Όλα όσα είπε...

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΛ, Δημήτρης Σολομωνίδης, ήταν καλεσμένος το απόγευμα της Τετάρτης σε αθλητική εκπομπή του Super Sport FM.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν: 

Αρχικά για ΑΕΛ: «Από την εποχή που γεννήθηκα, για τον πατέρα μου η ΑΕΛ ήταν η δεύτερη οικογένεια του. Μεγάλωσα στο κίτρινο με μπλέ. Μεγάλωσα με την ΑΕΛ στα καλά και στα δύσκολα. Ο πατέρας μου συστηνόταν ως γραμματέας, άλλαξε το καταστατικό και έγινε πρόεδρος. Υπήρχαν θέματα με τη διαιτησία και τότε. Εγώ δεν είμαι υπέρ του VAR σήμερα, να παίζουμε με τον πόντο ή τις τρίχες. Οι Αγγλοι λέγαν οτι τα λάθη των διαιτητών είναι μέρος του παιχνιδιού. Υπάρχουν και χοντρά λάθη. Προχτές έγινε ενα φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, πέφτοντας ο ποδοσφαιριστής τροφοδότησε τον συμπαίκτη του, ο διαιτητής διέκοψε το μάτς, τραγικό λάθος».

Για το πότε ασχολήθηκε με τα διοικητικά της ΑΕΛ: «Το 1979-1980 επί Γιώργου Τορναρίτη εκτελούσα χρέη γραμματέα. Μετά ανέλαβα το 1996 όταν παραιτήθηκε η διοίκηση Λυσιώτη. Έκανα δύο συναντήσεις, ρώτησα αν θα υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις, μου είπαν όχι. Η δεύτερη συνάντηση ήταν με τον νονό του κυπριακού ποδοσφαίρου. Μου είπαν οτι θα πάμε δέυτερη κατηγορία και πήγαμε. Ήταν προαποφασισμένο. Ήταν το βάπτισμα του πυρός με το ποδόσφαιρο. Παίζαμε ένα μάτς στη Λευκωσία, χάναμε 1-0, που είπαν νωρίτερα έχουμε πληροφορίες ότι θα φάμε ένα γκόλ γελοίο και όντως χάσαμε 1-0. Τότε πήρα την απόφαση ότι πρέπει να ξαναφτιάξουμε την ΑΕΛ. Πήγαμε στη Β’ κατηγορία. Ήθελα να βγω εκπρόσωπος, ήθελα να βοηθήσω την κατηγορία. Στον προεδρικό θώκο έμεινα έξι χρόνια. Μετά απο ένα μάτς με τον Εθνικό που οι φίλαθλοί μας έσπαγαν τις ταμπέλες, πήγα να παρακολουθήσω τη δικαστική που βασιζόταν πάντα στην έκθεση του διαιτητή. Εκπροσώπησα την ομάδα, αγόρευα 40 λεπτά, είπα ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, αλλά στην πραγματικότητα μπλόφαρα. Οι οπαδοί τα έβαλαν μαζί μου. Τιμωρηθήκαμε με πρόστιμο. Όταν ανέλαβα, η ψυχολογία του Αελίστα ήταν στο ναδίρ. Ηθελα να δώσω την αίσθηση στον κόσμο οτι προχωρούμε, είπα οτι σε λίγα χρόνια θα διεκδικήσουμε πρωτάθλημα».

Για τον Μαλέκκο: «Ήξερα οτι θα έφευγε απο την Ομόνοια. Ήθελα να τον φέρω πάση θυσία, για το όνομα. Έκανα τότε επαφή μαζί με την Ομόνοια και τους έδωσα δικές μου επιταγές μηνιαίες. Διακόσιες δέκα χιλιάδες λίρες. Εγώ ήξερα οτι ήθελε ΑΠΟΕΛ. Όταν τέλειωσε το πρωτάθλημα ήρθε και μου έδωσε την επιταγή και πήγε στο ΑΠΟΕΛ. Τα λεφτά αυτά τα έβαλα στο ταμείο της ΑΕΛ. Γέμιζε το προπονητικό για να δούν τους παικτες. Η προσπάθεια μου τότε ήταν τεράστια. Ακολούθησα το παράδειγμα της Ανόρθωσης, είχα καλή σχέση με τον Κίκη, ο πατέρας μου καταγόταν από την Αμμόχωστο. Όταν έγινε η εισβολή δώσαμε τα κλειδιά του ΓΣΟ στην Ανόρθωση. Αυτό δεν το ξεχνούν».

Για το πρωτάθλημα: «Καλό θα ήταν να το πάρει κάποιος συμπολίτης, ο Απόλλωνας ή ο Άρης. Θα προτιμούσα ο Απόλλωνας, έχει τόσα χρόνια που το γυροφέρνει. Είχα κάνει πρόταση για ενοποίηση ΑΕΛ-Απόλλων, υπήρχαν όμως αντιδράσεις. Αλλά και πολιτικές αντιδράσεις, στα χρόνια μου της προεδρίας ποτέ πολιτικό κόμμα δεν ασχολήθηκε με την ΑΕΛ».

Για τον Αντρέα Μιχαηλίδη: «Είχαμε άριστη συνεργασία. Παραμένει φίλος μου. Χάσαμε τότε το πρωτάθλημα επειδή έφυγαν οι επιθετικοί μας. Τότε βγήκαμε στο κύπελλο UEFA».

Για τη μεγαλύτερη επιτυχία και μεγαλύτερη αποτυχία: «Ότι άλλα έλεγα στα ράδια και άλλα στους παίκτες, τους κράταγα σε εγρήγορση. Η χειρότερη στιγμή το 5-0 από τον Ολυμπιακό. Ήταν η χειρότερη εμπειρία. Ο Τορναρίτης δεν είχε καμία ανάμιξη».

Για τις σχέσεις με τους οργανωμένους: «Κάθε εβδομάδα τους είχα στο γραφείο μου και τους ενημέρωνα για τα τρέχοντα θέματα της ομάδας».

Για τις σχέσεις με άλλα σωματεία: «Είχα καλές σχέσεις με όλα τα σωματεία».

Για τις τωρινές σχέσεις: «Eίμαι κοντά στην ομάδα, αν θέλει την άποψή μου είμαι εδώ. Αυτός είναι πρόεδρος και αποφασίζει, όχι εγώ».

Για τον πατέρα του, Νίκο Σολομωνίδη, το τι αποκόμισε: «Την αλήθεια και την ειλικρίνεια. Έμαθα πάντα να λέω την αλήθεια. Δεν είπα ποτέ ψέματα στους ΑΕΛίστες».

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεταγραφικές «σειρήνες» για Μακρή!-ThemaSports
16/05 @ 15:44

Μεταγραφικές «σειρήνες» για Μακρή!

Μεταγραφικές «σειρήνες» από Ελλάδα, για τον Ανδρέα Μακρή.

«Δεν θα πάρουμε τη μισή ΑΕΚ επειδή είναι εδώ ο κ. Γιάννου – Short list με ξένους προπονητές»-ThemaSports
16/05 @ 16:33

«Δεν θα πάρουμε τη μισή ΑΕΚ επειδή είναι εδώ ο κ. Γιάννου – Short list με ξένους προπονητές»

Δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0 παραχώρησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΑΕΛ, Νικόλας Λεβέντης.

ΤΕΛΟΣ από την ΑΕΛ ο Γαρπόζης-ThemaSports
15/05 @ 17:04

ΤΕΛΟΣ από την ΑΕΛ ο Γαρπόζης

Παρελθόν και επίσημα από την ΑΕΛ αποτελεί ο Αλέξης Γαρπόζης.

Παρελθόν Τσουκά και Μπεραχίνο-ThemaSports
14/05 @ 13:13

Παρελθόν Τσουκά και Μπεραχίνο

Έφυγαν ακόμα δύο παίκτες από την ΑΕΛ

Μέχρι την Παρασκευή ξεκαθαρίζει του Γαρπόζη-ThemaSports
14/05 @ 12:20

Μέχρι την Παρασκευή ξεκαθαρίζει του Γαρπόζη

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΕΛ μίλησε για το μέλλον του Γαρπόζη στην ΑΕΛ

Λεβέντης: «Όποιος ενδιαφέρεται για να επενδύσει την ΑΕΛ θα πρέπει να το κάνει με τον σωστό τρόπο και διαδικασίες»-ThemaSports
14/05 @ 11:05

Λεβέντης: «Όποιος ενδιαφέρεται για να επενδύσει την ΑΕΛ θα πρέπει να το κάνει με τον σωστό τρόπο και διαδικασίες»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95,0 παραχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΛ, Νικόλας Λεβέντης.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ