Δήλωση που θα συζητηθεί παραχώρησε ο Τζιάνι Ινφαντίνο ερωτηθείς για τους φερόμενους θανάτους μεταναστών στα έργα του Κατάρ, τονίζοντας πως ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες η FIFA χάρισε στους εργάτες αξιοπρέπεια και περηφάνια.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Οι «φωνές» περί παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ καλά κρατούν, τα μελανά σημάδια από τον θάνατο χιλιάδων μεταναστών στα κατασκευαστικά έργα δεν πρόκειται να ξεθωριάσουν από το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και εν μέσω αυτής της κατάστασης, την οποία αποφεύγει να αναγνωρίσει επίσημα η ίδια η FIFA, ο πρόεδρός της, Τζιάνι Ινφαντίνο, προέβη σε τουλάχιστον αμφιλεγόμενες δηλώσεις αναφορικά με το καθεστώς της εργασίας στο Κατάρ, αναδεικνύοντας ουσιαστικά τη... μεγαλοκαρδία της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.
Ο ισχυρός άνδρας της FIFA μίλησε σε επιχειρηματικό συνέδριο στην Καλιφόρνια και ερωτηθείς για τις καταγγελίες περί εκμετάλλευσης εργατών στο Κατάρ ενόψει του Μουντιάλ, απάντησε με μάλλον ατυχή τρόπο, δίνοντας εμμέσως άλλοθι στις σκληρές συνθήκες εργασίες που αντιμετώπισαν χιλιάδες μετανάστες, εκ των οποίων αρκετοί έχασαν τελικά τη ζωή τους:
«Οι γονείς μου μετανάστευσαν από την Ιταλία στην Ελβετία. Όταν δίνεις δουλειά σε κάποιον, ακόμα και σε σκληρές συνθήκες, του δίνεις παράλληλα αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια», ήταν η ατάκα του Ιταλοελβετού παράγοντα που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media, μόλις λίγες μέρες μετά την εξομολόγηση-σοκ του πατέρα ενός από τους αδικοχαμένους εργάτες, ο οποίος είχε δηλώσει πως ο γιος του (με καταγωγή από το Νεπάλ) εργαζόταν 12 ώρες την ημέρα με 40 βαθμούς Κελσίου αντί μίας λίρας την ώρα.
gazzetta.gr
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΑΠΟΕΛ, Κώστας Σταφυλίδης, έβγαλε selfie την οποία ανάρτησε στο Instagram, στην οποία διακρίνονται στον πίνακα που βρίσκονται πίσω του, τα ονόματα τριών από τους αντιπάλους των «γαλαζοκιτρίνων» στα φιλικά παιχνίδια που θα δώσουν το φετινό καλοκαίρι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τη νέα σεζόν (2025-2026).
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
22/06 @ 15:21
Περιζήτητος είναι ο Τζέιμι Βάρντι, μετά την αποχώρησή του από τη Λέστερ και από την στιγμή που «φιγουράρει» ως ελεύθερος, άπαντες ασχολούνται με την περίπτωσή του. Δέκα είναι οι ομάδες που έχουν γίνει γνωστές, τέσσερις αθροιστικά από την Αγγλία, οι τρεις «εδρεύουν» στην Premier League!
22/06 @ 13:50
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δηλώνει αποφασισμένος να αλλάξει το τοπίο του αμερικανικού ποδοσφαίρου, προτείνοντας ριζικές αλλαγές στο σύστημα των πρωταθλημάτων.
22/06 @ 12:53
Ταραχώδεις διακοπές για τον Άντι Κάρολ στη Μύκονο. Ο Άγγλος επιθετικός είχε καυγά με τη σύντροφό του σε εστιατόριο, αλλά και σε ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να περάσει από ανάκριση.
22/06 @ 11:21
Η Λίβερπουλ του Άρνε Σλοτ κάνει πάταγο στις μεταγραφές καθώς με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Κέρκεζ θα έχει ξεπεράσει τα 200.000.000 ευρώ για την ενίσχυσή της.
22/06 @ 10:39
Απίστευτο σκηνικό στο Gold Cup! Θεατής στο Ονδούρα–Ελ Σαλβαδόρ επιχείρησε κοντρόλ και κατέληξε στο έδαφος – viral το βίντεο από το Shell Energy Stadium.
21/06 @ 23:55
Σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, η Λίβερπουλ εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Οσιμέν που είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου από τη Νάπολι, με τους «reds» να τσεκάρουν και το ενδεχόμενο τράμπας παικτών!
BEST OF THEMASPORTS