2019, έφτασε η στιγμή ώστε ο Έρλινγκ Χάαλαντ αγωνιστεί για πρώτη φορά στο Champions League και να ανοίξει λογαριασμό στη διοργάνωση, καταφέρνοντάς το με τον καλύτερο τρόπο. Ο Νορβηγός με μία μαγική εμφάνιση οδήγησε τη Σάλτσμπουργκ στη νίκη επί της Γκενκ με σκορ 6-2, με τον Νορβηγό στράικερ βρίσκει δίχτυα τρεις φορές, κάνοντας χατ-τρικ στο ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

 

Ιανουάριος 2020 - Ντεμπούτο με χατ-τρικ και στη Bundesliga

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιούσε με τη φανέλα της Σάλτσμπουργκ έκαναν πολλές ομάδες να... σφαχτούν στα πόδια του, με τον Νορβηγό στράικερ να επιλέγει τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, με τη συνεργασία τους να μοιάζει από την πρώτη στιγμή ιδανική. Στο ντεμπούτο του στους Γερμανούς στη Bundesliga ο Χάαλαντ ήταν λες και αγωνιζόταν χρόνια στην ομάδα, δεν χρειάστηκε περίοδο προσαρμογής και μία ακόμη μεγάλη εμφάνιση σκόραρε τρία τεμάχια κόντρα στην Άουγκμπουργκ για τη νίκη στον «Βεστφαλών» με 5-3.

 
 

Φεβρουάριος 2020 -  Εκτέλεσε μόνος με δίμπαλο την Παρί

H Σάλτσμπουργκ μπορεί να είχε αποκλειστεί από το Champions League, ωστόσο η Ντόρτμουντ είχε πάρει την πρόκριση και συνέχιζε στους «16». Εκεί είχε αντιμέτωπη την Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να παίρνει ξανά από το... χέρι την ομάδα του. Ο 19χρονος ακόμη τότε επιθετικός με δύο γκολ (το δεύτερο με μία ασύλληπτη σουτάρα) χάρισε στους Γερμανούς τη νίκη και έκανε τους πάντες να παραμιλούν ή μάλλον να μιλούν μόνο για αυτόν. 

 

Μάιος 2021 - Δύο γκολ και... μοναδική «κούπα» με τη Ντόρτμουντ

Ήταν 13 Μαΐου του 2021 και η Ντόρτμουντ βρισκόταν στον τελικό του κυπέλλου για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2016-17, έχοντας ως αντίπαλο τη Λειψία. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έκανε ξανά αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Με δύο τέρματα, η «μηχανή των γκολ» των Βεστφαλών οδήγησε την ομάδα σε ακόμη μία νίκη (4-1), κατακτώντας παράλληλα το πρώτο του και τελευταίο όπως φαίνεται τρόπαιο με τους Γερμανούς σε αυτό το «ταξίδι» που κράτησε για 2,5 χρόνια.

sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρώην παίκτης της Λίβερπουλ ΔΕΝ θέλει τον Σλοτ: «Είμαστε τεράστιος σύλλογος, είναι για εμάς αυτός;»-ThemaSports
26/04 @ 22:47

Πρώην παίκτης της Λίβερπουλ ΔΕΝ θέλει τον Σλοτ: «Είμαστε τεράστιος σύλλογος, είναι για εμάς αυτός;»

Ξεκάθαρος ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ, αναφορικά με το αν ο Άρνε Σλοτ είναι ο κατάλληλος για να οδηγήσει τους «κόκκινους» ξανά στις επιτυχίες. Δεν είναι σίγουρος, αμφιβάλλει, θεωρεί πως ακόμη και αν ο τρόπος παιχνιδιού του είναι σύμφωνος με τα «θέλω» της ομάδας, κάτι του... λείπει!

CEO Premier League για τις οικονομικές παραβάσεις της Μάντσεστερ Σίτι: «Η υπόθεση θα λυθεί σύντομα»-ThemaSports
26/04 @ 19:56

CEO Premier League για τις οικονομικές παραβάσεις της Μάντσεστερ Σίτι: «Η υπόθεση θα λυθεί σύντομα»

Δηλώσεις σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης που αφορά τις οικονομικές παραβάσεις της Μάντσεστερ Σίτι έκανε ο CΕΟ της Premier League, Ρίτσαρντς Μάστερς.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Πολύ κοντά σε ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τον αντι-Κλοπ!-ThemaSports
26/04 @ 19:33

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Πολύ κοντά σε ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τον αντι-Κλοπ!

Στην τελική τους ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Λίβερπουλ με τη Φέγενορντ για τον Άρνε Σλοτ, σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο!

Μπαρτσελόνα: Έκοψε το γήπεδο απο τρεις φιλάθλους της λόγω ναζιστικών χαιρετισμών και ρατσιστικών προσβολών-ThemaSports
26/04 @ 16:59

Μπαρτσελόνα: Έκοψε το γήπεδο απο τρεις φιλάθλους της λόγω ναζιστικών χαιρετισμών και ρατσιστικών προσβολών

Η Μπαρτσελόνα ανέστειλε την ιδιότητα του μέλους της από τρεις οπαδούς της όπως και τη διάθεση εισιτηρίων για εντός και εκτός έδρας αγώνες της λόγω ναζιστικών χαιρετισμών και ρατσιστικών προσβολών στο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία.

Απίστευτο με Ντε Μπρόινε... ΠΡΩΤΟ μετά από δέκα χρόνια! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
26/04 @ 16:37

Απίστευτο με Ντε Μπρόινε... ΠΡΩΤΟ μετά από δέκα χρόνια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χρειάστηκαν 10 σεζόν για τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ώστε να πετύχει το πρώτο του τέρμα με κεφαλιά στην Premier League.

Πίττας / VAR-ThemaSports
26/04 @ 18:22

Πίττας / VAR

Η ΑΙΚ του Ιωάννη Πίττα και σχεδόν όλες οι ομάδες στη Σουηδία τάχθηκαν εναντίον του VAR στο εγχώριο πρωτάθλημα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ