Ο Ράσφορντ βγήκε μπροστά, πέτυχε δύο υπέροχα τέρματα και η Μπαρτσελόνα απέδρασε με το τρίποντο (1-2) από την έδρα της Νιούκαστλ στην 1η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
          Ακολουθήστε μας στο Google news
Ήταν... Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ημίχρονο και ξεκίνησε με το δεξί στη League Phase του Champions League!
Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Ράσφορντ οι Καταλανοί επικράτησαν με σκορ 2-1 της Νιούκαστλ στο «St James Park» και έκανε ιδανική εκκίνηση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Καλύτερη εικόνα παρουσίασε η Νιούκαστλ στο πρώτο ημίχρονο και ήταν πιο απειλητική. Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα έπαιζε πιο παθητικά και προσπαθούσε να χτυπήσει κυρίως στις αντεπιθέσεις. Στο 24ο λεπτό έγινε η μεγαλύτερη στιγμή στο ματς, μέχρι εκείνο το σημείο, και άνηκε στους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα, ο Μπαρνς έκανε ένα ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γκαρσία απάντησε εντυπωσιακά και κράτησε καθαρή την εστία του. Στη συνέχεια του αγώνα δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0).
Η Μπάρτσα μπήκε καλύτερα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και πήρε μέτρα στο γήπεδο. Η Νιούκαστλ είχε κι εκείνη τις ευκαιρίες της και το ματς στη συνέχεια ήταν αρκετά ισορροπημένο. Στο 58ο λεπτό οι Καταλανοί άνοιξαν το σκορ, όταν συνεργάστηκε ωραία ο Ντε Γιόνγκ με τον Κουντέ, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα και ο Ράσφορντ με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0, σκοράροντας το πρώτο του γκολ με τα μπλαουγκράνα.
Και δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο 67' μας άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό με την γκολάρα που πέτυχε! Συγκεκριμένα, μετά από ωραίο κατέβασμα της μπάλας o 27χρονος έστειλε με πολύ ωραίο σουτ την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο και μετά στο βάθος της δεξιάς γωνίας της εστίας για το 2-0, κάνοντας τον Χάνσι Φλικ να πανηγυρίζει έξαλλα στον πάγκο. Η Μπαρτσελόνα στη συνέχεια είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ η Νιούκαστλ έπαιζε κυρίως στις αντεπιθέσεις, με τον Γκιμαράες στο 74ο λεπτό να κάνει ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Γκαρσία ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε εντυπωσιακά.
Οι πολλές αλλαγές έριξαν στη συνέχεια τον ρυθμό του παιχνιδιού με τους Καταλανούς ωστόσο να συνεχίζουν να ελέγχουν το παιχνίδι. Η Νιούκαστλ παρότι που ήταν πίσω στο σκορ δεν τα παράτησε στιγμή, ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική. Παρόλα αυτά, σε ταχύτατη κόντρα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν, όταν ο Γκόρντον εκτέλεσε από κοντά τον Γκαρσία για να μειώσει στο σκορ. Ωστόσο, οι Καταλανοί διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμά τους μέχρι το φινάλε και μπήκαν με το δεξί στη League Phase του Champions League!
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της πρεμιέρας:
Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου
Μπιλμπάο-Άρσεναλ 0-2
Αϊντχόφεν-Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 1-3
Γιουβέντους-Ντόρτμουντ 4-4
Μπενφίκα-Καραμπάγκ 2-3
Ρεάλ Μαδρίτης-Μαρσέιγ 2-1
Τότεναμ-Βιγιαρεάλ 1-0
Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου
Ολυμπιακός-Πάφος 0-0
Σλάβια Πράγας-Μπόντο/Γκλιμτ 2-2
Άγιαξ-Ίντερ 0-2
Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2
Μπάγερν-Τσέλσι 3-1
Παρί-Αταλάντα 4-0
Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου
Κοπεγχάγη-Λεβερκούζεν 2-2
Μπριζ-Μονακό 4-1
Άιντραχτ-Γαλατάσαραϊ 5-1
Μάντσεστερ Σίτι-Νάπολι 2-0
Νιούκαστλ-Μπαρτσελόνα 1-2
Σπόρτινγκ - Καϊράτ 4-1
sport-fm.gr
            
              
                
                
                  
                  Η δημοσιογραφική διάσκεψη του Χουάν Κάρλος Καρσέδο για το ματς με τη Βιγιαρεάλ την Τετάρτη (5/11, 19:45), στο «Αλφαμέγα», για την 4η αγωνιστική της League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ.
                 
               
             
           
          
          
          
          
            ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
                
            
              
              03/11 @ 08:38
                Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν σημαντικό αγώνα την Τρίτη (04/11, 22:00), με την Αϊντχόφεν, και ο Μεντιλίμπαρ σκοπεύει να προσαρμόσει ανάλογα τα πλάνα του για να... φρενάρει τους ανεβασμένους Ολλανδούς.
               
             
            
              
              25/10 @ 15:28
                Η άδικη αποβολή του Έσε στη Βαρκελώνη που οδήγησε στην παγκόσμια κατακραυγή του Ελβετού ρέφερι, Ουρς Σνάιντερ, φέρνει πλέον την αλλαγή του κανονισμού ώστε να μπορεί να παρέμβει ο VAR.
               
             
            
              
              23/10 @ 18:27
                Ο αλγόριθμος του Football Meets Data ανανέωσε τις πιθανότητες πρόκριση για κάθε ομάδα μετά την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.
               
             
            
              
              23/10 @ 10:37
                Έχοντας προφανώς ενημερωθεί για τον θόρυβο που δημιουργούν οι οπαδοί της Γαλατασαράι, ο Κίετιλ Κνούτσεν φρόντισε ώστε να ελαχιστοποιήσει την ενόχληση στ’ αυτιά του!
               
             
            
              
              23/10 @ 08:55
                Η Τσέλσι βρήκε... ευάλωτο τον Άγιαξ, τον διέσυρε με 5-1 και σε μια ευρωπαϊκή βραδιά άλλαξε την πρώτη 3άδα στη λίστα με τους νεαρότερους σκόρερ της στην ιστορία του Champions League.
               
             
            
              
              23/10 @ 00:22
                Δείτε πως διαμορφώνεται η βαθμολογία της League Phase του Champions League μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής.
               
             
           
          
                  BEST OF THEMASPORTS