Η εντυπωσιακή Μπαρτσελόνα νίκησε με 4-2 τη Νάπολι εκτός έδρας και πέρασε πανηγυρικά στους «16» του Europa League.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Κανένα ντέρμπι!

Η Μπαρτσελόνα ήταν σαρωτική στη ρεβάνς του 1-1 με τη Νάπολι, καθώς σκόρπισε με 4-2 τους «παρτενοπέι» μέσα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» και προκρίθηκε άνετα στους «16» του Europa League.

Πριν τη σέντρα, οι παίκτες των δύο ομάδων έστειλαν μήνυμα κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, κρατώντας πανό με τις λέξεις «σταματήστε τον πόλεμο».

Το ματς

Το ξεκίνημα ήταν βγαλμένο από τις... καλές εποχές της Μπάρτσα! Μόλις στο 9’ ήρθε το 1-0, με τον Άλμπα να πλασάρει εύστοχα μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και πάσα του Τραορέ.

Προτού προλάβουν να συνέλθουν οι Ιταλοί, ένα καταπληκτικό πλασέ του Ντε Γιονγκ έξω από τη μεγάλη περιοχή, στο 13’, διπλασίασε τα τέρματα των Καταλανών, που έβαλαν γερές βάσεις πρόκρισης.

Ντεστ και Ομπαμεγιάνγκ ήταν άστοχοι με διαφορά λίγων δευτερολέπτων στο 18’, όμως τρία λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από πλευράς «παρτενοπέι».

Ο Όσιμεν ανατράπηκε από τον Τερ Στέγκεν και κατόπιν χρήσης VAR δόθηκε πέναλτι, με τον Ινσίνιε να ευστοχεί βάζοντας ξανά στο ματς την ομάδα του.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς τη Νάπολι να ανέβει μετά από αυτήν την εξέλιξη, φάνηκε πως το γκολ ήταν αναλαμπή. Η Μπαρτσελόνα ανέκτησε τα ηνία, δημιουργώντας και χάνοντας ευκαιρίες με Ομπαμεγιάνγκ (25’, 28’) και Τόρες (34’), προτού φτάσει σε τρίτο γκολ με τον Πικέ στο 45’!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος ψάχνοντας το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι, όμως τελικά το βρήκε... η Μπάρτσα! Σκόρερ αυτή τη φορά ο Ομπαμεγιάνγκ, που με υπέροχο μονοκόμματο σουτ στο 59ο λεπτό ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1, κλειδώνοντας την πρόκριση.

Ένα τέρμα του Ινσίνιε στο 69’ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ, με τον Όσιμεν να χάνει δύο λεπτά αργότερα μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει. Εντέλει ο Πολιτάνο ήταν αυτός που κατάφερε να μαζέψει κάπως το σκορ με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή στο 86’.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Νάπολι (Λ. Σπαλέτι): Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Κουλιμπαλί, Ραχμάνι, Μάριο Ρούι, Ρούιθ (73’ Ουνάς), Ντέμε (46’ Πολιτάνο), Ελμάς, Ζιελίνσκι (73’ Μέρτενς), Ινσίνιε (81’ Πετάνια), Όσιμεν (73’ Γκουλάμ).

Στον πάγκο: Ιντάσιακ, Οσπίνα, Ζεσούς, Τζανόλι.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Πικέ, Αραούχο, Άλμπα, Μπουσκέτς (62’ Γκάβι), Φρ. Ντε Γιονγκ, Πέδρι (74’ Γκονθάλεθ), Τραορέ (74’ Ντεμπελέ), Ομπαμεγιάνγκ (74’ Λ. Ντε Γιονγκ), Τόρες (82’ Πουτζ).

Στον πάγκο: Νέτο, Τένας, Μπρέιθγουεϊτ, Μινγκέθα, Γκαρσία.

Πηγή: sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψυχωμένη Μαρσέιγ, καθάρισε στα πέναλτι την Μπενφίκα!-ThemaSports
19/04 @ 01:04

Ψυχωμένη Μαρσέιγ, καθάρισε στα πέναλτι την Μπενφίκα!

Με τον Μπουμπανιά να σκοράρει στο 79', η Μαρσέιγ έστειλε τον προημιτελικό με την Μπενφίκα στην παράταση (1-0), για πάρει τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά στα πέναλτι.

Προκρίσεις για τη... διπλή Ρόμα και την αήττητη Λεβερκούζεν - Δεν έδωσε συνέχεια στο «καυτό» της ξεκίνημα η Λίβερπουλ-ThemaSports
19/04 @ 00:12

Προκρίσεις για τη... διπλή Ρόμα και την αήττητη Λεβερκούζεν - Δεν έδωσε συνέχεια στο «καυτό» της ξεκίνημα η Λίβερπουλ

Η Ρόμα ντούμπλαρε τις νίκες της (2-1) με τη Μίλαν και πέρασε στους «4». Διατήρησε το αήττητο (1-1) και προκρίθηκε η Μπάγερ. Δεν έφτασε στη Λίβερπουλ το καυτό ξεκίνημα (0-1) στο Μπέργκαμο.

Ο Κλοπ θα χαμογελά και στον αποκλεισμό: «Ας αποτύχουμε με όμορφο τρόπο...»-ThemaSports
18/04 @ 16:17

Ο Κλοπ θα χαμογελά και στον αποκλεισμό: «Ας αποτύχουμε με όμορφο τρόπο...»

Είναι το σήμα κατατεθέν του και με αυτό θέλει να τον θυμούνται. Οπότε, ο Κλοπ ξεκαθάρισε πως ακόμα κι αν συμβιβαστεί με τον αποκλεισμό της Λίβερπουλ από την Αταλάντα στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, θέλει η ομάδα του ν’ αποχωρήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Europa League: Ιταλικός εμφύλιος... part 2!-ThemaSports
18/04 @ 11:19

Europa League: Ιταλικός εμφύλιος... part 2!

Το σπουδαίο ματς της Ρόμα με τη Μίλαν ξεχωρίζει στο των δεύτερων αγώνων για τα προημιτελικά του Europa League.

ΣΟΚΑΡΕ το «Άνφιλντ» η Αταλάντα - Τεράστιο διπλό της Ρόμα, νίκες και για Λεβερκούζεν, Μπενφίκα-ThemaSports
12/04 @ 00:15

ΣΟΚΑΡΕ το «Άνφιλντ» η Αταλάντα - Τεράστιο διπλό της Ρόμα, νίκες και για Λεβερκούζεν, Μπενφίκα

Τεράστια διπλά πέτυχαν Αταλάντα και Ρόμα κόντρα σε Λίβερπουλ (0-3) και Μίλαν (0-1) κάνοντας μεγάλο βήμα πρόκρισης για τους «4»! Νίκες και για Λεβερκούζεν-Μπενφίκα απέναντι σε Γουέστ Χαμ και Μαρσέιγ.

Λίβερπουλ: Χωρίς σημαίες το KOP κόντρα στην Αταλάντα - Δείτε γιατί (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
10/04 @ 17:29

Λίβερπουλ: Χωρίς σημαίες το KOP κόντρα στην Αταλάντα - Δείτε γιατί (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ γνωστοποίησαν πως στο ματς κόντρα στην Αταλάντα δεν θα υπάρχουν σημαίες στο Kop ως αντίδραση στην αύξηση των τιμών στα εισιτήρια διαρκείας τη νέα σεζόν, με τον Γιούργκεν Κλοπ να τονίζει πως καταλαβαίνει τη στάση τους.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ