Γιάννης Ιωάννου

Η ΑΕΚ κοντράρεται με τον Εθνικό στο ΑΕΚ Αρένα το απόγευμα της Τρίτης του Πάσχα (26/04, 18:00), στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ομάδα της Λάρνακας είναι θεωρητικά το φαβορί για την πρόκριση και με "όπλο" την έδρα της, θα επιδιώξει τη νίκη με ένα σκορ, ει δυνατόν με μηδέν παθητικό, που θα της δώσει μεγάλο πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού στο Δασάκι, ενώ οι Αχνιώτες ειναι αποφασισμένοι να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για ένα αποτέλεσμα που θα αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στον τελικό.

Επιπλέον πλεονέκτημα για την ΑΕΚ σε αυτό το ζευγάρι, είναι η παρουσία στον πάγκο της του Νταβίντ Μπαντία, του μέχρι πρότινος προπονητή του Εθνικού, ο οποίος γνωριζει απ΄ έξω κι ανακατωτά την Αχνιώτικη ομάδα, όμως τα παιχνίδια κυπέλλου είναι απρόβλεπτα και αυτό αποδείχθηκε και στις αναμετρήσεις της ΑΕΚ με την ΠΑΕΕΚ για τη φάση των "16", όπου η ομάδα της Λάρνακας παρότι ήταν το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση, είδε κατάφατσα τον αποκλεισμό, γλιτώνοντας το... κάζο στις καθυστερήσεις του επαναληπτικού.

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε μεταξύ άλλων στους παίκτες του, ότι η θέση του Εθνικού στο πρωτάθλημα δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές του δυνατότητες και "κτύπησε καμπανάκι" για να αντιμετωπίσουν άπαντες το παιχνίδι με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή, για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων και να... "τρέχουν" ενόψει της ρεβάνς στο Δασάκι.

Εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Παναντέρο, Μαρτής και Εγγλέζου, ενώ είναι αμφίβολος ο Μάμας. Σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Ανόρθωση, επιστρέφει ο Τόμοβιτς που εξέτισε την τιμωρία του.

Από την άλλη, ο Αντρέι Ραζντρ ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν για λίγο το πρωτάθλημα και να τα δώσουν όλα για την πρόκριση στα δύο ματς με την ΑΕΚ, για να διαψεύσουν τα προγνωστικά και να κυνηγήσουν μία διάκριση που σπάνια έχει την ευκαιρία η Αχνιώτικη ομάδα να πετύχει.

Αρκεί να θυμηθούμε ότι η τελευταία και μοναδική φορά που ο Εθνικός προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου, ήταν πριν από 20 χρόνια, το 2002, όταν ηττήθηκε από την Ανόρθωση με 1-0 και αυτό από μόνο του λέει και πολλά και αποτελεί σούπερ κίνητρο για τους παίκτες για να γράψουν ιστορία.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο Σλοβένος τεχνικός θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, χωρίς καμία διάθεση για ροτέισιον, για να μπορέσει η ομάδα του να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες το θετικό αποτέλεσμα σε αυτό το ιστορικό ραντεβού, μέχρι το επόμενο που είναι προγραμματισμένο για την επόμενη Τετάρτη 4 Μαϊού στο Δασάκι.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Νικολάου Γιώργος
ΑVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής: Καραισκάκης Μιχάλης

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: Τι ισχύει για τα εισιτήρια σύμφωνα με την προκήρυξη-ThemaSports
18/04 @ 08:46

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: Τι ισχύει για τα εισιτήρια σύμφωνα με την προκήρυξη

Πάφος και Ομόνοια προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου και στις 18 Μαίου θα διεκδικήσουν το μεγάλο τρόπαιο.

Η ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ γκολάρα του Τάνκοβιτς ξύπνησε μνήμες από... Κετσπάγια και Γιαννακόπουλο! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
17/04 @ 23:00

Η ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ γκολάρα του Τάνκοβιτς ξύπνησε μνήμες από... Κετσπάγια και Γιαννακόπουλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ποδοσφαιριστής της Πάφου, Μουαμέρ Τάνκοβιτς, πέτυχε μία απίθανη γκολάρα με ασύλληπτο μακρινό σουτ στις καθυστερήσεις του ημιτελικού κυπέλλου απέναντι στον Απόλλωνα στο στάδιο «Αλφαμέγα» και χάρισε μία ιστορική πρόκριση στον τελικό για την Παφιακή ομάδα.

ΤΟΣΑ εισιτήρια «έκοψε» η Ομόνοια στον επαναληπτικό με τον Άρη-ThemaSports
17/04 @ 21:49

ΤΟΣΑ εισιτήρια «έκοψε» η Ομόνοια στον επαναληπτικό με τον Άρη

Τι κι αν η Ομόνοια ουσιαστικά είχε κλειδώσει την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου από τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον Άρη όπου κέρδισε με 0-3;

Η κίνηση του Αναστασίου στον Σπιλέφσκι που δεν πέρασε απαρατήρητη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
17/04 @ 19:41

Η κίνηση του Αναστασίου στον Σπιλέφσκι που δεν πέρασε απαρατήρητη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πριν από την έναρξη του ημιτελικού κυπέλλου στο ΓΣΠ ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Άρη, ο προπονητής του «τριφυλλιού», Γιάννης Αναστασίου, καλωσόρισε τον συνάδελφο του στη Λεμεσιανή ομάδα, Αλεξέι Σπιλέφσκι, με τους δύο άντρες να τα λένε σε πολύ καλό κλίμα.

ΒΙΝΤΕΟ: Η άφιξη της Ομόνοιας και του Άρη στο ΓΣΠ-ThemaSports
17/04 @ 17:30

ΒΙΝΤΕΟ: Η άφιξη της Ομόνοιας και του Άρη στο ΓΣΠ

Έφτασαν πριν από λίγο στο ΓΣΠ οι αποστολές της Ομόνοιας και του Άρη, για τον αποψινό (19:00) μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Οι καλύτερες φάσεις από τη ρεβάνς Ομόνοια-Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
17/04 @ 21:08

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Οι καλύτερες φάσεις από τη ρεβάνς Ομόνοια-Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε από την Primetel, τα στιγμιότυπα του επαναληπτικού ημιτελικού κυπέλλου που διεξήχθη στο ΓΣΠ ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Άρη.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ