«Μουδιασμένα» ξεκίνησαν την προσπάθεια τους σήμερα Κυριακή, οι διεθνείς σκοπευτές και σκοπεύτριες μας στο σκητ, στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής που διεξάγονται στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης» στα Λατσιά!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Στους άνδρες, όπου 11 αθλητές ξεκίνησαν χωρίς απώλειες τον αγώνα (25/25) και άλλοι 14 με μια μόνο απώλεια (24/25) (μεταξύ αυτών και ο Δημήτρης Κωνσταντίνου που αγωνίζεται για θέση στην παγκόσμια κατάταξη) οι άλλοι διεθνείς μας Γιώργος Αχιλλέως, Μενέλαος Μιχαηλίδης, Βαρνάβας Θεοδώρου και Γιώργος Καζάκος βρίσκονται μεταξύ των 20 αθλητών που ξεκίνησαν με δυο απώλειες (23/25).

Ανάλογο ήταν και το ξεκίνημα των διεθνών μας στο σκητ γυναικών, όπου την πρώτη μέρα προηγούνται δυο αθλήτριες με 49/50 και ακολουθούν άλλες 6 με 47/50.

Η Παναγιώτα Ανδρέου και η νεάνιδα Αναστασία ολοκλήρωσαν την πρώτη μέρα με 44/50, ενώ η Κωνσταντίνα Νικολάου συγκέντρωσε 41/50 και η Άντρη Ελευθερίου που θα αγωνιζόταν για θέση στην παγκόσμια κατάταξη δεν παρουσιάστηκε στον αγώνα.

Χρυσό και στο Mixed Team οι Τούρκοι

Στον ημιτελικό των ζευγαριών του τραπ (Trap Mixed Team), όπου πέρασαν δυο «ζεύγη» από την Αυστραλία, δυο από την Τουρκία, και από ένα «ζευγάρι» από την Σλοβακία και το Σαν Μαρίνο.

Τελικά, η «μονομαχία» για το χρυσό μετάλλιο παίχτηκε μεταξύ των «ζευγαριών» της Τουρκίας και της Αυστραλίας, για να κερδίζει τελικά το χρυσό η Τουρκία (το δεύτερο στη διοργάνωση μετά το τραπ ανδρών). Από ένα χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν η δεύτερη ομάδα της Αυστραλίας και η ομάδα της Σλοβακίας.

Το πρώτο κυπριακό ζεύγος, με τους Νιχάτ Ακτερζί (68/75) και Γεωργία Κωνσταντινίδου (55/75) με συνολικό αποτέλεσμα 123/150 τερμάτισε στην 17η θέση, ενώ ο Ανδρέας Μακρής (67/75) με την Άντη Ιερείδη (46/75) τερμάτισαν στην 24η θέση με 113/125.

Οι σκοπευτές και οι σκοπεύτριες του σκητ θα συνεχίσουν αύριο τον αγώνα με άλλους 50 δίσκους και θα ολοκληρώσουν τον προκριματικό την Τρίτη με τους τελευταίους 25 δίσκους (σύνολο 125) και ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με τους τελικούς στους οποίους θα συμμετέχουν οι 8 πρώτοι άνδρες και οι 8 πρώτες γυναίκες. Αύριο θα διεξαχθεί επίσης και ο αγώνας των ομάδων στο τραπ.

Με τις εθνικές ομάδες της Κύπρου θα αγωνιστούν οι Νιχάτ Ακτερζί, Ανδρέας Μακρής και Γιάννης Αηλιώτης στους άνδρες και οι Γεωργία Κωνσταντινίδου, Άντη Ιερείδη και Ανίτα Κουκκουλλή στις γυναίκες.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5η η Βαλεντίνα Σάββα στη Σφυροβολία Κ23 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων-ThemaSports
10/03 @ 16:40

5η η Βαλεντίνα Σάββα στη Σφυροβολία Κ23 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

Την 5η θέση στη Σφυροβολία κάτω των 23 ετών, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων στη Λεϊρία της Πορτογαλίας, κατέλαβε το πρωί της Κυριακής (10/3/24) η Βαλεντινα Σάββα, έχοντας ως καλύτερη βολή της την έκτη στα 64,55μ.

Η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου τίμησε  υποστηρικτές και  συνοδοιπόρους-ThemaSports
05/02 @ 09:32

Η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου τίμησε υποστηρικτές και συνοδοιπόρους

Απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους τρεις τελευταίους δημάρχους της Λευκωσίας, στον Μέγα Χορηγό Μάριο Καποδίστρια και σε τέσσερις βετεράνους κυνηγούς-μέλη του συλλόγου.

Βραβεύτηκαν οι νικητές του τέταρτου αγώνα του Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας-ThemaSports
09/07 @ 16:21

Βραβεύτηκαν οι νικητές του τέταρτου αγώνα του Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας

Σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Λυθροδόντα, οι διοργανωτές του 10ου Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας, απένειμαν τα έπαθλα στους νικητές του τέταρτου φετινού αγώνα, που έγινε στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης».

Νικητές ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
28/06 @ 14:54

Νικητές ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Με το απόλυτο 50/50(!), ο σκοπευτής του Κυνηγετικού Συλλόγου «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου κέρδισε τον τέταρτο αγώνα του φετινού 10ου Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας και συνέβαλε ουσιαστικά και στη νίκη της ομάδας του Συλλόγου του, που επικράτησε στην ομαδική κατάταξη με 138/150, έναντι 137/150 της ομάδας του «Αετού» Πλατανιστάσας και 132/150 της Κυνηγετικής Ένωσης Λυθροδόντα. Το απόλυτο 50/50 πέτυχε και ο νικητής των βετεράνων σκοπευτών Χρίστος Παρασκευαΐδης.

Πισώπλατη… ντουφεκιά στο Ολυμπιακό τραπ!-ThemaSports
20/06 @ 13:51

Πισώπλατη… ντουφεκιά στο Ολυμπιακό τραπ!

Με αφορμή προσωπικές ίντρικες και αντιπαραθέσεις στα ΜΚΔ

Ο Γιώργος Καζάκος κέρδισε το «Κύπελλο Λεμεσού τα Τάνεια»-ThemaSports
14/06 @ 11:56

Ο Γιώργος Καζάκος κέρδισε το «Κύπελλο Λεμεσού τα Τάνεια»

Στον αγώνα σκητ που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη Περικλή Τάνου

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ