Ανδρέας Χρίστου

Ο Χένινγκ Μπεργκ αποτελεί παρελθόν από την Ομόνοια από το πρωί της Δευτέρας, 28 Φεβρουαρίο σε μια κάπως αναπάντεχη (χρονικά) απόφαση της Διοίκησης των πρασίνων. Ξεχώριζε πέραν των επιτυχιών και της γενικότερης δουλειάς του για τις ευκαιρίες στους νεαρούς...

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η κάκιστη χρονιά του τριφυλλιού έφερε το πρόωρο τέλος με τον Νορβηγό κόουτς, αν και αρχικά η πρόθεση ήταν να αξιολογηθούν όλοι στο τέλος της σεζόν.

Ο 52χρονος προπονητής ήρθε στη Λευκωσία τον Ιούνιο του 2019 και μέσα σε 33 μήνες πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα, ένα Σούπερ Καπ, την είσοδο σε ομίλους Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ όμως φέτος η χρονιά ήταν καταστροφική. Οι πράσινοι έμειναν εκτός εξάδας για πρώτη φορά στην ιστορία τους και, όπως φαίνεται, η δεύτερη ήττα με 4-2 από τον αιώνιο αντίπαλο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι του.

Πέρα όμως από τα τρόπαια και τις επιτυχίες του, ο «τρελός» Νορβηγός των Ομονοιατών ξεχώριζε για τις ευκαιρίες που έδινε σε νεαρά παιδιά από τις ακαδημίες. Αυτός ήταν που καθιέρωσε Λοΐζου, Τζιωνή, Παναγιώτου και Κακουλλή στο ρόστερ της Ομόνοιας, αυτός ήταν που μας παρουσίασε Χαραλάμπους, Βενιζέλου, Ασημένο, Χρίστου, Ζευκή και άλλους και γενικότερα δεν φοβήθηκε ποτέ να τους ρίξει στα βαθιά.

Ένα στοιχείο που λείπει στο κυπριακό ποδόσφαιρο και δύσκολα το συναντάς από άλλους προπονητές. Ο Νορβηγός δούλευε πολύ με τις ακαδημίες και συνήθιζε μάλιστα να προπονεί μια φορά την εβδομάδα την ομάδα Κ-19.

Με τις εμμονές του, με τα λάθη του και με την φετινή πορεία που έκανε σίγουρα είχε ευθύνη όμως στο κομμάτι των νεαρών ταλέντων, ήταν αυτός που βοήθησε τους μικρούς να πάρουν ευκαιρίες και έδωσε την ελπίδα και σε άλλους μικρούς, ότι αν δουλέψουν, θα πάρουν την ευκαιρία που τους αναλογεί. Πλέον όμως αποτελεί παρελθόν και ίσως αυτό είναι κάτι που δύσκολα θα βρει η διοίκηση του τριφυλλιού όσον αφορά το μέλλον και τον αντικαταστάτη του...

Ανδρέας Χρίστου

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εφιαλτική εμπειρία για Λοΐζου...-ThemaSports
26/04 @ 09:47

Εφιαλτική εμπειρία για Λοΐζου...

Μπορεί στην Κύπρο να ξεχώριζε με τις εμφανίσεις του φορώντας τη φανέλα της Ομόνοιας, αλλά η πρώτη... «απόπειρα» του για καριέρα στο εξωτερικό, εξελίσσεται σε «εφιάλτη» για τον νεαρό Κύπριο μεσοεπιθετικό, Λοΐζο Λοΐζου.

«Κόντρα» Σιπριάνο-Μίλετιτς-Χάμπου στην προπόνηση - Δείτε ποιος κέρδισε... (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
25/04 @ 17:19

«Κόντρα» Σιπριάνο-Μίλετιτς-Χάμπου στην προπόνηση - Δείτε ποιος κέρδισε... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα... διαφορετικό βίντεο από την προπόνηση της Ομόνοιας ανέβασε το γραφείο Τύπου της ομάδας, αφού τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι Σιπριάνο, Μίλετιτς και Χάμπος, έβαλαν... κόντρα για το ποιος θα καταφέρει να «σημαδέψει» την κάμερα με την μπάλα περισσότερες φορές!

ΒΙΝΤΕΟ: Καλό κλίμα στο «Ηλίας Πούλλος» και το πειραχτήρι… Αλιούμ!  -ThemaSports
24/04 @ 19:10

ΒΙΝΤΕΟ: Καλό κλίμα στο «Ηλίας Πούλλος» και το πειραχτήρι… Αλιούμ!

Η Ομόνοια ανέβασε βίντεο από την σημερινή προπόνηση, όπου φαίνεται πως το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα.

Ομόνοια Κ15: Πάει Θεσσαλονίκη για το διεθνές τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης»-ThemaSports
24/04 @ 15:34

Ομόνοια Κ15: Πάει Θεσσαλονίκη για το διεθνές τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης»

Ενημέρωση από το γραφείο Τύπου της Ομόνοιας:

Απάντηση Ομόνοιας για το αίτημα της Πάφου: «Δεν επικοινώνησε μαζί μας, η θέση μας παραμένει ίδια»-ThemaSports
24/04 @ 12:19

Απάντηση Ομόνοιας για το αίτημα της Πάφου: «Δεν επικοινώνησε μαζί μας, η θέση μας παραμένει ίδια»

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, ανέφερε την επίσημη θέση της Λευκωσιάτικης ομάδας για το αίτημα της Πάφος FC για αλλαγή έδρας στον τελικό του κυπέλλου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ