Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, Γιώργος Πάπουτσος, ο οποίος είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά:

Για τη χθεσινή χοροεσπερίδα του Συνδέσμου: «Να δίνουμε μία εικόνα προς τα έξω αυτό που πρέπει να περάσουμε σαν Σύνδεσμος Διαιτητών. Τιμήθηκαν διαιτητές χθες, ενώ τιμήσαμε και τη φιλανθρωπία και άλλες δραστηριότητες. Κάνουμε δραστηριότητες όπως αιμοδοσίες, όπου μαζεύονται πολλές μπουκάλες αίμα και αυτά πρέπει να προβάλλονται προς τα έξω. Υπήρχαν Βουλευτές που στηρίχθηκαν για την στήριξη προς τους διαιτητές μας».

Για τον ρόλο του Συνδέσμου: «Η διαιτησία είναι άθλημα και γι αυτό λέμε πως ο ρόλος του διαιτητή είναι λειτούργημα. Κάποια δεδομένα που παρεξηγήθηκαν, είχαμε συμπαραστάτες και τιμήθηκαν χθες για την τεράστια συμβολή τους. Τιμήσαμε τον Γιώργο Μερκή, τον αγκάλιασαν όλοι οι διαιτητές. Η τιμή που κάνει ο Σύνδεσμος πρέπει να έχει κάποια αξία και αυτός που τιμάται και αυτός που κάνει την τιμή. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη χθεσινή βραδιά και θέλω να είμαι δίπλα στον Σύνδεσμο, είτε συνεχίσω ως πρόεδρος είτε όχι. Υπάρχουν νεαρά παιδιά που χρειάζονται τη στήριξη μας».

Για τη διαιτησία: «Κάναμε τεράστιες προσπάθειες στο παρελθόν, φέραμε καταξιωμένους επιστήμονες στον χώρο, αλλά η όλη συμπεριφορά, το πως ο Κύπριος διαιτητής αντιμετωπίζεται, είναι αντι-κίνητρο για να έρθουν στον χώρο μας νέοι διαιτητές. Όλοι όσοι βρισκόμαστε στον χώρο, πρέπει να βρίσκουμε τέτοια κίνητρα για να προσελκύσουμε τον κόσμο. Χρειάζεται στήριξη και από τα σωματεία, αλλά και από την ηγεσία της ΚΟΠ».

Για το τι τους είπε ο Κούμας στη συνάντηση: «Μας είπε πως πρέπει να το επιχειρήσουμε ξανά. Πρέπει να διδάσκονται δωρεάν στους υποψήφιους νέους διαιτητές. Να δημιουργηθεί μία δυναμική στις μικρές κατηγορίες, που να αξίζει τον κόπο για να έρθουν νέοι διαιτητές. Είναι ανύπαρκτες οι διαιτησίες στις μικρές κατηγορίες και στα παιδικά πρωταθλήματα».

Για το αν αποδέχθηκε ο Σύνδεσμος τα όσα ειπώθηκαν: «Ο Σύνδεσμος διαιτητών δεν αποδέχτηκε τα πάντα. Συνηγορήσαμε η διαιτησία να στηριχθεί σε δύο ξένους εμπειρογνώμονες, ώστε να λειτουργήσουν, όχι καταστροφικά, αλλά για την ανάπτυξη της Κυπριακής διαιτησίας. Υπάρχουν διαδικασίες και κανονισμοί που πρέπει να εφαρμόζονται. Δεν πρέπει οι διαιτητές να επιλέγονται από σωματεία ή άλλους παράγοντες. Ποτέ σαν Σύνδεσμος δεν δώσαμε λευκό χαρτί, όπως λανθασμένα ακούστηκε. Εμείς έχουμε απαίτηση και στηρίζουμε τον Κύπριο διαιτητή. Δεν πρέπει κάθε χρόνο να φτάνουμε στους τελευταίους αγώνες και να τρέχουμε να ψάχνουμε ξένους διαιτητές».

Για τα όσα έγιναν με τον ορισμό ΑΕΚ-Εθνικός: «Είμαστε δίπλα στον Κύπριο διαιτητή, στον κύριο Θεουλή και σε οποιονδήποτε διαιτητή ορίζεται. Για μένα είναι λανθασμένη η απόφαση να έρθουν ξένοι διαιτητές. Όταν φτάνουμε σε σημείο να έχουμε τέτοια παράπονα μεταξύ παραγόντων, θα χάσουμε το παιχνίδι. Γι αυτό πρέπει να γίνει πρωτόκολλο στην αρχή της χρονιάς, πως η προκήρυξη δεν πρέπει να αλλοιώνεται. Πρέπει να είναι ευαγγέλιο, να υπογραφτεί σύμφωνο κυρίων, ώστε να μην αλλάζει η προκήρυξη κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η επιτροπή πρέπει να στηριχθεί από πρόσωπα που να αγαπούν τη διαιτησία. Να επιλέγονται κατάλληλοι διαιτητές. Υπάρχουν αξιόλογοι διαιτητές στις μικρές κατηγορίες, που αγαπούν αυτό που κάνουν και θα πρέπει να ανέβουν».

Για τους νέους διαιτητές: «Βγάλαμε τέσσερις-πέντε διαιτητές που έδειξαν πως μπορούν να ανταποκριθούν. Υπάρχουν και άλλοι. Πρέπει να απομονωθούν, να μην ακούνε κανέναν και να κάνουν αυτό που κάνουν καλά».

Για τον Μάζιτς: «Το ερώτημα είναι γιατί δεν έχει προχωρήσει η Κυπριακή διαιτησία, πρέπει να γίνει στην ίδια την Ομοσπονδία. Δύο πρωτοκλασάτα στελέχη έχουν τη διαχείριση των διαιτητών και δεν βλέπουμε κάποια βελτίωση».

Για τις εκλογές που θα γίνουν τον Ιούνιο: «Λογικά θα είμαι ο απερχόμενος πρόεδρος. Σαν προσωπικότητα και να μην είμαι στον χώρο, δεν θα με πειράξει καθόλου. Οι εκκλήσεις είναι πως η εμπειρία μου είναι δυνατή και πρέπει να παραμείνω άλλη μία τριετία. Θα είμαι υποψήφιος, όχι γιατί το επιδιώκω, αλλά γιατί θέλω η διαιτησία μας να επιστρέψει στα παλιά τα δεδομένα, με σωστές διαδικασίες. Σύμμαχος μου είναι το καθαρό πρόσωπο που δεν διεκδίκησα κάτι από την Ομοσπονδία. Είμαι εδώ, καθαρά συνδικαλιστής για την Κυπριακή διαιτησία. Είμαι υπέρ των νέων διαιτητών, με σταθερή εξέλιξη και ανέλιξη. Αυτό θα είναι το σλόγκαν μου. Ναι στους νέους διαιτητές, στήριξη στους παλιούς διαιτητές, η φιλανθρωπία θα είναι το μέλημα μας και θα είμαστε εκεί για να πετύχουμε το καλύτερο για την Κυπριακή Διαιτησία».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

VAR: Η επεξήγηση από την ΚΟΠ για φάσεις σε αγώνες κυπέλλου και πρωταθλήματος (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
24/04 @ 12:08

VAR: Η επεξήγηση από την ΚΟΠ για φάσεις σε αγώνες κυπέλλου και πρωταθλήματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ αναλύει και επεξηγεί φάσεις από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR, της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR.

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ-ThemaSports
24/04 @ 09:48

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ

Η μεγαλύτερη γιορτή του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, η ετήσια Γιορτή Βραβεύσεων της ΚΟΠ, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ξένοι ρεφ σε Αρένα και ΓΣΠ! -ThemaSports
19/04 @ 11:42

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ξένοι ρεφ σε Αρένα και ΓΣΠ!

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους Διαιτητές των αγώνων της 8ης (Α’ όμιλος) & 10ης (Β’ όμιλος) αγωνιστικής της Β’ Φάσης  του Πρωταθλήματος CYTA.

Β' Γκρουπ: Διαιτητές αγώνων Παρασκευής (19/4)-ThemaSports
18/04 @ 13:37

Β' Γκρουπ: Διαιτητές αγώνων Παρασκευής (19/4)

Η ΚΟΠ ανακοινώνει τους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας των αγώνων της 10ης  αγωνιστικής της Β’ Φάσης  του Πρωταθλήματος Cyta, που θα διεξαχθούν την Παρασκευή για το β’ όμιλο.

Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών (Κύπελλο, 7η & 9η αγωνιστική)-ThemaSports
17/04 @ 09:42

Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών (Κύπελλο, 7η & 9η αγωνιστική)

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ αναλύει και επεξηγεί φάσεις από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR, της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR. 

«Ίσως μειωθούν τα παιχνίδια στο Β' γκρουπ - Συζητάμε και για την συμμετοχή Κυπρίων στις ομάδες τους»-ThemaSports
12/04 @ 10:40

«Ίσως μειωθούν τα παιχνίδια στο Β' γκρουπ - Συζητάμε και για την συμμετοχή Κυπρίων στις ομάδες τους»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 μίλησε ο γενικός γραμματέας της ΚΟΠ, Φοίβος Βάκης.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ