Ο Ντούσαν Κέρκεζ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Capital Sports με τον Πόλυ Χαραλάμπους.

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Μαθηματικά είναι δύσκολο να χάσει το πρωτάθλημα ο Απόλλωνας. Στο τέλος δίκαια κερδίζει το πρωτάθλημα. Δεν έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο όπως το 2018 όμως το αξίζει δίκαια. Είχε προβλήματα, δύο μήνες δεν έχει κερδίσει όπως και οι άλλες ομάδες. »

«Είναι κρίσιμη η νέα σεζόν. Είναι και η Καρμιώτισσα με επενδυτή όπως ο Άρης και η Πάφος. Είναι σημαντικό με το νέο γήπεδο και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι ΑΕΛίστες».

«Μέτρησε και το μπάτζετ στην ΑΕΛ. Είναι σαν να είσαι στη φόρμουλα και να μην έχεις βενζίνη. Είναι διαφορετικό ο άλλος να ξέρει ότι θα έχει μπόνους κτλ. Μακάρι να έρθει κάποιος και να βοηθήσει τον πρόεδρο. Βλέπεις ξένα πρωταθλήματος. Έχουν λεφτά. Πρέπει να έχεις το παζλ έτοιμο και να έχεις το μπάτζετ για να πετύχεις».

«Η ΑΕΛ χρειάζεται παραπάνω άτομα να δουλεύουν στην ομάδα και αυτό πάλι έχει να κάνει με τα λεφτά. Να τρέχουν περισσότερα άτομα για την ομάδα. Στην ΑΕΛ πήγαμε κάποια χρόνια καλά, είναι δύσκολο. Στο τέλος το ποδόσφαιρο το 2022 είναι μπίζνες, δεν είναι μόνο η αγάπη.

 

Στην Κύπρο πάντα φταίει ο προπονητής, εγώ δεν φοβάμαι να πω όταν φταίω. Είναι ποδόσφαιρο, δεν είναι τένις, όλοι έχουν ευθύνες, κάποιος περισσότερο, κάποιοι λιγότερο.

Το καλοκαίρι ένας από τους καλύτερους, ο Ντανίλο ζήτησε να φύγι, ο Τόρες για οικογενειακούς λόγους δεν πήγαινε καλά, ο Ριέρα δν πήγαινε καλά. Ήμασταν 7οι σε μπάτζετ. Ανέβηκε και  Άρης. Δεν μπορείς να πεις ότι ο Πελέ δεν ήταν καλός παίκτης. Ήθελε προσαρμογή. Στην πορεία ο Ριστέφσκι ήταν από τους καλύτερους.

Για να πάει η ΑΕΛ για πρωτάθλημα πρέπει να παίζει κάθε αγωνιστική με γεμάτο γήπεδο. Δεν γίνεται να πηγαίνω ΓΣΠ με 10 χιλιάδες Ομονοιάτες και μετά στο Τσίρειο να είναι φουλ Ομονοιάτες κι εμείς 500 άτομα. Δεν λέω ότι γι αυτό δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Δεν λέω ότι θα δώσουν μόνοι τους το πρωτάθλημα όμως η ατμόσφαιρα που κάνουν οι ΑΕΛίστες βοηθά για να πάει καλά η ομάδα».

«Ο Φραντζής είχε ένα πρόβλημα στο γόνατο και ξεκίνησε κανονική προπόνηση λίγο πριν φύγω. Ήταν μια εγχείρηση που μπορεί να σταματήσεις το ποδόσφαιρο. Ο Ανδρέου είχε κάνει εγχείρηση μηνίσκου. Μπορούσαμε να βάλουμε πιο νωρίς τους νεαρούς. Αν νομίζουν ότι δεν ήθελα να δώσω ευκαιρίες στους νεαρούς δεν μπορώ να κάνω κάτι...

 

Προτελευταίο ματς παίξαμε με ΑΕΚ, έβαλα τον μικρό τον Θεμιστοκλέους και μου έλεγαν ότι θέλουμε το αποτέλεσμα. Τι να πεις... Πρέπει να είναι έτοιμος να αντέξει στις απαιτήσεις. Δεν γίνεται να παίζει στην ΑΕΛ ένας μικρός απλά για να παίζει».

«Στην Ομόνοια βλέπουμε το παράδειγμα. Δεν είχαν 15 ξένους. Στην ΑΕΛ τα θέλουμε όλα την ίδια στιγμή. Θέλουμε πρωτάθλημα, θέλουμε να παίζουν και οι μικροί. Έκανα λάθη κι εγώ. Ξέρεις όμως ότι μπορείς να χάσεις τη δουλειά σου.

Με την Ανόρθωση έβαλα τον γιο μου, όμως ήξερα ότι ήταν έτοιμος. Καθρέφτης είναι το γήπεδο. Κάποιος ήρθε και τον αγόρασε, δεν τον αγόρασα εγώ. Ο μικρός έπαιξε καλά, δεν μπορεί κανείς να λέει...

Η νοοτροπία έχει αλλάξει, βλέπω μικρούς που δουλεύουν και πέραν της προπόνησης. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάνουν έξτρα προπόνηση θα παίξουν όμως πρέπει να πάρεις ρίσκα. Εγώ πήρα ρίσκα. Έπαιξα και σε μικρές κατηγορίες. Δεν γίνεται με την πρώτη φορά να λες ότι σε αδικεί ο προπονητής και να φεύγεις να πηγαίνεις για σπουδές.

Την σεζόν 2019/20 που είχαμε την πανδημία, ο Γερολέμου έπαιξε νομίζω 11 ματς. Ήρθε και μου είπε ότι ήθελε να πάει να παίξει στο εξωτερικό. Εγώ δεν μπορώ να πω σε κάποιον 20 ετών ότι θα παίζει σίγουρα. Αν δεν σταματούσε το πρωτάθλημα λόγω κορωνοϊού θα είχε αγωνιστεί 20 ματς. Είναι λίγα; Το 2012 τον παρουσίασαν μπροστά σε όλο το κόσμο. Αυτό ήταν λάθος. Γίνεται να λες ότι είναι ο δεύτερος Μέσι; Πως να καταλάβει ο μικρός γιατί δεν παίζει όταν του τα λες αυτά. Κι εγώ να ήμουν στην θέση του το ίδιο θα σκεφτόμουν. Πολλά ταλέντα έχουν χαθεί. Δεν κατηγορώ τον Γερολέμου. Είναι καλύτερα που δεν είναι στην ομάδα επειδή του έβαλαν πίεση από παντού».

 

«Στο ποδόσφαιρο είσαι τόσο καλός όσο το τελευταίο σου ματς. Τώρα βλέπουμε την ΑΕΛ... Μακάρι να φταίει ο Κέρκεζ και η ΑΕΛ να πάει καλύτερα. Δεν έχω πρόβλημα. Από την πρώτη μέρα που πήγα στην πρώτη ομάδα έλεγαν ότι δεν είμαι έμπειρος. Στο τέλος το αποτέλεσμα είναι εκεί. Κύπελλο μετά από 30 χρόνια, είναι κάτι που έμεινε γραμμένο και δεν αλλάζει. Δεν το έκανα εγώ, όλοι μαζί. Είναι μια σεζόν που θα μείνει για πάντα στη σκέψη μου. Για μένα ένας από τους καλύτερους ήταν ο Άλεξ Ντα Σίλβα, ο Μαέ που μπορεί να γίνει καλύτερος όσο παίζει και μπορεί να κάνει καλή καριέρα. Όταν ήρθε στην ΑΕΛ δεν έλεγαν τα καλύτερα λόγια».

Για τις προτάσεις που είχε και την Τσουκαρίσκι: «Με ήξεραν στην Τσουκαρίσκι μέσω του Μιροσάβλιεβιτς που ήταν στον ΑΠΟΕΛ και ήταν διευθυντής εκεί. Έχουν πολύ μικρότερο μπάτζετ από Ερυθρό Αστέρα και Παρτιζάν. Δεν συμφωνήσαμε. Δεν είναι καλό να είσαι μεγάλο διάστημα χωρίς δουλειά.

Είχα προτάσεις από προτάσεις από Ατρόμητο, Ολυμιακό Λευκωσίας, μια δανέζικη ομάδα, την Ομόνοια και την ΑΕΚ. Μίλησα λίγο με τον κύριο Ρόκα, πρώτος στη λίστα του Ρόκα ήταν ο κύριος Μπαντία. Mε την Ομόνοια ήταν σοβαρή κουβέντα. Μίλησα και με τον Σίμο και με τον πρόεδρο και τον κύριο Γρηγόρη. Ήρθε η πρόταση από την Τσουκαρίσκι, είναι καλή πρόταση, παίζει στην Ευρώπη. Την Παρασκευή, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Για πρωτάθλημα δεν μπορεί, για κύπελλο και Ευρώπη, ναι. Εκεί έχτισε την καριέρα του ο Μιλόγεβιτς. Οι συναργάτες μου είναι φίλοι. Δεν ξέρω αν δουλέψω ξανά με όλους.

Με την εθνική τίποτα δεν έγινε. Κανένας δεν μίλησε μαζί μου. Ήταν μόνο φήμες. Εδώ είναι η χώρα μου. Δεν σημαίνει ότι αν φύγω τώρα, δεν θα έρθω ξανά. Είναι ευκαιρία να πας εξωτερικό, να δεις άλλα πράγματα.».

 

 

 

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πετράκης για το «διαζύγιο» με Δόξα, το μέλλον του, τον πρωταθλητή και κυπελλούχο (ΔΗΛΩΣΕΙΣ)-ThemaSports
24/04 @ 13:39

Πετράκης για το «διαζύγιο» με Δόξα, το μέλλον του, τον πρωταθλητή και κυπελλούχο (ΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο Ελλαδίτης πρώην προπονητής της Δόξας, Γιώργος Πετράκης.

ΕΝΠ: «Να πάψουμε να είμαστε ομάδα ασανσέρ» (VIDEO) -ThemaSports
24/04 @ 10:20

ΕΝΠ: «Να πάψουμε να είμαστε ομάδα ασανσέρ» (VIDEO)

«Κακά τα ψέματα τα τελευταία χρόνια γίναμε ομάδα – ασανσέρ. Στόχος είναι να τερμαριστεί αυτό. Εννοείται, ότι θα συνεχίσουμε να δίδουμε ευκαιρίες στους γηγενείς παίχτες. Σύντομα θα αποφασίσουμε για προπονητή».

Πέφτει η αυλαία της 11ης αγωνιστικής του Β' γκρουπ με δύο ματς σε «Στ. Κυριακίδης» και «Αλφαμέγα»-ThemaSports
24/04 @ 08:27

Πέφτει η αυλαία της 11ης αγωνιστικής του Β' γκρουπ με δύο ματς σε «Στ. Κυριακίδης» και «Αλφαμέγα»

Με δύο παιχνίδια ολοκληρώνεται σήμερα (24/04) η 11η αγωνιστική των πλέι-άουτ του Β' γκρουπ του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Έτσι το έφερε τούμπα η Δόξα και παρέμεινε ζωντανή! -ThemaSports
23/04 @ 21:00

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Έτσι το έφερε τούμπα η Δόξα και παρέμεινε ζωντανή!

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα της 11ης αγωνιστικής των πλέι-αουτ, ανάμεσα σε ΑΕΖ και Δόξα.

Συμβιβασμός στο Δασάκι... ΠΑΡΑΤΑΣΗ ζωής για Δόξα - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ και συνέχεια-ThemaSports
23/04 @ 20:53

Συμβιβασμός στο Δασάκι... ΠΑΡΑΤΑΣΗ ζωής για Δόξα - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ και συνέχεια

Με δύο αναμετρήσεις ξεκίνησε η 11η αγωνιστική των πλέι άουτ.

Δημοσίευμα: Προτάθηκε σε Κυπριακές ομάδες ο Τορεχόν!  -ThemaSports
23/04 @ 18:28

Δημοσίευμα: Προτάθηκε σε Κυπριακές ομάδες ο Τορεχόν!

Ρεπορτάζ του monobala.gr αναφέρει ότι ο Σίλβα Τορεχόν που αγωνίζεται στον Παναιτωλικό έχε προταθεί σε Κυπριακές ομάδες.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ