Η μάχη για τον τίτλο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σε Αγγλία και Ιταλία, ενώ στην Ισπανία η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αγγλία
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε και από το «Έλαντ Ρόουντ» καθώς… διέλυσε με 4-0 τη Λιντς και εξακολουθεί να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας στην Πρέμιερ Λιγκ. Πάντα έναν βαθμό πίσω από τους «Πολίτες» είναι η Λίβερπουλ, που νίκησε πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 1-0 εκτός έδρας τη Νιούκαστλ. Η Άρσεναλ «άλωσε» την έδρα της Γουέστ Χαμ (1-2) και παρέμεινε σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και η Τότεναμ που επικράτησε με 3-1 εντός έδρας της Λέστερ. Ο Ριτσάρλισον σκόραρε, ο Πίκφορντ κατέβασε «ρολά» και η Έβερτον νίκησε την Τσέλσι (1-0) και πήρε τεράστια «ανάσα» στη μάχη για την παραμονή. H Nόριτς ηττήθηκε 2-0 από την Άστον Βίλα εκτός έδρας κι επέστρεψε στην Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ μεγάλο διπλό έκανε η Μπέρνλι,  με 2-1 επί της Γουότφορντ και βρέθηκε ακόμα πιο κοντά στη σωτηρία.  Σε ένα βράδυ που το κοινό του «Ολντ Τράφορντ» αποθέωσε τους Χουάν Μάτα και Νεμάνια Μάτιτς στην τελευταία τους εντός έδρας εμφάνιση, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε εύκολα 3-0 της Μπρέντφορντ.

 
 

 

 

Ισπανία
Σκορπώντας με 4-0 την Εσπανιόλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», η Ρεάλ Μαδρίτης σφράγισε και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος για 35η φορά στην ιστορία της. Έπειτα από δύο συνεχόμενες εντός έδρας ήττες, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα στο «Καμπ Νόου» επικρατώντας… αγχωτικά με 2-1 της Μαγιόρκα. Δεν κατάφερε να νικήσει την εκ των ουραγών Κάντιθ η Σεβίλλη, καθώς οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Η ήττα με 2-0 από την Αθλέτικ στο Μπιλμπάο ενδέχεται να βάλει σε… μπελάδες ην Ατλέτικο Μαδρίτης όσον αφορά στην έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και προηγήθηκε από νωρίς μέσα στην έδρα της Ράγιο Βαγιεκάνο, η Ρεάλ Σοσιεδάδ είδε τον Φαλκάο να την πληγώνει (1-1) και αν της στερεί τη δυνατότητα να προσπαθήσει να μπει στην τετράδα.

 

 

Ιταλία
Η Φιορεντίνα προέβαλε σθεναρή αντίσταση στην έδρα της Μίλαν, αλλά οι «ροσονέρι» συνέχισαν το νικηφόρο τους σερί και έκαναν ένα μεγάλο βήμα προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, σκοράροντας στα τελευταία λεπτά (1-0). Δύο βαθμούς πίσω βρίσκεται η Ίντερ που πέρασε νικηφόρα από την «Dacia Arena» επικρατώντας 2-1 της Ουντινέζε και έμεινε ζωντανή στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Η Νάπολι πέτυχε τέσσερα γκολ στα πρώτα 21 λεπτά της εντός έδρας αναμέτρησης με την Σασουόλο, επιβλήθηκε με 6-1 και διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση του σκουντέτο. Η Γιουβέντους επικράτησε με 2-1 της Βενέτσια με τον εορτάζοντα Λεονάρντο Μπονούτσι να πετυχαίνει και τα δύο γκολ της. Η Λάτσιο έμεινε τρεις φορές πίσω στο σκορ στην έδρα της Σπέτσια, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 4-3 και διατηρεί τις ελπίδες της για ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Ρόμα υποχρεώθηκε σε «λευκή» εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στην Μπολόνια και ισοβαθμεί πλέον στην 5η θέση με τους »λατσιάλι».
 

 

 

Γερμανία
Θύματα εκπλήξεων έπεσαν Μπάγερν και Ντόρτμουντ για την 32η αγωνιστική της Μπούντεσλιγκα. Οι πρωταθλητές «εισέπραξαν» τριάρα από την Μάιντζ (3-1) και οι Βεστφαλοί, παρά το χατ τρικ που σημείωσε ο Έρλινγκ Χάαλαντ, έχασαν από τη Μπόχουμ (3-4). Η Φράιμπουργκ υπέταξε εκτός έδρας τη Χόφενχαϊμ στο ντέρμπι εξάδας (3-4) και συνεχίζει να κυνηγά την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ουνιόν «στραβοπάτησε» μέσα στο Βερολίνο, καθώς έμεινε στην ισοπαλία με την υποβιβασμένη Γκρόιτερ Φιρτ (1-1) και έβαλε σε... κίνδυνο το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

 

Γαλλία
Το πρωτάθλημα στη Γαλλία μπορεί να έχει κριθεί, όμως μόνο αδιάφορη δεν παρουσιάστηκε η Παρί Σεν Ζερμέν στην εκτός έδρας αναμέτρηση με το Στρασβούργο για την 35η αγωνιστική με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 3-3. Μετά την πεντάρα στη Λοριάν, η Ρεν ξεπέρασε και το εμπόδιο της Σεντ Ετιέν, παραμένοντας σε τροχιά τριάδας. H Λιόν επικράτησε με 3-0 της Μαρσέιγ και έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το «Βελοντρόμ». Η περσινή πρωταθλήτρια της Ligue 1, Λιλ ηττήθηκε με 3-0 στην έδρα της Τρουά και ουσιαστικά έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η Μπορντό έκανε... βήμα προς τη Ligue 2, καθώς ηττήθηκε στην έδρα της από τη Νις με 1-0 και παρέμεινε στην πρότελευταία θέση.

 
 

PREMIER LEAGUE:  Στιγμιότυπα των αγώνων Μάντσεστερ Γ. εδώ, Λίβερπουλ εδώ, Άρσεναλ εδώ, Μάντσεστερ Σίτι εδώ, Τσέλσι εδώ.

LIGUE 1: Δείτε τα στιγμιότυπα του γαλλικού πρωταθλήματος ΕΔΩ.

BUNDESLIGA: Δείτε τα στιγμιότυπα του γερμανικού πρωταθλήματος ΕΔΩ.

SERIE A: Δείτε τα στιγμιότυπα του ιταλικού πρωταθλήματος ΕΔΩ.

LA LIGA: Δείτε τα στιγμιότυπα του ισπανικού πρωταθλήματος ΕΔΩ.

 

 

sdna.gr
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ έβαλε στο στόχαστρο τον Γκνάμπρι!-ThemaSports
19/04 @ 17:15

Ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ έβαλε στο στόχαστρο τον Γκνάμπρι!

Η Τότεναμ παλεύει με την Άστον Βίλα για την τέταρτη θέση της Premier League και την εξασφάλιση εισιτηρίου για το Champions League της επόμενης περιόδου, όμως, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν έχει ξεκινήσει.

Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη! -ThemaSports
19/04 @ 16:54

Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη!

Θυμίζουμε πως η ρήτρα αποδέσμευσης του Γκιρασί είναι τοποθετημένη στα 17,5 εκατομμύρια ευρώ.

Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»-ThemaSports
19/04 @ 16:21

Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»

Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει πως η Άρσεναλ έχει κεντράρει στα μεταγραφικά της σε δύο εξαιρετικές περιπτώσεις από την Premier League.

La Liga-32η αγωνιστική: Mατσάρες, αλλά... έχουμε clasico!-ThemaSports
19/04 @ 15:48

La Liga-32η αγωνιστική: Mατσάρες, αλλά... έχουμε clasico!

Ώρα για ντέρμπι και πιθανώς για... στέψη στη La Liga!

Κοντά στο «μπαμ» με Ζιντάν! -ThemaSports
19/04 @ 15:20

Κοντά στο «μπαμ» με Ζιντάν!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι ένα... βήμα πριν από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπάγερν Μονάχου!

«Μάχη» ανάμεσα σε δύο μεγαθήρια της Πρέμιερ Λιγκ για τον Μουσιάλα!-ThemaSports
19/04 @ 14:26

«Μάχη» ανάμεσα σε δύο μεγαθήρια της Πρέμιερ Λιγκ για τον Μουσιάλα!

«Μάχη» αγγλικών ομάδων για τον Τζαμάλ Μουσιάλα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ