H ιστορία της Ροζενέρι Μέλο, που λίγο έλειψε να αφήσει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου την Βραζιλία το 1989. Η μεγάλη απάτη, η φωτογράφιση στο Playboy και το άδοξο τέλος...

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μέρες εθνικών ομάδων είναι, μοιραία το μυαλό πηγαίνει σε ιστορίες που εκτυλίχθηκαν σε γήπεδα ανάμεσα σε φανέλες με εθνόσημα και όχι με εμβλήματα συλλόγων.

Μία από αυτές, είναι το διαβόητο “Maracanazo” της Χιλής το 1989. Τότε που στις 3 Σεπτεμβρίου, η «ρόχα» είχε αντιμετωπίσει την Βραζιλία στο θρυλικό γήπεδο θέλοντας μόνο νίκη για να πάει εκείνη στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990 αντί της «σελεσάο».

Η ομάδα του Μπεμπέτο, του Καρέκα, του Ντούνγκα και του Ταφαρέλ ήταν ασφαλώς το φαβορί και το επιβεβαίωνε και στο χορτάρι, καθώς μέχρι το 67ο προηγείτο 1-0 χάρη σε γκολ του θρύλου της Νάπολι.



Κάπου εκεί πήγαν να έρθουν τα πάνω, κάτω. Φταίχτες, ο τερματοφύλακας της Χιλής, Ρομπέρτο Ρόχας, και η Ροζενέρι Μέλο ντο Νασιμέντο.

Τι ακριβώς συνέβη; Η νεαρή Βραζιλιάνα που παρακολουθούσε την αναμέτρηση από τις κερκίδες του «Μαρακανά», αποφάσισε ότι θα ήταν καλή ιδέα να πετάξει μία φωτοβολίδα προς τη μεριά του Χιλιανού τερματοφύλακα – ο οποίος αγωνιζόταν στην Βραζιλία και στη Σάο Πάουλο!

Ροζενέρι Μέλο: Το Μαρακανά, η Βραζιλία και το Playboy

Ακολούθησαν στιγμές παράνοιας. Ο Ρόχας βρέθηκε ματωμένος στο έδαφος, με τους συμπαίκτες του να τρέχουν στο πλάι του και να ζητούν τη διακοπή του αγώνα – κάτι που συνέβη και που θα μπορούσε να επιφέρει μέχρι και αποκλεισμό των Βραζιλιάνων στα χαρτιά.

Τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε αρνητική πρωτιά, καθώς η «σελεσάο» μετέχει ανελλιπώς στον θεσμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1930.

Το σερί δεν έσπασε. Βλέπετε, η φωτοβολίδα είχε πέσει παραδίπλα από τον Ρόχας, ο οποίος έσκισε το δέρμα του με ένα ξυράφι (!) και παρίστανε ότι είχε χτυπηθεί!

Ροζενέρι Μέλο: Το Μαρακανά, η Βραζιλία και το Playboy

Η Βραζιλία πέρασε κανονικά στο Μουντιάλ, οι Χιλιανοί ντροπιάστηκαν και ο 32χρονος τότε τερματοφύλακας είχε αποκλειστεί από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο για όλη του τη ζωή – κάτι που άλλαξε το 2001.

Μαζί του, και άλλα μέλη της Χιλιανής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αλλά και της εθνικής ομάδας είχαν τιμωρηθεί, ενώ η «ρόχα» δεν μετείχε στα προκριματικά για το 1994.

Τι απέγινε όμως η Ροζενέρι; Η 24χρονη τότε Βραζιλιάνα είχε βρεθεί για πρώτη φορά στη ζωή της στο «Μαρακανά». Ήταν μία από τους 141.000 φιλάθλους που ήταν εκείνη τη μέρα εκεί.

Ροζενέρι Μέλο: Το Μαρακανά, η Βραζιλία και το Playboy

Προφανώς δεν υπήρχε περίπτωση να έχει στην κατοχή της φωτοβολίδες ούσα... πρωτάρα. Ο θρύλος λέει ότι βρέθηκε στα χέρια της επειδή ένας άγνωστος της ζήτησε να την κρύψει στο μπουφάν της έξω από το γήπεδο. Αφού κατάφερε να μπει, δεν βρήκε ποτέ τον άντρα στον οποίο ανήκε, συνεπώς κράτησε το βεγγαλικό για τον εαυτό της. Η... φαεινή της ιδέα ήρθε όταν θέλησε να τραβήξει την προσοχή του... Μπεμπέτο!

Η φωτοβολίδα όμως βρέθηκε κοντά στον Ρόχας, με τα προαναφερθέντα αποτελέσματα...

Η νεαρή είχε συλληφθεί λίγο μετά το συμβάν, οδηγούμενη στο κρατητήριο. Εκεί έμεινε για 24 ώρες, προτού αφεθεί ελεύθερη και αρχίσουν νέοι μπελάδες, καθώς όσο δεν ξεκαθάριζε η κατάσταση, η Μέλο ήταν δακτυλοδεικτούμενη και το σπίτι της δέχτηκε επιθέσεις.

Το περιστατικό θα μπορούσε να έχει αποδειχτεί καταστροφικό για την Βραζιλία. Αν όντως είχε πετύχει τον Ρόχας η Ροζενέρι, οι Χιλιανοί είχαν κάθε δίκιο να ζητούν την τιμωρία της «σελεσάο».

Εντέλει, αφού αποκαλύφθηκε η αλήθεια, τα πράγματα άλλαξαν δραματικά.

Τόσο που ένα δίμηνο αργότερα, η Μέλο έγινε εξώφυλλο στην βραζιλιάνικη έκδοση του Playboy!

Ροζενέρι Μέλο: Το Μαρακανά, η Βραζιλία και το Playboy

Θρυλείται ότι η νεαρή τότε γυναίκα είχε λάβει αμοιβή 40.000 δολαρίων για την καυτή της φωτογράφιση, με τον Τύπο να την... βαφτίζει “Fogueteira do Maracana”. Σε ελεύθερη μετάφραση, «μπουρλοτιέρισσα του Μαρακανά».

Η Ροζενέρι είχε γίνει celebrity από το πουθενά, όμως η συνέχεια της ζωής της δεν ήταν το ίδιο λαμπερή. Τα χρήματα που έβγαλε τα ξόδεψε και το ενδιαφέρον του Τύπου άρχισε να ξεθωριάζει όσο περνούσαν τα χρόνια, με την Βραζιλιάνα να φέρεται να παντρεύτηκε δύο με τρεις φορές στη ζωή της.

Ροζενέρι Μέλο: Το Μαρακανά, η Βραζιλία και το Playboy

Ο τελευταίος της γάμος, ήταν με έναν ναυτικό, με τον οποίο μεγάλωνε τα δύο τους παιδιά συν ένα ακόμα που είχε με άλλον άντρα. Το 2011, δραστηριοποιείτο στον χώρο της εστίασης, καθώς είχε μπαρ στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αυτά μέχρι τις 4 Ιουνίου εκείνης της χρονιάς. Ένα ανεύρυσμα έστειλε την Ροζενέρι στο ναυτικό νοσοκομείο «Μαρσίλιο Ντίας» στην πόλη, με την «μπουρλοτιέρισσα του Μαρακανά» να υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση αλλά να μην τα καταφέρνει.

Έφυγε από τη ζωή στα 45 της, αφήνοντας πίσω της άντρα, τρία παιδιά και μία απίστευτη ιστορία σε ένα γήπεδο, που την έφερε στο προσκήνιο από το πουθενά...

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 10 παίκτες της Γιουνάιτεντ που μένουν σίγουρα στο «Ολντ Τράφορντ» - Έρχονται... ηχηρές αποχωρήσεις!-ThemaSports
25/04 @ 19:00

Οι 10 παίκτες της Γιουνάιτεντ που μένουν σίγουρα στο «Ολντ Τράφορντ» - Έρχονται... ηχηρές αποχωρήσεις!

Ολικό «λίφτινγκ» στο ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έρχεται το καλοκαίρι, μόλις 10 ποδοσφαιριστές θέλει να διατηρήσει σε κάθε περίπτωση ο Έρικ Τεν Χαγκ στο «Ολντ Τράφορντ»!

Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα: «Το πρότζεκτ δεν έχει τελειώσει» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
25/04 @ 17:54

Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα: «Το πρότζεκτ δεν έχει τελειώσει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζοάν Λαπόρτα, ο Τσάβι επιβεβαίωσε την παραμονή του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους άλλαξε την απόφαση του.

Κοντά σε συμφωνία με τον Γκρέιαμ Πότερ-ThemaSports
25/04 @ 15:18

Κοντά σε συμφωνία με τον Γκρέιαμ Πότερ

Μία ανάσα πριν αναλάβει τη θέση του προπονητή στον Άγιαξ βρίσκεται ο Γκρέιαμ Πότερ, αφού οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία. Αισιοδοξία από πλευρά των Ολλανδών για άμεση υπογραφή συμβολαίου.

Παικταράς και... εκτός γηπέδου: Η εντυπωσιακή σύντροφος του Τζουντ Μπέλιγχαμ-ThemaSports
25/04 @ 10:10

Παικταράς και... εκτός γηπέδου: Η εντυπωσιακή σύντροφος του Τζουντ Μπέλιγχαμ

Η Daily Mail αποκάλυψε τη σχέση του Τζουντ Μπέλιγχαμ, την εντυπωσιακή Λάουρα Σέλια.

Τι συνέβη με Ρούνεϊ και Φαν Ντάικ; Η «σπόντα» του αρχηγού της Λίβερπουλ και ο… εκνευρισμός!  -ThemaSports
25/04 @ 09:35

Τι συνέβη με Ρούνεϊ και Φαν Ντάικ; Η «σπόντα» του αρχηγού της Λίβερπουλ και ο… εκνευρισμός!

Τεράστιος εκνευρισμός του Γουέιν Ρούνεϊ στον «αέρα» του Sky Sports, μετά τις δηλώσεις του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ για το… πρόγραμμα της Λίβερπουλ!

«Διέρρευσε» βίντεο από τα αποδυτήρια της Φέγενορντ με τον Σλοτ: Μιλάει… μόνο αυτός, χειροκροτούν όλοι!-ThemaSports
25/04 @ 08:57

«Διέρρευσε» βίντεο από τα αποδυτήρια της Φέγενορντ με τον Σλοτ: Μιλάει… μόνο αυτός, χειροκροτούν όλοι!

Βίντεο από τα αποδυτήρια της Φέγενορντ με τον Άρνε Σλοτ ως πρωταγωνιστή έχει προκύψει τα τελευταία λεπτά, με τον κόσμο της Λίβερπουλ να βλέπει έναν άνθρωπο γεμάτο πειθαρχία και… πίστη στους ποδοσφαιριστές του!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ