Ο Μιχάλης Σύκας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Capital Sports με τον Πόλυ Χαραλάμπους και μίλησε για

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Αγωνίστηκα στον Απόλλωνα επί Φον Χέιζεν σε ηλικία 16 ετών.

Θα ήταν καλύτερα να αλλάξει ο θεσμός του κυπέλλου και να είναι όλες οι ομάδες όλων των κατηγοριών. Με αυτό τον τρόπο οι μικρές ομάδες θα μπορούν να αντιμετωπίσουν μεγάλες ομάδες, είναι και ο θεσμός των εκπήξεων.

Πανηγυρίσαμε την κατάκτηση του τίτλου. Για την πορεία έπαιξαν σημαντικό ρόλο όλοι, ποδοσφαιριστές, προπονητές και διοίκηση που είναι όλη μέρα δίπλα στην ομάδα. Προπονητής μας είναι ο Παντελής Δημητρίου. Ο τερματοφύλακας μας ο Κόβατς αγωνίστηκε σε Νέα Σαλαμίνα και ο Άρης. Στον Άρη ήταν και ο Ζάρνας που είναι αρχηγός της ομάδας και έχουμε αγωνιστεί μαζί εδώ και δέκα χρόνια.

Θα αδικήσουμε ποδοσφαιριστές αν λέμε ονόματα. Είμαστε 25 παίκτες, έγιναν καλές επιλογές παικτών. Ήταν δύσκολη σεζόν λόγω και του κορωνοϊού.

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ήταν στις ακαδημίες του Απόλλωνα, της ΑΕΛ και του Άρη. Είναι σημαντικό ότι οι ποδοσφαιριστές θα παίξουν στην β' κατηγορία την νέα σεζόν. Εχει ποδοσφαιριστές που είναι καλύτεροι από ποδοσφαιριστές που είναι στην α' κατηγορία.

Όταν έγινα 23 ετών και από τον Απόλλωνα μου είπαν να πάω να παίξω στην ΑΠΕΠ και δεν ήθελα. Τελικά ήταν καλό το επίπεδο. Προπονητής ήταν ο Σίμος Ταραπουλούζης. Όταν πας στην β' κατηγορία είναι δύσκολο να πας πίσω στην α' κατηγορία. Είναι μεγάλες οι διαφορές στις συνθήκες, τις υποδομές, στις προπονήσεις κτλ»

«Οι γονείς μου όταν ήμουν μικρός μου έλεγαν ότι το ποδόσφαιρο δεν θα με βοηθήσει. Στην πορεία κατάλαβα ότι δεν θα με βοηθήσει οικονομικά και σπούδασα. Δεν έπαιζα ποτέ ποδόσφαιρο για τα λεφτά. Και όταν γίνω 50 ετών πάλι θα παίζουμε ποδόσφαιρο στο mini football. Με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν δεν μπορείς στις μικρές κατηγορίες... Στην γ' κατηγορία μπορεί να παίρνεις από 200 ευρώ μέχρι 1500 κυρίως οι ξένοι. Στην β' κατηγορία είναι κάπως καλύτερα.

Οι σπουδές είναι κάτι που θα μείνουν για πάντα, θα κουβαλάς μαζί σου την γνώση. Με σκληρή δουλειά και υπομονή μπορείς και να παίζεις ποδόσφαιρο».

Για τον Απόλλωνα: «Ο φετινός Απόλλωνας θα τους τρελάνεις όλα. Ξεκινάς ιδανικά και μετά από ένα ματς κυπέλλου δεν ξανακερδίζεις... Με την Ανόρθωση ο Απόλλωνας ξεκίνησε νωθρά, στην συνέχεια προσπάθησε να σκοράρει, έγιναν και αλλαγές από τον αντίπαλο προπονητή, στο τέλος κατάφερε με ένα γκολ να ισοφαρίσει. Προσπάθησε κυρίως από τα άκρα να δημιουργήσει συνθήκες για γκολ.

Οι συγκυρίες έφεραν τον Απόλλωνα εδώ. Κάπου στη ψυχολογία υπήρξε θέμα. Αν ξεκινούσε με νίκες στα πλέι οφ θα ήταν διαφορετικά. Ξεκίνησε με ισοπαλία, συνέχισε με ισοπαλίες και κάπου η ψυχολογία έπαιξε ρόλο. Δεν είναι ο Απόλλωνας των προηγούμενων ετών. Επί Αυγουστή ήταν η καλύτερη ομάδα. Τώρα είναι πιο ομάδα, αν και δεν έχει παίκτες προσωπικότητες. Έχει Γερμανό προπονητή και είναι πιο πειθαρχημένο σύνολο.

Αν ο κύριος Κίρζης έπαιρνε απόφαση να διώξει τον Τσόρνιγκερ θα ήταν η χειρότερη απόφαση. Δεν είναι θέμα προπονητή, είναι θέμα ψυχολογίας. Αν νικήσει τον ΑΠΟΕΛ κανείς δεν θα θυμάται τις ισοπαλίες, αν γίνει όμως το αντίθετο...».

«Το ΑΠΟΕΛ δεν έπεισε με την ΑΕΚ. Έγινε η σέντρα του Νατέλ και μίλησε η ποιότητα του Μάγκλιτσα. Ο Αυγουστή έκανε εξαιρετική δουλειά».

Για το Απόλλωνας-ΑΠΟΕΛ: «Περιμένω ένα κλειστό ματς, δεν θα ρισκάρουν. Είδαμε και την εξέλιξη για την παρουσία του πρωταθλητή στην Ευρώπη. Ο δεύτερος πάει Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν βλέπω το ΑΠΟΕΛ να ρισκάρει, έχει και οικονομικά προβλήματα και είναι σημαντικό να παίξει. Ο Απόλλωνας θα χτυπήσει το ματς, πιστεύω ότι θα πάει καθαρά για την νίκη. Εύχομαι να γίνει μια γιορτή του ποδοσφαίρου, και ο καλύτερος να κερδίσει. Είναι ένα ματς που ο νικητής 75% θα είναι πρωταθλητής».

«Τον Σωφρόνη δεν τον ένιωθα σαν συμπαίκτη αλλά σαν οπαδό. Δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση του στο ματς της Κυριακής. Η οικογένεια του είναι με τον Απόλλωνα, ο γιος του παίζει στον Απόλλωνα. Είναι επαγγελματίας και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στα αποδυτήρια του Απόλλωνα τα μισά πόστερ είναι ο Σωφρόνης».

«Μόλις κατέβηκα από το αυτοκίνητο είδα τα επεισόδια στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και σκέφτηκα "πως αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε να παρακολουθήσουν ποδόσφιαρο;".Φτάνεις στο σημείο να πεις "αξίζει να ασχολείσα με το κυπριακό ποδόσφαιρο". Αυτά δεν έχουν μέρος στον αθλητισμό».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Όλοι τώρα θα αρχίσουν να λένε 6-6 και τι έγινε... Τίποτα δεν έγινε!»-ThemaSports
24/04 @ 20:24

«Όλοι τώρα θα αρχίσουν να λένε 6-6 και τι έγινε... Τίποτα δεν έγινε!»

Οι δηλώσεις του προπονητή του Οθέλλου Κώστα Σακκά μετά το ματς με την Καρμιώτισσα.

ΕΡΕΥΝΑ από την Επιτροπή Δεοντολογίας για τρία παιχνίδια, το ένα πρώτης κατηγορίας (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)-ThemaSports
24/04 @ 09:12

ΕΡΕΥΝΑ από την Επιτροπή Δεοντολογίας για τρία παιχνίδια, το ένα πρώτης κατηγορίας (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, ενημερώνει ότι αποφάσισε να διερευνήσει τρεις αγώνες μετά από πληροφορίες ότι ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι. Ο ένας είναι για το Β' γκρουπ της Α' κατηγορίας...

Έκανε την ανατροπή η Δόξα και μαθηματικά ελπίζει! -ThemaSports
23/04 @ 20:54

Έκανε την ανατροπή η Δόξα και μαθηματικά ελπίζει!

Η Δόξα επικράτησε με 2-3 της ΑΕΖ για την 11η αγωνιστική των πλέι-αουτ.

Και στο τέλος... ΞΑΝΑ ισοπαλία!-ThemaSports
23/04 @ 18:56

Και στο τέλος... ΞΑΝΑ ισοπαλία!

Εθνικός και Απόλλωνας συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 3-3 (Μ.Ηλία 7', 76', Καμπρέρα 20'/ Μπακένγκα 63', 69', 90'+) για την 11η αγωνιστική των πλέι άουτ.

Η ΑΕΚ το γύρισε, σήμερα «είναι απλώς Δευτέρα», αλλά θα είναι και στην επόμενη;-ThemaSports
22/04 @ 20:26

Η ΑΕΚ το γύρισε, σήμερα «είναι απλώς Δευτέρα», αλλά θα είναι και στην επόμενη;

Το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα δεν είναι μόνο ευτυχία, αλλά και υποχρέωση. Και οι τόσο λεπτές ισορροπίες του, δεν γίνεται να διαμορφώνονται κατά προσέγγιση.

Ζωντανή στη μάχη του τίτλου η ΑΕΚ!-ThemaSports
21/04 @ 20:53

Ζωντανή στη μάχη του τίτλου η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 (Λόπες 49', Τόνγκια 65') την Ομόνοια για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ και παραμένει ζωντανή στην μάχη του τίτλου!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ