Μετά το στραπάτσο στο Μονακό, ο Ολυμπιακός άλωσε το Αστρομπάλ, πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στη Βιλερμπάν (80-94) και κλείδωσε το πλεονέκτημα έδρας για τα playoffs της Ευρωλίγκας!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μπορεί πριν από λίγες μέρες να προβλημάτισε με την εικόνα του στο Μονακό και να έβαλε σε κίνδυνο τους... κόπους μιας σεζόν, όμως ο Ολυμπιακός πήγε αποφασισμένος στη Λιόν, έκαμψε το εμπόδιο της σκληροτράχηλης Βιλερμπάν (80-94) και πήρε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Ευρωλίγκας!

Οι Πειραιώτες είχαν σε εξαιρετική βραδιά τους Σάσα Βεζένκοφ που πέτυχε double double με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ, τον Κώστα Σλούκα με 15 πόντους και 9 ασίστ και τον καυτό Τάιλερ Ντόρσεϊ με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ, τη στιγμή που ο Στράζελ ήταν ο κορυφαίος για τη Βιλερμπάν με 16 πόντους.

Το ματς

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν εξαιρετικά στο παιχνίδι, αφού η καλή άμυνα και το 2/2 του Παπανικολάου στα τρίποντα, άνοιξαν γρήγορα τη διαφορά στο +8 (2-10). Τα καλάθια των Γουόκαπ και Βεζένκοφ διατήρησαν το double score (7-14), όμως κάπου εκεί και με μπροστάρη τον καυτό Στραζέλ, οι Γάλλοι πέρασαν μπροστά (18-16)! Η ομάδα του Πάρκερ έβρισκε εύκολα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, με τα δύο τρίποντα του Ντόρσεϊ, να κρατούν τους φιλοξενούμενους στο ματς (26-26).

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, η Βιλερμπάν πέρασε μπροστά με τον Αντετοκούνμπο να τα πηγαίνει καλά στην επίθεση, όμως ο φοβερός Παπανικολάου ισοφάρισε μ τρίποντο και κάρφωμα (33-33). Ο Σλούκας ξεκίνησε το ρεσιτάλ στις ασίστ και ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο +7 (35-42), με τον κόσμο του να τον εμψυχώνει από τις κερκίδες. Κάπου εκεί πέρασε στο παιχνίδι ο Οσετκόφσκι, έτρεξε ένα προσωπικό σερί 8-0 και ανέτρεψε την κατάσταση (43-42). Το καλάθι και φάουλ του Ζαν Σαρλ, σε συνδυασμό με τον σουτ του ΜακΚίσικ, έκλεισαν το ημίχρονο στο «ερυθρόλευκο» +4 (43-47).

Με τρίποντο του Ντόρσεϊ (43-50) ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο, όμως η Βιλερμπάν πλησίασε γρήγορα (49-50). Οι βολές του Φαλ και του Σλούκα, κράτησαν μπροστά τον Ολυμπιακό (51-53). Οι Γάλλοι προσπέρασαν με Ντιό και Μόργκαν (56-54), όμως ο Σλούκας και το τρίποντο του Βεζένκοφ άλλαξαν εκ νέου το σκηνικό (56-59)! Η διαφορά αυξήθηκε στο +5 (58-63), αλλά δύο τρομερά τρίποντα του Στραζέλ, έκαναν το 64-63, όμως τα μεγάλα σουτ των Βεζένκοφ και Σλούκα, έδωσαν αέρα 5 πόντων (64-69)!

Ο Ολυμπιακός απαντούσε σε όλα τα σουτ των Γάλλων και ο φοβερός Σλούκας εκτός από τις ασίστ του, έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (68-78). Δύο καρφώματα του Γιουσουφά Φαλ μάζεψαν κάπως τα πράγματα για τους γηπεδούχους (72-78) και ανάγκασαν τον Μπαρτζώκα να καλέσει σε τάιμ άουτ. Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ άνοιξα την ψαλίδα στο +10 και έφεραν ηρεμία στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Ο Στραζέλ πάλεψε να μαζέψει κάπως τα πράγματα, όμως οι Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ και Σλούκας, έστειλαν τη διαφορά στο +14 (80-94) και έδωσαν τη σπουδαία νίκη!

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ένταση του Αταμάν με έναν Ισραηλινό μετά το ματς: «Ποιος είναι αυτός; Τι κάνεις εσύ στα αποδυτήριά μου;» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
26/04 @ 13:18

Η ένταση του Αταμάν με έναν Ισραηλινό μετά το ματς: «Ποιος είναι αυτός; Τι κάνεις εσύ στα αποδυτήριά μου;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το VIDEO με την ένταση ανάμεσα στον Εργκίν Αταμάν και έναν Ισραηλινό στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ μετά το φινάλε του Game 2 της σειράς του Παναθηναϊκού AKTOR με την Μακάμπι.

Μάγκας Ολυμπιακός, πάτησε τη Μπαρτσελόνα και έκανε μπρέικ με το «καλησπέρα» στο καυτό Παλάου Μπλαουγκράνα-ThemaSports
25/04 @ 00:11

Μάγκας Ολυμπιακός, πάτησε τη Μπαρτσελόνα και έκανε μπρέικ με το «καλησπέρα» στο καυτό Παλάου Μπλαουγκράνα

Εκπληκτικό σαραντάλεπτο από τον Ολυμπιακό, που νίκησε με 77-73 τη Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα και πήρε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague. Γουίλιαμς-Γκος και Κάναν οι κορυφαίοι για τους Πειραιώτες.

Μπέριλ ΜακΚίσικ: «Κάποιοι οπαδοί της Μπαρτσελόνα προσπάθησαν να μου επιτεθούν όταν πανηγύριζα για τον Ολυμπιακό»-ThemaSports
24/04 @ 23:36

Μπέριλ ΜακΚίσικ: «Κάποιοι οπαδοί της Μπαρτσελόνα προσπάθησαν να μου επιτεθούν όταν πανηγύριζα για τον Ολυμπιακό»

Μία άσχημη εμπειρία που είχε στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα στη διάρκεια του Game 1 του Ολυμπιακού με τους Μπλαουγκράνα κατήγγειλε μέσω Twitter η σύζυγος του Σακίλ ΜακΚίσικ, Μπέριλ.

EuroLeague: Για πρώτη φορά από το 2005 "έσπασαν" τρεις έδρες στα πρώτα παιχνίδια των playoffs-ThemaSports
25/04 @ 10:51

EuroLeague: Για πρώτη φορά από το 2005 "έσπασαν" τρεις έδρες στα πρώτα παιχνίδια των playoffs

Ρεκόρ έσπασαν οι Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι Τελ Αβίβ που έκαναν το break στις έδρες των αντιπάλων τους στα πρώτες τους αναμετρήσεις στα playoffs, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της EuroLeaue.

Σβηστά η Ρεάλ το 1-0 κόντρα στην Μπασκόνια! -ThemaSports
23/04 @ 23:47

Σβηστά η Ρεάλ το 1-0 κόντρα στην Μπασκόνια!

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τη Ρεάλ Μαδρίτης στα Playoffs, καθώς συνέτριψε 90-74 την Μπασκόνια, με τον Σέρχιο Γιουλ να γίνεται ο κορυφαίος σουτέρ τριών πόντων στην ιστορία της Ευρωλίγκας!

Έγκλημα και τιμωρία για τον Παναθηναϊκό από τη Μακάμπι!-ThemaSports
23/04 @ 22:35

Έγκλημα και τιμωρία για τον Παναθηναϊκό από τη Μακάμπι!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχασε αρίθμητα ριμπάουντ και βολές, έκανε πολλά αβίαστα λάθη στο φινάλε και ηττήθηκε 91-87 από τη Μακάμπι, η οποία πήρε προβάδισμα 1-0 στη σειρά και το πλεονέκτημα έδρας!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ