Ο πρόεδρος του σωματείου του Ολυμπιακού Αλέξης Μαυρομάτης ήταν καλεσμένος στο podcast talks και μίλησε για την πορεία των μαυροπρασίνων, τη διαιτησία, τον Χριστόφορο Τορναρίτη και όχι μόνο!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε και το ΒΙΝΤΕΟ του podcast:

Για τη διαιτησία: «Με τον ξένο διαιτητή δεν τον τρέχουν συνεχώς από πίσω για να διαμαρτυρηθούν. Είμαστε κλειστή κοινωνία. Ακούστηκε για διαιτητή ότι είναι με το ΑΠΟΕΛ και τα έκανε μαντάρα σε ματς του ΑΠΟΕΛ, εναντίον του ΑΠΟΕΛ. Και αντίστοιχα με την Ομόνοια. Μιλούν πολλά, ακούει ο κόσμος διάφορα, τα περισσότερα δεν ισχύουν. Προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους αλλά κάτι τους σταματά. Πιστεύω ότι με το VAR οι Κύπριοι διαιτητές πίστευαν ότι είναι οι άρχοντες του γηπέδου και δεν ήθελαν να ακούσουν τον VARίστα. Συγκεκριμένα σε ματς του Ολυμπιακού έγινε 2 φορές που είχε καταστροφικά αποτελέσματα που οδήγησε την ομάδα στον κατήφορο».

«Προσωπικά δεν θα βγω στα Μέσα για να διαμαρτυρηθώ και να μου επιβληθεί πρόστιμο, ακόμα κι αν έχω δίκαιο. Τα λέω στους καφενέδες και τους τα μεταφέρουν. Επειδή είναι η δουλειά μου με τα λογιστικά, έχω λίστα από την αρχή του πρωταθλήματος, ποιοι διαιτητές έκαναν ποιους αγώνες, ποια ήταν τα αποτελέσματα κτλ. Αυτά τα στατιστικά τα κρατούσα και έλεγα "πως γίνεται μια συγκεκριμένη ομάδα που δεν ήθελε τρεις διαιτητές να μην ορίστηκε σε ματς αυτής της ομάδας και ο Ολυμπιακός ζητά έναν διαιτητή να μην είναι στα ματς του και να τον βάζουν σε 12 ματς;". Πως γίνεται να κάνεις παράπονο για διαιτητή να μην τον βάζουν σε αυτή τη συχνότητα και να τον ορίζουν στα 7 από τα επόμενο 8 ματς; Ποιος τους ορίζει; Με ποια κριτήρια; Αυτά δήλωσα στην Επιτροπή Δεοντολογίας...».

09:14

«Κάναμε τρεις συνελεύσεις με τους προέδρους των ομάδων και συμφωνήσαμε ότι για να μην υπάρχει αυτή η προκατάληψη για την διαιτησία πρέπει να αποχωρήσουν 3 παλιοί διαιτητές, να δοθεί χρόνος στους καινούριους, να τους στηρίξουμε παρά τα λάθη και να έρθουν ξένους VARίστες. Συμφώνησαν, μετά είπαν ότι λόγω κορωνοϊού δεν μπορούν να έρθουν και μετά τους έφεραν... Αν είχαμε ξένους VARίστες στο β' γκρουπ δεν είχαμε αυτά τα αποτελέσματα σε δύο ματς του Ολυμπιακού».

11:11

«Μερικά πράγματα που πρέπει να γίνουν είναι να αναρτούνται οι βαθμολογίες των διαιτητών από τους παρατηρητές. Οι διαιτητές τιμωρούνται για να βελτιωθούν.

Όταν μιλάς για ριζική αλλαγή, θα πρέπει οι διαιτητές έπρεπε να είναι επαγγελματίες, να παίρνουν 7-10 χιλιάδες τον μήνα. Να έχεις 15 διαιτητές. Να είναι η δουλειά τους, να έχουν επιπτώσεις».

«Ο πρόεδρος της Πάφου σε μια συνέλευση είχε προτείνει να φέρουμε ξένους διαιτητές και ξένους VARίστες στα τελευταία 15 ματς και να καλύψουμε το ποσό από τα έσοδα που θα έχουν οι πέντε ομάδες που θα βγουν στην Ευρώπη. Λόγω κορωνοϊού δεν έγινε...».

«Αρχικά κάποιοι ήταν ικανοποιημένοι από την διαιτησία επειδή οι ομάδες τους πήγαιναν καλά».

Για τα οικονομικά του Ολυμπιακού: «Το καλό είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν χρωστά. Ξοφλήθηκαν όλα τα χρεή. Δεν πάμε να κάνουμε πελλάρες. Ο Πέτρος είπε στην συνέλευση "παιδιά θέλετε να πρωταγωνιστούμε; Θέλουμε 5 εκατομμύρια. Βρείτε τα και θα είμαστε δίπλα σας. Που να τα βρουν;"».

Για ΤούτιτςΚάναμε μια πρώτη επαφή με τον Τούτιτς για την νέα σεζόν. Ήταν προσωπική επιλογή ο Τούτιτς, κάποιοι άλλοι δεν τον ήθελαν. Όταν έφυγε ο Ισπανός προπονητής κι έφυγε κι ο Χριστόφορος όταν πήγε στο εξωτερικό... (γέλια).  Βρεθήκαμε στο ματς με την ΠΑΕΕΚ. Δυομιση χρόνια τον παρακαλούσα να βρεθούμε. Μου είπε ότι θα φύγω από την Αλκή. Με πήρε τηλέφωνο και βρεθήκαμε. Ο Χριστόφορος δεν ήταν εναντίον. Στον Ολυμπιακό έχουμε φιλική σχέση με τον προπονητή».

Για το πρωτάθλημα των 12 ομάδων: «Βλέποντας την εξέλιξη της φετινής σεζόν είμαι υπέρ των 12 ομάδων με τα... χίλια κι ας μην είναι υπέρ μου. Μου άρεσε και η πρόταση του Σοφοκλέους για να είναι 8 ομάδες στο πρώτο γκρουπ. Το πρωτάθλημα πρέπει να είναι μια πρόκληση για τις ομάδες».

56:46

Μ.Νεοφύτου: «Η αλλαγή σχετίζεται με την περισσότερη ταχύτητα με την μπάλα και χωρίς την μπάλα, είναι πιο γρήγορη. Πρεσάρει σε όλο το γήπεδο, έχει πάρα πολλά τρεξίματα. Με την Ανόρθωση πίεζε μέχρι το 90’ στην αντίπαλη περιοχή και πίεζε. Είναι διαφορετικός ο τρόπος προσέγγισης Λένον και Μπεργκ. Θέλει πολλά τρεξίματα και γι αυτό πρέπει να αλλάξεις τις εντάσεις στην προπόνηση. Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτή η μετάβαση, είναι πολύ δύσκολο. Με τον Μπεργκ υπήρχε αργή κυκλοφορία. Τώρα έχει τα δύο χαφ (Μιξ-Μπασιρού) οι οποίοι συνεχώς ζητούν μπάλα και οι στόπερ του καθοδηγούν την μπάλα κάθετα μπροστά από το κέντρο. Η Ομόνοια ήταν πάρα πολύ καλή »

Αλ. Μαυρομάτης: «Πάντα έλεγα ότι ο Απόλλωνας είναι φαβορί. Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ έλεγε ότι θα ξεσπάσει η ομάδα του και ξέσπασε στο ματς με την Ομόνοια. Ο Απόλλωνας κάποτε θα ξεσπάσει… μπορεί να ξεσπάσει και μετά το πρωτάθλημα (γέλια). Παλιά έλεγαν ότι στο τέλος θα κερδίσει ο Γερμανός. Ένας φίλος μου από την Λάρνακα μου έλεγε ότι πάμε να νικήσουμε το ΑΠΟΕΛ. Με τον Εθνικό η ΑΕΚ δεν ήταν καλή. Οι Ανορθωσιάτες έλεγαν ότι θα νικήσουν τον Απόλλωνα, στο κύπελλο με την Ομόνοια δεν ήταν καλή η Ανόρθωση..».

«Ο Καραπατάκης είναι κύριος, σωστός, επιχειρηματίας, είναι υψηλού επιπέδου. Του κακοφάνηκε που του έκαναν αυτή την κριτική. Νομίζω πήρε την ΑΕΚ σε ψηλό επίπεδο. Είναι το γήπεδο, η ομάδα δεν χρωστά».

«Σαν φίλαθλος το απολαμβάνω, σαν διοίκηση κουράστηκα με αυτά τα περί διαιτησίας. Σε ένα ματς έκλαιγε η κόρη μου, έκλαιγε ο γιος του Χριστόφορου. Θα βλέπω την κόρη μου να κλαίει; Στεναχωριέσαι, δεν θέλεις να έρθεις σε αντιπαράθεση. Ήταν δύο φάσεις με τον ΑΠΟΕΛ. Η κουβέντα ήταν ποιος ήταν ο VARίστας. Ήμουν εκεί και να είμαι σε αντιπαράθεση με τον Βάσο που είναι παιδικός μου φίλος; Δεν μου αρέσουν αυτά».

«Είδα την Ομόνοια στο ματς κυπέλλου με την Ανόρθωση. Το απόλαυσα. Δεν ήταν η ομάδα μου αλλά σαν φίλαθλος μου άρεσε».

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο Πάμπος - Είχαμε ένα ψηλό budget»-ThemaSports
12/04 @ 12:41

«Δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο Πάμπος - Είχαμε ένα ψηλό budget»

O εκπρόσωπος τύπου του Ολυμπιακού Λευκωσίας Πάρης Φωκαΐδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνιδι» με την Στέλλα Σωκράτους.

Λαχείο ενίσχυσης Ολυμπιακού Λευκωσίας με δώρο τετράτροχη μοτοσικλέτα-ThemaSports
31/03 @ 23:02

Λαχείο ενίσχυσης Ολυμπιακού Λευκωσίας με δώρο τετράτροχη μοτοσικλέτα

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας ενημερώνει για τον λαχνό ενίσχυσης που ετοίμασε η για οικονομική ενίσχυση της ομάδας.

ΔΣ Ολυμπιακού: Παρέθεσε δείπνο στους χορηγούς!-ThemaSports
21/03 @ 21:06

ΔΣ Ολυμπιακού: Παρέθεσε δείπνο στους χορηγούς!

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας παρέθεσε δείπνο στους χορηγούς της ομάδας και σε δημοσιογράφους.

«Υπέστη σοβαρή ζημιά λόγω της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου... πρέπει να προβληματίσει»-ThemaSports
11/02 @ 14:47

«Υπέστη σοβαρή ζημιά λόγω της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου... πρέπει να προβληματίσει»

Στο ΣΠΟΡ FM 95.0 μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου του Ολυμπιακού Λευκωσίας, Πάρης Φωκαΐδης σχετικά με τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή Θωμά Ιωάννου.

Φωκαΐδης: «Να συνεχίσουμε το έργο της προηγούμενης διοίκησης για να πανηγυρίσουμε τον Μάιο όλοι την άνοδο»-ThemaSports
01/02 @ 12:26

Φωκαΐδης: «Να συνεχίσουμε το έργο της προηγούμενης διοίκησης για να πανηγυρίσουμε τον Μάιο όλοι την άνοδο»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ολυμπιακού Λευκωσίας, Πάρης Φωκαΐδης, ο οποίος μίλησε για την αλλαγή στα διοικητικά της ομάδας με την εκλογή νέου Δ.Σ.

Διπλό μεταγραφικό «κτύπημα» από τον Ολυμπιακό!-ThemaSports
01/02 @ 09:26

Διπλό μεταγραφικό «κτύπημα» από τον Ολυμπιακό!

Δύο μεταγραφές ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Ολυμπιακός Λευκωσίας!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ