Συνηθίζουν μερικές ομάδες, να δίδουν φιλικά, κατά την διάρκεια της διακοπής των διοργανώσεων λόγω των αγώνων σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Λένε ότι τα ζητούν (τάχα μου) οι προπονητές για να διατηρήσουν τους παίχτες σε κατάσταση αγωνιστικής εγρήγορσης.

Δίδουν χρόνο συμμετοχής και σε παιδιά από την δεύτερη ομάδα ή από τα τσικό (έτσι τα λέγαμε πριν 2-3 δεκαετίες), υποτίθεται για να… αξιολογήσουν οι προπονητές, ποια έχουν προοπτικές ανέλιξης.

Άστε που μπορεί να τα… συμπεριλάβουν στην αποστολή, αλλά να τα χρησιμοποιήσουν δύο, πέντε ή δέκα λεπτά. Άλλα παιδιά, μπορεί να μην… γράψουν ούτε λεπτό συμμετοχής, επειδή πιθανόν να τα «ξεχάσουν» στον πάγκο. 

Ονόματα και διευθύνσεις, δεν υπάρχει λόγος να γράψουμε. Ούτε και ποιος είναι ο «αντικειμενικός σκοπός» για τον οποίο, οργανώνονται κάποια από τα φιλικά…  

Τέτοια «φιλικά - παρωδία» γίνονται σε όλη την Κύπρο, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας…

Μόνο ένα μήνυμα θα δώσουμε στους προπονητές, μερικών ομάδων. Ας προσέχουν λίγο με τις… παιδικές ψυχές, που είναι πολύ ευαίσθητες. Τα παιδιά πλέον είναι πολύ πιο ώριμα, είναι ανοικτά τα μάτια τους…

Λίγο – πολύ καταλαβαίνουν, γιατί διεξάγονται αυτά τα παιχνίδια, δεν υπάρχει λόγος να τα… κοροϊδεύουν μέσα – μεσημέρι, δίδοντας τους τάχα μου την ευκαιρία να «δοκιμαστούν» στην επαγγελματική ομάδα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι προπονητές, δεν μπορούν να πάνε κόντρα στα… «θελήματα» των αφεντικών τους, για να διατηρήσουν τον μισθό τους.

Όμως, δεν θα πρέπει απο την μεριά τους, να «χρησιμοποιούν» τα νεαρά παιδιά, σε τέτοιους είδους παιχνίδια…

Υπάρχουν και ξένοι παίχτες που "πιάνουν το πόδι τους" λίγο πριν τους αγώνες, μη θέλοντας να λειτουργούν στο γήπεδο σαν "κουρδιστά στρατιωτάκια". 

Πόλυς Χαραλάμπους 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΗΓΕΝΕΙΣ-ThemaSports
27/04 @ 22:00

ΓΗΓΕΝΕΙΣ

Τις τελευταίες αγωνιστικές κυρίως στα ματς του β' γκρουπ αναμένεται ότι θα δούμε ρεκόρ παρουσίας γηγενών ποδοσφαιριστών.

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ